Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

AniaS79

Recommended Posts

Ninus Właśnie rozwiałaś moje wątpliwości ;-) Ja nie miałam gdzie przetestować multiwaya. Jakoś do Szczecina podobno dojechać nie mogą mimo zamówień. W takim razie jutro czeka nas zakup ct 0.4 ale przez internet bo dużo taniej niż w sklepie. Ile płaciłaś za swój?

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Płaciłam jakoś 480 zł (z barierką), tyle że kupowałam w sklepie Chicco, a tam mają drożej. Niestety w najbliższych sklepach "wózkowych" chicco nie mieli, a tłuc się pół dnia do Psar do BabyMaxx nie miałam ochoty. Wiem, że na Allegro taniej, ale wózek akurat wolałam kupić w miejscowym sklepie :) A jaki kolor chcecie kupic? My wzięliśmy czerwony :)

Pozdrawiam

gratuluję udanych zakupów i zyczę bezkolizyjnych podróży :D :wink:

Dzięki, dzięki :) Dzisiaj idziemy sprawdzić jak nowa fura sprawi się w terenie, bo po parkingu i sklepie rewelacyjnie :D Ale jeżdże też póki co na zablokowanych kółkach :)

Pozdrawiam

Daj znac jak wypadł spacer. Jestem bardzo ciekawy

Wózek przeszdł test pomyślnie ;) Po oblodzonym chodniku pojechał ładnie, poszliśmy też polną drogą po błocie, prowadzi się naprawdę dobrze. Ale żeby nie było tak pięknie to napiszę, że kilka razy udało mi się kopnąć w kółka :o Może to kwestia przyzwyczajenia i muszę się nauczyć go prowadzić :) W każdym bądź razie osobom wysokim radzę przed zakupem zrobić dłuższą rundkę tym wózkiem, patrząc przed siebie, a nie na wózek! :) Ogólnie jestem bardzo zadowolona :)

Pozdrawiam

Witam !!!!!!

Kochane mamy powiedzcie mi po jakim czasie wprowadzałyście pozostałe produkty do swojej diety przy karmieniu piersią ???

Ja karmię już prawie 4 tyg , żadnych surowych warzyw i owoców , nic smażonego, pieczonego, soków i nic ostrego , solnego , kawy i produktów mleczych i kakaowych rzeczy . Tylko gotowane :lol:

witajcie mamusie.

karolka gratulacje.ja nie pomoge bo jadlam wszystko.uwazalam na fasole i kapuste.

nie pilam gazowanego.

u nas ogromne zmiany.maly po niespelna roku zostal odstawiony od piersi.smutno mi ale coz.juz i tak pil tylko rano,a wrecz czasami tylko mymlal sie.nadal sie tuli i zaglada w dekolt,ale nie placze,

juz zalatwia sie do nocniczka czasami.

chodzi sam dokladnie od dnia gdy skonczyl 11 miesiecy.

nasladuje duzo gada.kochany jest.

troche chorowal w polsce.ale swieta i nowy rok byly super.

pozdrawiamy :D

Witam !!!!!!

Kochane mamy powiedzcie mi po jakim czasie wprowadzałyście pozostałe produkty do swojej diety przy karmieniu piersią ???

Ja karmię już prawie 4 tyg , żadnych surowych warzyw i owoców , nic smażonego, pieczonego, soków i nic ostrego , solnego , kawy i produktów mleczych i kakaowych rzeczy . Tylko gotowane :lol:

Karolka ja przez pół roku jadłam jedynie ryż jaśminowy, gotowanego kurczaka i piłam samą wodę:roll:

Śmiałam się, że będę miała skośne oczy i zacznę gdakać :lol:

Prawdą jest, że nasza Marynia miła do połowy 4mż straszne kolki i w związku z tym trzymałam taką dietę :cry:

Czasem sama się dziwię, że nie straciłam mleka - choć ja jestem najlepszym dowodem na to, że mleko "produkuje się" w głowie matki :wink: .

Nasze słońce to już kawał baby - niestety nie mam biustu jak Pamela ale nadal mogłabym wykarmić cały żłobek :wink:

Po skończeniu przez niunię 6mż zaczęłam jeść więcej - ziemniaki, jabłka, makarony itp.

Dziś jem już wszystko (nawet malutka lampka wina się natrafi :oops: ).

To jaką masz dietę zależy od dziecka - znam mamy, które od początku jadły bigos i dzieciom nic nie było - u nas było inaczej :roll:

Witam mamy budujące!

Ja przez pierwszy okres karmienia (miesiąc) uwazałam bardzo na to, co jem, ale w wyniku rygorystycznej diety (ryż, mięso gotowane, duszona marchewka)nabawiłam się zaparć i lekarka nakazała rozszerzyć dietę. Także po miesiącu karmienia zaczęłam jeść prawie wszystko. Unikałam rzeczy wzdymających i mocno przyprawianych. Nowości wprowadzałam co kilka dni i było w porządku.

Pozdrawiam!

U mnie tak samo jak u przedmówczyni :wink: Powoli, co kilka dni rozszerzałam dietę od pierwszych dni karmienia. Na ryżu i potrawce z kurczaka jechałam chyba tylko tydzień. Nie piłam gazowanego, nie jadłam kapusty i innych rzeczy "wzdęciowych", przynajmniej przez kilka pierwszych miesięcy.

Stosowałam się do słów położnej ze szkoły rodzenia - że należy spokojnie rozszerzać dietę tak, żeby po ok. pół roku jeść już wszystko to, co przed ciążą. (coca cola i chipsy się nie kwalifikują :wink: )

Aaa, i jeszcze, że jak się ma straszną, ale to straszną ochotę na coś niezdrowego, to należy tego trochę zjeść, bo dziecku bardziej zaszkodzi zestresowane niezrealizowaną zachcianką mleko niż odrobina bigosu na przykład :wink:

Mam nadzieję, że skoro nie miałam żadnych problemów z karmieniem przy pierwszym dziecku, to teraz też ich nie będę miała :lol:

Ja też na początku jadłam ryż, ziemniaki, kurczaka, cielęcinę, jabłka, biszkopty.

Powoli wprowadzałam nowe produkty i patrzyłam, czy Weronika nie ma kolki. Jak ją coś "pokolkiwało", to popijałam herbatki HIPP - koperkową lub ułatwiającą trawienie.

Teraz jem wszystko, ale oczywiście w umiarkowanych ilościach. Czasem popiję coca-coli, czasem martini :) Ale nie jem nic kalafiorowego, fasolowego i kapustowego.

A ja jem i piję wszystko może dlatego że to czwarte dziecko :lol:

Przy trzeciej alergicznej córce bardziej się pilnowałam był rok bez nabiału, jajek, orzechów i kakao.

Teraz po 7 m-cach jem nawet ostrą papryczkę z białym serkiem mniam uwielbiam ostre potrawy.

Zrobiono kiedyś badania w Indiach. Podobno dzieci nie chciały pić mleka innego niż od mamy. Uznano że w indyjskiej kuchni jest używanych bardzo dużo wyrazistych przypraw i curry, które przenikają do mleka zmieniając jego smak a niemowlęta się przyzwyczaiły i innego nie chcialy.

Mleko curry w proszku hihihi :lol:

Pozdrawiam mamy karmiące i życzę sukcesów w odkarmianiu osesków (tak nazywa naszego maluszka jego siostra). :lol:

hejka

spadłyśmy na 2 stronę, pewnie dlatego że maluchy pochorowane w tą letnią zimę, a jesli chodzi o karmienie to przy pierwszym jem wszystko, tzn raczyłam się swiątecznymi bigosami, i jem fasolę czerwną w sałatce, ale flaki nie były najlepszym pomysłem, za to cytrusy są ok

pozdrawiam z moim kaszlącym maleństwem, bidunia jak się budzi to kaszle, albo ma za dużo w nochalku, a tak to w miarę ok. marzę żebyjuż się to skończyło

to i ja sie dołączę do narzekania- jelitówke syn przynosił mi z przedszkola w tym sezonie już dwa razy, na święta mieliśmy ospę a obecnie moje dzieci właśnie wychodzą z cieżkiego zapalenia płuc. Przez ponad dwa tygodnie codziennie dojezdzali do nas na zastrzyki z pogotowia, w koncu synkowi zalozyli wenflon i uratowali tą małą chudą dupke bo już nie było gdzie kłuć :-?, malutka za to bezlitośnie brała 6 dni Amikin- to jedne z najboleśniejszych zastrzyków, ale za to równie skutecznych...

w ogóle to mieliśmy skierowanie do szpitala, ale się nie zdecydowałam, nie mogłam synka zostawić tam samego ani tez małej z kimkolwiek innym w domu...

Niestety, syna wlasnie z końcem stycznia wypisałam z przedszkola. Stwierdzilam, ze dość eksperymentów ile jeszcze wytrzyma, tym bardziej że po 2 dniach mała miała to samo. Sama tez złozyłam wniosek o wychowawczy i od poniedziałku jestem jeszcze pół roku free, później zobaczymy. Mam nadzieję ze podjęłam słuszną decyzję i wyjdzie to na zdrowie nam wszystkim.

Dzięki temu będe mogła też zajmować sie budową przynajmniej tak jak do tej pory a roboty ruszyły juz poełną parą.

zyczę zdrówka wszystkim maluszkom, oby zadne dziadostwa się ich nie trzymały...