alex_ 04.04.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 a u nas zębów nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 04.04.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Cześć dziewczyny Doradźcie. Chcę powoli odzwyczaić Weronikę od piersi. A co za tym idzie - muszę zacząć podawać jej mleko. I nie wiem, czy ma być modyfikowane, czy zwykłe. Część osób doradza jedno, część drugie... A ja jestem w kropce Jak to u Was wyglądało? Jeśli przeszłyście na mleko modyfikowane, to jakiej firmy? Będę wdzieczna za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 04.04.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 ja zaczęłam podawać mleko modyfikowane nan (nestle), bo tak poradziła mi pediatra - Mati przyjął właściwie bez zarzutu myślę, że jednak najlepiej zapytać lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.04.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Cześć dziewczyny Doradźcie. Chcę powoli odzwyczaić Weronikę od piersi. A co za tym idzie - muszę zacząć podawać jej mleko. I nie wiem, czy ma być modyfikowane, czy zwykłe. Część osób doradza jedno, część drugie... A ja jestem w kropce Jak to u Was wyglądało? Jeśli przeszłyście na mleko modyfikowane, to jakiej firmy? Będę wdzieczna za wszelkie sugestie a ja słyszałam że mleko krowie dopiero od 2 roku życia, także jeszcze troszkę, jak na razie czasami przemycamy bebiko bodaj 2 a bebiko 3 wchodzi po 1 roku życia, jeśli Weronika ma 9 m-cy to trochę wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 04.04.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 ja to czuję się trochę tak jakoś........................sama ne wiem jak Jeremi to nasze 4 dziecko i mam wrażenie że znieczuliłam się na zalecenia książkowe w kwesti jedzenia Mały ma 10 miesięcy i 4 dni nie chce pić mleka modyfikowanego ale dał się przekonać do kaszki malinowej z takowy mlekiem a poza tym jest jeszcze na piersi i nie wiem jak to będzie z tym odstawianiem - problem raczej we mnie a nie w nim Poza tym jak gotuję budyń dla starszych dzieci to Jeremi też go je (mleko prosto od krowy zza płota ) nie ma uczulenia więc ............. się nie przejmuję No i jest niejadkiem trudno mu dogodzić więc cieszę się jak otwiera buzię smakuje mu np łosoś pieczony z ziemniakami i kisiel ale żadnych przecierek i papek zębów jeszcze nie ma ale to u nas rodzinne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.04.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 aniuwmuratorze Pawcik to moje pierwsze dziecko, a widzę wiele podobieństw w Twoim i moim myśleniu, nie tylko w kwestii jedzenia Ja wyznaję zasadę "nie dać się zwariować". Bardziej niż na poradach książkowych, opieram się na obserwowaniu mojego dziecka i jego reakcjach. I tak jest - wydaje mi się - spokojniej i mniej stresująco i dla niego i dla nas. Ale to chyba też zasługa tego, że jestem z nim w domu od kiedy się urodził i mam czas na te obserwacje i spokój Pepe Gdy przestawałam karmić Pawcia piersią przez moment podawałam mu Bebiko i Nestle (to były 3, polubił zwłaszcza smakowe). Ale on szybko powiedział, że nie chce mleka więc przeszliśmy na jogurty i budyń (na łaciatym 2%) I tak jest do dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.04.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 PP - ja bym dala modyfikowane, my caly czas na Bebiko lecimy ( 3 latka skonczone we wtorek ). Mleko zwykle w prostej postaci powoduje niestety uczulenie, nawet do kakao musze robic modyfikowane. Mam nadzieje, ze minie, bo w przedszkolu zjada rzeczy na zwyklym mleku i nic mu nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 04.04.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Cześć dziewczyny i mamy,...to pisałam ja...prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 05.04.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Cześć dziewczyny i mamy,...to pisałam ja...prezes O qrtka, w Klubie Mam to i prezes plec zmienil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.04.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Cześć dziewczyny i mamy,...to pisałam ja...prezes O qrtka, w Klubie Mam to i prezes plec zmienil Oj co tutaj się wyprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 05.04.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 a ja słyszałam że mleko krowie dopiero od 2 roku życia, także jeszcze troszkę, Racja - krowie dopiero po 3rż. Jak już musisz, to lepiej modyfikowane. Ja bym jeszcze pokarmiła swoim na Twoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 06.04.2008 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Cześć dziewczyny i mamy,...to pisałam ja...prezes Jea Ty tu prezesem jesteś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 09.04.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Mamuśki drogie co myślicie o kukurydzianych chrupkach kontra biszkopty, bo mnie raczej te drugie przekonują bardziej pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 09.04.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 a ja słyszałam że mleko krowie dopiero od 2 roku życia, także jeszcze troszkę, Racja - krowie dopiero po 3rż. Jak już musisz, to lepiej modyfikowane. Ja bym jeszcze pokarmiła swoim na Twoim miejscu Ja karmię, karmię cyciem jak na razie są to fajne chwile i czasem mi smutno że to się skończy kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
didaii 09.04.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 alex_, u nas przetestowane były i chrupki i biszkopty i jakoś tak biszkopty bardziej się spisały (do dzisiaj zresztą mały się nimi objada). Chociaż ostatnio Mikołaj robi małe eksperymenty z jedzeniem i np. lubi uślinić takiego biszkopta i przykleić do ściany A na początku dawałam mu biszkopty rozkruszone i rozciapciane z mlekiem, albo wkruszone do kaszki i bardzo mu to smakowało Polecam biszkopty Petitki, są takie fajne mięciutkie i nie "napompowane " powietrzem jak inne. A chrupkami to się jakoś tak zaklejał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 09.04.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 mbz- i jakie przedszkole wybrałaś? jesteś zadowolona? Iga nadal w jeżyku i podoba jej się i to najważniejsze w końcu to ona tam chodzi nie ja. matylda jest uczuleniowcem-nie wiadomo na co ,sypie ją czasami po tym co je od miesiecy. Mleka nie pije wogóle od kiedy odessała się od piersi. Próbowałm wszystkich i nic. Je kaszki mleczne lub na nan biofidus,zwykłe jogurty danona,serki grani czasami budyń siostry,nalesniki na zwykłym łaciatym i jest ok. A czasami jest cała w wysypce. testy z krwi nie wykazały żadnej alergii,ma stwierdzone AZS i czekam aż wyrosnie.Jak sie drapie to smaruję fenistilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 09.04.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Mamuśki drogie co myślicie o kukurydzianych chrupkach kontra biszkopty, bo mnie raczej te drugie przekonują bardziej pozdr u mnie wygrały chrupki kukurydziane ze względu na alergię jednego z dzieci na jajka nie kupuję biszkoptów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 09.04.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Co do chrupek kontra biszkopty - ja osobiscie wole chrupki - zdrowsze (bez cukru!). Ale u nas byly chrupki i takie ciasteczka, chyba Miskopty czy jakos tak (chrupaczki) - te ktore sa dostepne na polkach z zywnoscia dla niemowlat, produkowane chyba przez Nestle i Bobovite.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 09.04.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 mbz- i jakie przedszkole wybrałaś? jesteś zadowolona? Iga nadal w jeżyku i podoba jej się i to najważniejsze w końcu to ona tam chodzi nie ja. Wysle na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 10.04.2008 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 dziękuję bardzo za opinie, spróbuję z biszkoptami bez cukrowymi (jadłam w ciąży z cukrzycą ciążową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts