Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

AniaS79

Recommended Posts

Znajoma pediatra mówi że się na zakrętach nie wyrabia tylu ma małych pacjentów w tym roku :-?

alex ospa wietrzna przez 6 m-cy :o niesamowite to pewnie wszystkie dzieci zdąrzyły się zarazić.

Ja moją 4 latkę 2,5 roku temu zaszczepiłam przeciw ospie wietrznej bo starsze dzieci przechodziły ją dość intensywnie (gigantyczna ilość krostek). Na razie mamy spokój ale mała nie chodzi do przedszkola więc ma mniej okazji żeby się zarazić :lol:

Teraz i tak siedzi na antybiotyku bo starsze katar przyniosły i do ucha małej weszło :evil:

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a Dawid ma krostki na calym ciele.takie jak mlodzienczy tradzik.nie ma ropy pod nimi.sa malenkie.nie wyglada to na uczulenie bo trwa juz 4 dzien.nie swedzi go.on ma apetyt spi normalnie.nie ma temperatury.nie zmienialam proszku ani zadnego innego jedzenia.nie mam pojecia.lekarz go obejrzal i stwierdzil ze moze uczulenie moze wirus.nie kazal nic dawac.a na slowo wapno zdziwil sie.

nie wiem czy czekac czy szukac innego lekarza

a Dawid ma krostki na calym ciele.takie jak mlodzienczy tradzik.nie ma ropy pod nimi.sa malenkie.nie wyglada to na uczulenie bo trwa juz 4 dzien.nie swedzi go.on ma apetyt spi normalnie.nie ma temperatury.nie zmienialam proszku ani zadnego innego jedzenia.nie mam pojecia.lekarz go obejrzal i stwierdzil ze moze uczulenie moze wirus.nie kazal nic dawac.a na slowo wapno zdziwil sie.

ja bym poczekała skoro nie ma żadnych innych objawow

i kąpiel w krochmalu bym uskuteczniła :lol:

ja bym poczekała skoro nie ma żadnych innych objawow

i kąpiel w krochmalu bym uskuteczniła :lol:

Zgadzam się :lol: :lol: :lol:

a jesli skóra jest sucha to balneum hermal lub oilatum do kąpieli :)

mój Karolek też miał takie chrostki i ja myslałam że to skaza białkowa bo dziewczynki ją miały a tu niespodzianka okazało się że jest uczulony na oliwkę :o

wyobrażacie sobie żeby nie smarować dziecka oliwką a tak pięknie potem pachniało w domu dzieciątkiem :cry: :cry: :cry:

a teraz nic :-?

zresztą moja kuzynka a jest pediatrą i specjalistą arelgologiem strasznie się zdziwiła że panuje przesąd aby oliwkować dzieci -- przecież to zatyka pory !!!

jak Karolkowi się pojawią to smaruję go kremem Soft Oliatum , zrobi się czerwony a potem jest już ładny :lol: :lol: :lol:

czy może ktoś mi udzielić pewnej iformacji :wink: :wink:

otóż chodzi mi o stelaż ( takie coś na kółkach ) do fotelika coneco ????

jeśli tak :) to gdzie i za ile można kupić ????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bo nie widzi mi się śmigać po mieszkaniu nosząc w ręku :-?

i będzie pomocne w wyjazdach w miasto , bo mój wózek nie mieści mi się w bagazniku :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

i małego w foteliku taszczymy a już sporo waży :o

Karolka - chyba takiego stelaża nie ma - jedynie wózek na którym mozna ustawić foltelik - ale to spory wydatek - proponuję - mój sąsiad zrobił coś takeigo własnie - stary fotel komputerowy (kółka i stelarz pod siedzisko) przespawał zrobił uchwyty pod fotelik i gra muzyka.

Sprawdza się pomimo że samoróbka - b dobra rzecz do karmienia bo masz go na wysokosći swoich kolan jak siedzisz na stółku

Sebo8877

Karolka - chyba takiego stelaża nie ma - jedynie wózek na którym mozna ustawić foltelik - ale to spory wydatek - proponuję - mój sąsiad zrobił coś takeigo własnie - stary fotel komputerowy (kółka i stelarz pod siedzisko) przespawał zrobił uchwyty pod fotelik i gra muzyka.

Sprawdza się pomimo że samoróbka - b dobra rzecz do karmienia bo masz go na wysokosći swoich kolan jak siedzisz na stółku

Sebo8877

Dzięki za pomysł :lol: :lol:

tylko skąd wezmę stary fotel :wink:

Karolka my korzystaliśmy z takiego leżaczka

http://www.allegro.pl/item320474636_nowe_lezaki_dzieciece_z_zabawkami_bawelna_100_.html

jest lekki wiec nie ma większego kłopotu z przenoszeniem go.

Chyba nie będziesz biegać z pokoju do kuchni cały czas, żeby musieć ciagnąć leżaczek z dzieckiem za sobą :wink:, a jeśli nawet, nic się nie stanie jak zostawisz Smyka samego w pokoju, pasy są, zawieszka na zabawki jest, na pewno nic mu nie będzie grozić.

Karolka my korzystaliśmy z takiego leżaczka

http://www.allegro.pl/item320474636_nowe_lezaki_dzieciece_z_zabawkami_bawelna_100_.html

jest lekki wiec nie ma większego kłopotu z przenoszeniem go.

Chyba nie będziesz biegać z pokoju do kuchni cały czas, żeby musieć ciagnąć leżaczek z dzieckiem za sobą :wink:, a jeśli nawet, nic się nie stanie jak zostawisz Smyka samego w pokoju, pasy są, zawieszka na zabawki jest, na pewno nic mu nie będzie grozić.

Dzięki :lol: :lol: :lol:

tylko nie wiem czy jest sens kupowania bo mam fotelik coneco i też bujamy Karolka w nim :lol:

Początkowo chciałam również w tym celu wykorzystać fotelik samochodowy, ale wydawał mi się zbyt ciasny. Nie można go było również ustawić w pozycji "na płasko" jak w przypadku leżaczka i Tomaj taki zgięty w nim leżał. No i ta waga :roll: był za ciężki.

no właśnie to jest jedyny minus :-?

zastanawiam się na czymś takim

http://www.allegro.pl/item318593745_hustawka_lezaczek_fisher_price_delux_3w1_najtaniej.html

tylko to ograniczenie wagowe :roll:

Karol choć ma 11 tyg. to waży ok 7 kilo (6 lutego ważył 6.200 )

i na krótko to starczy :-? a pozatym strasznie drogie :o

a mój mały jest trzecim dzieckiem i ostatnim :lol: :lol: :lol:

i pózniej co ja z tym zrobię :) dać komuś :roll: bo nikt nie odkupi :roll:

Nie używamy leżaczka od końca września tj. Tomek miał wtedy 8 miesięcy. Nie ze względu na dopuszczalną wagę, ale ze względu na to,że od września przestał już na nim spokojnie leżeć, siedzieć, dźwigał się i wyczyniał takie rzeczy,że musiałam go przełożyć podczas karmienia do fotelika (takiego do karmienia).

Tomek ważył 7 kilo jak miał 4 miesiące, teraz waży około 10 kilo więc teoretycznie dalej mógłby z niego korzystać, ale nie byłoby dla niego to chyba atrakcyjne :lol: .

Nie używamy leżaczka od końca września tj. Tomek miał wtedy 8 miesięcy. Nie ze względu na dopuszczalną wagę, ale ze względu na to,że od września przestał już na nim spokojnie leżeć, siedzieć, dźwigał się i wyczyniał takie rzeczy,że musiałam go przełożyć podczas karmienia do fotelika (takiego do karmienia).

Tomek ważył 7 kilo jak miał 4 miesiące, teraz waży około 10 kilo więc teoretycznie dalej mógłby z niego korzystać, ale nie byłoby dla niego to chyba atrakcyjne :lol: .

no tak :D :D :D o tym nie pomyślałam :oops:

a co zrobić aby małego przyzwyczaić do smoczka ?????