aniawmuratorze 22.02.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Znajoma pediatra mówi że się na zakrętach nie wyrabia tylu ma małych pacjentów w tym roku alex ospa wietrzna przez 6 m-cy niesamowite to pewnie wszystkie dzieci zdąrzyły się zarazić. Ja moją 4 latkę 2,5 roku temu zaszczepiłam przeciw ospie wietrznej bo starsze dzieci przechodziły ją dość intensywnie (gigantyczna ilość krostek). Na razie mamy spokój ale mała nie chodzi do przedszkola więc ma mniej okazji żeby się zarazić Teraz i tak siedzi na antybiotyku bo starsze katar przyniosły i do ucha małej weszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 22.02.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 a Dawid ma krostki na calym ciele.takie jak mlodzienczy tradzik.nie ma ropy pod nimi.sa malenkie.nie wyglada to na uczulenie bo trwa juz 4 dzien.nie swedzi go.on ma apetyt spi normalnie.nie ma temperatury.nie zmienialam proszku ani zadnego innego jedzenia.nie mam pojecia.lekarz go obejrzal i stwierdzil ze moze uczulenie moze wirus.nie kazal nic dawac.a na slowo wapno zdziwil sie.nie wiem czy czekac czy szukac innego lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 25.02.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 a Dawid ma krostki na calym ciele.takie jak mlodzienczy tradzik.nie ma ropy pod nimi.sa malenkie.nie wyglada to na uczulenie bo trwa juz 4 dzien.nie swedzi go.on ma apetyt spi normalnie.nie ma temperatury.nie zmienialam proszku ani zadnego innego jedzenia.nie mam pojecia.lekarz go obejrzal i stwierdzil ze moze uczulenie moze wirus.nie kazal nic dawac.a na slowo wapno zdziwil sie. nie wiem czy czekac czy szukac innego lekarza ja bym poczekała skoro nie ma żadnych innych objawow i kąpiel w krochmalu bym uskuteczniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 26.02.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 a Dawid ma krostki na calym ciele.takie jak mlodzienczy tradzik.nie ma ropy pod nimi.sa malenkie.nie wyglada to na uczulenie bo trwa juz 4 dzien.nie swedzi go.on ma apetyt spi normalnie.nie ma temperatury.nie zmienialam proszku ani zadnego innego jedzenia.nie mam pojecia.lekarz go obejrzal i stwierdzil ze moze uczulenie moze wirus.nie kazal nic dawac.a na slowo wapno zdziwil sie. nie wiem czy czekac czy szukac innego lekarza ja bym poczekała skoro nie ma żadnych innych objawow i kąpiel w krochmalu bym uskuteczniła Zgadzam się a jesli skóra jest sucha to balneum hermal lub oilatum do kąpieli mój Karolek też miał takie chrostki i ja myslałam że to skaza białkowa bo dziewczynki ją miały a tu niespodzianka okazało się że jest uczulony na oliwkę wyobrażacie sobie żeby nie smarować dziecka oliwką a tak pięknie potem pachniało w domu dzieciątkiem a teraz nic zresztą moja kuzynka a jest pediatrą i specjalistą arelgologiem strasznie się zdziwiła że panuje przesąd aby oliwkować dzieci -- przecież to zatyka pory !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 26.02.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Kochane mamy Możecie mnie oświecić - bo naczytałem się w necie już samych złych rzeczy http://forum.muratordom.pl/pytanie-do-pediatry,t124959.htm Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 26.02.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Kochane mamy Możecie mnie oświecić - bo naczytałem się w necie już samych złych rzeczy http://forum.muratordom.pl/pytanie-do-pediatry,t124959.htm Sebastian Z okazji narodzin synka Moje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 26.02.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Kochane mamy Możecie mnie oświecić - bo naczytałem się w necie już samych złych rzeczy http://forum.muratordom.pl/pytanie-do-pediatry,t124959.htm Sebastian powiedz mi jakiego to organu się tyczy ??? rozumiem że to się dzieje u Twojego maluszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 26.02.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Karolka nie bede zaśmiecał - tyczy sie malca - odpisałem w moim wątku Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 26.02.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Karolka nie bede zaśmiecał - tyczy sie malca - odpisałem w moim wątku Sebo8877 oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 26.02.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Sebo! gratulacje! w problemie niestety nie pomogę, ale życzę Wam duuużo zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 26.02.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 a Dawid ma krostki na calym ciele.takie jak mlodzienczy tradzik.nie ma ropy pod nimi.sa malenkie.nie wyglada to na uczulenie bo trwa juz 4 dzien.nie swedzi go.on ma apetyt spi normalnie.nie ma temperatury.nie zmienialam proszku ani zadnego innego jedzenia.nie mam pojecia.lekarz go obejrzal i stwierdzil ze moze uczulenie moze wirus.nie kazal nic dawac.a na slowo wapno zdziwil sie. nie wiem czy czekac czy szukac innego lekarza jak Karolkowi się pojawią to smaruję go kremem Soft Oliatum , zrobi się czerwony a potem jest już ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 27.02.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 czy może ktoś mi udzielić pewnej iformacji otóż chodzi mi o stelaż ( takie coś na kółkach ) do fotelika coneco ???? jeśli tak to gdzie i za ile można kupić ???? bo nie widzi mi się śmigać po mieszkaniu nosząc w ręku i będzie pomocne w wyjazdach w miasto , bo mój wózek nie mieści mi się w bagazniku i małego w foteliku taszczymy a już sporo waży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.02.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Karolka - chyba takiego stelaża nie ma - jedynie wózek na którym mozna ustawić foltelik - ale to spory wydatek - proponuję - mój sąsiad zrobił coś takeigo własnie - stary fotel komputerowy (kółka i stelarz pod siedzisko) przespawał zrobił uchwyty pod fotelik i gra muzyka.Sprawdza się pomimo że samoróbka - b dobra rzecz do karmienia bo masz go na wysokosći swoich kolan jak siedzisz na stółku Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 29.02.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Karolka - chyba takiego stelaża nie ma - jedynie wózek na którym mozna ustawić foltelik - ale to spory wydatek - proponuję - mój sąsiad zrobił coś takeigo własnie - stary fotel komputerowy (kółka i stelarz pod siedzisko) przespawał zrobił uchwyty pod fotelik i gra muzyka. Sprawdza się pomimo że samoróbka - b dobra rzecz do karmienia bo masz go na wysokosći swoich kolan jak siedzisz na stółku Sebo8877 Dzięki za pomysł tylko skąd wezmę stary fotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 01.03.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Karolka my korzystaliśmy z takiego leżaczka http://www.allegro.pl/item320474636_nowe_lezaki_dzieciece_z_zabawkami_bawelna_100_.html jest lekki wiec nie ma większego kłopotu z przenoszeniem go. Chyba nie będziesz biegać z pokoju do kuchni cały czas, żeby musieć ciagnąć leżaczek z dzieckiem za sobą , a jeśli nawet, nic się nie stanie jak zostawisz Smyka samego w pokoju, pasy są, zawieszka na zabawki jest, na pewno nic mu nie będzie grozić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 01.03.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Karolka my korzystaliśmy z takiego leżaczka http://www.allegro.pl/item320474636_nowe_lezaki_dzieciece_z_zabawkami_bawelna_100_.html jest lekki wiec nie ma większego kłopotu z przenoszeniem go. Chyba nie będziesz biegać z pokoju do kuchni cały czas, żeby musieć ciagnąć leżaczek z dzieckiem za sobą , a jeśli nawet, nic się nie stanie jak zostawisz Smyka samego w pokoju, pasy są, zawieszka na zabawki jest, na pewno nic mu nie będzie grozić. Dzięki tylko nie wiem czy jest sens kupowania bo mam fotelik coneco i też bujamy Karolka w nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 01.03.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Początkowo chciałam również w tym celu wykorzystać fotelik samochodowy, ale wydawał mi się zbyt ciasny. Nie można go było również ustawić w pozycji "na płasko" jak w przypadku leżaczka i Tomaj taki zgięty w nim leżał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 01.03.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Początkowo chciałam również w tym celu wykorzystać fotelik samochodowy, ale wydawał mi się zbyt ciasny. Nie można go było również ustawić w pozycji "na płasko" jak w przypadku leżaczka i Tomaj taki zgięty w nim leżał. No i ta waga był za ciężki. no właśnie to jest jedyny minus zastanawiam się na czymś takim http://www.allegro.pl/item318593745_hustawka_lezaczek_fisher_price_delux_3w1_najtaniej.html tylko to ograniczenie wagowe Karol choć ma 11 tyg. to waży ok 7 kilo (6 lutego ważył 6.200 ) i na krótko to starczy a pozatym strasznie drogie a mój mały jest trzecim dzieckiem i ostatnim i pózniej co ja z tym zrobię dać komuś bo nikt nie odkupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 01.03.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Nie używamy leżaczka od końca września tj. Tomek miał wtedy 8 miesięcy. Nie ze względu na dopuszczalną wagę, ale ze względu na to,że od września przestał już na nim spokojnie leżeć, siedzieć, dźwigał się i wyczyniał takie rzeczy,że musiałam go przełożyć podczas karmienia do fotelika (takiego do karmienia). Tomek ważył 7 kilo jak miał 4 miesiące, teraz waży około 10 kilo więc teoretycznie dalej mógłby z niego korzystać, ale nie byłoby dla niego to chyba atrakcyjne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 01.03.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Nie używamy leżaczka od końca września tj. Tomek miał wtedy 8 miesięcy. Nie ze względu na dopuszczalną wagę, ale ze względu na to,że od września przestał już na nim spokojnie leżeć, siedzieć, dźwigał się i wyczyniał takie rzeczy,że musiałam go przełożyć podczas karmienia do fotelika (takiego do karmienia). Tomek ważył 7 kilo jak miał 4 miesiące, teraz waży około 10 kilo więc teoretycznie dalej mógłby z niego korzystać, ale nie byłoby dla niego to chyba atrakcyjne . no tak o tym nie pomyślałam a co zrobić aby małego przyzwyczaić do smoczka ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts