Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

AniaS79

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć dziewczyny.

Przedstawiam się

Lea 16.03.2000

Łukasz 14.02.2007

No i na tym chyba niestety koniec, bo mamą nie młodą niestety już jestem :roll: Wcześniej trzeba było wpaść na pomysł, że dzieciaki to taka fajna sprawa!

Fajny pomysł z tą grupą. Odpocząć od tego budowania można!

W avatarze jest jeszczeMax (mieszniec doga niemieckiego z owczarkiem) 11 lat, najcierpliwsza niańka pod słońcem.

Jasia życzę powodzenia ! Jestem jedynaczką a mój mąż ma 3 rodzeństwa wybraliśmy ten drugi model głośniejszy,zabierający więcej czasu jest nas wszyskich sześcioro + wielki biały pies + stare kocisko + uciekający krolik

bosko!!! :D

PS. pies i kot w planach a o króliku jeszcze nie myślałam... :wink:

Aga co to za zwierzak na Twoim emblemacie biegnie ?

Nasz pies :)

W pierszym looku :o myślałam że to królik bo jesteśmy świeżymi właścicielami wciąż uciekającego królika ale w drugim looku :o to chyba dog niemiecki - jeśli nie to czeka mnie wizyta u okulisty :o :D :o :D

:o :o :o :o

a ja zawsze widziłam tam kozła :o

Córa mnie męczy o królika... Nie wiem tylko, czy pies i królik to dobry pomysł :-?

Raczej nie ma co marzyć o idealnej symbiozie. Pies chce skonsumować królika pomimo pełnego brzucha a królik ze strachu nic nie może przełknąć. U nas kontakty są pod ścisłą kontrolą. :D

Drogie mamy, jak rozwiązałyście problem z pieluchami? Chcę nauczyć starszego syna(dwa lata) siadania na nocnik ale on ciągle mówi ''nie''. Usiądzie tylko w tedy jak młodszy syn (ponad rok) siedzi .Ale jak chce siku albo kupkę to zaraz wstaje ,płacze muszę mu pieluchę założyć i w tedy robi co trzeba.A później mówi '' mama kupa'' dla niego nie ma siku czy kupka :D . I tak widzę pewien postęp bo kilka miesięcy temu jak go na nocnik sadzałam to bardzo płakał i nie było mowy o siadaniu na nocnik. Nie zmuszałam bo to jeszcze gorzej. Młodszy syn jeszcze nie woła ale jak go nasadzę to za każdym razem coś zrobi.Są dni ,że pieluchę tylko raz dziennie zmieniam :D .Myślę,że z młodszym nie będzie problemu.

Córa mnie męczy o królika... Nie wiem tylko, czy pies i królik to dobry pomysł :-?

Witaj Pani Koala

Królik i pies to fajna sprawa , ja miałam trójkę bo był pies, kot i królik

królik najmniejszy i największy rozrabiaka rządził i psem i kotem :roll:

Nawet kawka wchodziła mu do klatki .

Wbrew pozorom króliki nie są takie ciche i bezbronne , potrafią ugryźć i dotkliwie podrapać jak im coś nie pasuje.

Moja znajoma miała królika, przed którym wszyscy uciekali nikt nie mógł wejść do pokoju , kiedy królik był wypuszczony. :-?

Ale to są fajne zwierzątka , i warto sie nad tym zastanowić.

Jest tego tylko jeden minus krótko żyją :-?

Teraz na inny temat

Mój synek też teraz dopiero zaczyna mówić , chętnie powtarza wyrazy

większość jeszcze po swojemu , ale już można sie z nim dogadać :)

Mój starszy urodził się 05.07.2005

A młodszy 20.03.2007

Witaj Jasia

witajcie

jeszcze niestety nie przekopałam się przez zaległe posty, ale mignął mi piękny miś z okazji urodzin mojej Dagmarki (5 sierpnia 2007) za którego serdecznie dziękuję

a teraz proszę o poradę niestety złapało mnie grypo-przeziębienie, nie dam rady znaleźć sie u lekarza, a nie wiem co może najlepiej pomóc, jeśli małą karmię cycem , czy jest coś w aptece dla takich jak ja, objawy typowe: temp. 37,2; katar, drapiące gardło, może macie jakieś sposoby

pozdr

ja tez karmie i na przeziebienia biore normalne leki nie antybiotyki. w irolandii nie kazal mi lekarz przesadzac. wiec tantum verde na gardlo, cholinex, herbatka z miodem i cytryna. krople do nosa nie pamietam, saszetki eferalgan. kurowalam sie i pomoglo. a maly odpukac nic nie zareagowal i zdrowy.

tu nie "szczypia" sie tak ze wszystkim. od malego nie bylo diety w jadlospisie dla karmiacej. dostal tylko uczulenia po tym jak zjadlam winogron.

ale mowie tu irole sa inaczej wychowani.

w polsce tez bym uwazala na wszystko.

zalezy tez jak malusie jest dziecie.moj ma juz ponad 8 mies, wiec to tez inna sprawa.

zycze szybkiego powrotu do zdrowia i moze ta homeopatia pomoze.

ja z babcinych sposobow polecam herbatke z lipy, syrop z mleczu, masc bursztynowa, wick, cebulka czosnek i miod to podstawa.

ale sie rozpisalam....

Drogie mamy, jak rozwiązałyście problem z pieluchami? Chcę nauczyć starszego syna(dwa lata) siadania na nocnik ale on ciągle mówi ''nie''. Usiądzie tylko w tedy jak młodszy syn (ponad rok) siedzi .Ale jak chce siku albo kupkę to zaraz wstaje ,płacze muszę mu pieluchę założyć i w tedy robi co trzeba.A później mówi '' mama kupa'' dla niego nie ma siku czy kupka :D . I tak widzę pewien postęp bo kilka miesięcy temu jak go na nocnik sadzałam to bardzo płakał i nie było mowy o siadaniu na nocnik. Nie zmuszałam bo to jeszcze gorzej. Młodszy syn jeszcze nie woła ale jak go nasadzę to za każdym razem coś zrobi.Są dni ,że pieluchę tylko raz dziennie zmieniam :D .Myślę,że z młodszym nie będzie problemu.

U mnie jest niestety tak jak u Ciebie ze starszym. Mój synek ma rok i siedem miesięcy i już "lubi siadać" na nocnik (kiedyś wył jakby go ktoś kroił gdy tylko się do niego zbliżał :roll: ), ale oczywiście z pieluchą, a bez pieluchy to zrobi parę kropelek siusiu i już wstaje, bije sobie brawo i chce wylewać zawartość do ubikacji, żeby spuścić wodę :roll: (uwielbia to :o ). Czasem woła, żeby go posadzić na nocnik, ale potem się śmieje i ucieka, ze niby taki fajny dowcip wymyślił :roll: Kupę najlepiej robi mu się przy płocie w krzakach :roll: