Jajcek 24.10.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Witam Dolaczam sie do was bo tez mam zamiar wbic pierwsza lopate na wiosne 2006 oczywiscie jak uda mi sie przebrnac przez cala biuro-urzedowo-papierologie, a co gorsza to dopiero zaaczynam ztym . Natomiast jezeli chodzi o projekt to wybralem a w zasadzie zona wybrala Cztery Katy II tez z pracowni domowe klimaty. Poprostu jak zobaczyla gotowy dom w naszej okolicy to powiedziala ten i zaden inny, no i chcac nie chcac wlasciel musial nam zdradzic co to zaprojekt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 24.10.2005 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Jajcek świetny dom. Żałuję, że go wcześniej nie widziałam, bo bardzo mi sie spodobał i kto wie...może bym go budowała. Ta sypialnia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 24.10.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Ciku wlasciciel wybudowanego domu z ktorym rozmawialismy twierdzi (nie smialismy na pierwszej wizycie wpraszac mu sie do domu, wkoncu bylismy tylko przygodnymi przechopdniami ) ze wydluzyl sypialnie o strych i ma nie 30 tylko 40 m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 24.10.2005 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 A w zasadzie moze powiecie co mi potrzeba do tej calej papierologii ???? Narazie wystepuje o WZ a umnie sie czeka okolo 3 miesiecy . Co dalej ???? Jakie powinienem zebrac dokumenty zeby wystapic o Pozwolenie na Budowe ???? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 25.10.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 A w zasadzie moze powiecie co mi potrzeba do tej calej papierologii ???? Pozdrawiam Potrzebujesz: mapki do celów projektowych( na nia sie czeka dosyc dlugo, wiec rozejrzyj sie za dobrym geodeta), musisz podpisać umowę z zakładem energetycznym( o ile zamierzasz robić ogrodzenie na własną rękę i bedzie Ci potrzebny prad, to napisz we wniosku, ze prad na zagospodarowanie dzialki. Jesli napiszesz, ze na budowe to licznik zaloza dopiero jak bedziesz mial pozwolenie na budowe. Umowa z gazownia( o ile masz gdzies blisko gazociag) Z zakladem wodociagowym. Wylaczenie z produkcji rolnej( mozesz zalatwic tylko majac mapke do celow projektowych). Projekt i jego adaptacja. I to chyba tyle. Zreszta na WZ wszystko bedzie napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.10.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 a wiecie juz z czego budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 25.10.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Katarek! To już wiemy,kogo będziemy pytać o rady . My na razie jesteśmy zieloni- dokształcamy się z muratora i forum taa... ja też się cały czas dokształcam. aktualnie to hydro i termoizolacji ścian fundamentowych. może ktoś wie czym przykleić styropian do folii??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 25.10.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 a wiecie juz z czego budujecie? Ja wiem, ale nie na 100%. Opcja ytonga upadła, teraz prym wiedzie pustak ceramiczny max i ocieplenie styropianem 14 cm lub wełna mineralna. Fachowcy mowia, ze dom zanim sie go ociepli powinien troche odstac, wiec planujemy ocieplic go rok po wybudowaniu. Mam nadzieje, ze odlozymy na welne i ocieplimy dom własnie wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 25.10.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Cześć,ja też chce na wiosnę.Kornelia z Archipelagu.Mam działkę,wszystkie przyłacza,projekt-teraz bedę adaptować.WZ też mam.Nie mam ekipy,nie wiem jak sie za to brać.I też nie wiem z czego.A co sądzicie o ceramice poryzowanej?Własciwości ma dobre tylko nie wiem jak cenowo to wygląda.A tak w ogóle to boje sie troche bo to i kredyt i ogrom czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 25.10.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 U nas bedzie ceramiczny max, ściana trójwarstwowa z wełna w srodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 25.10.2005 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Pomożcie mi proszę, bo nie wiem jak zmienić ten napis , który mieści sie u mnie pod "pozdrawiam". Chcialabym, zeby tam było " nasz projekt" i dopiero gdy na to wejde, zeby mnie przekierowalo do projektu. Nie umiem tego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 25.10.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 no mnie nie pytaj,mam dwie lewe ręce i słabo rozwiniete zwoje mózgowe-jesli chodzi o komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 25.10.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 habibi,dlaczego ytong upadł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 25.10.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 habibi,dlaczego ytong upadł? Zadzwoniłam do faceta ( znalazłam namiar na Niego na forum), On wybudował dom z Ytonga 2 lata temu. Desperatka ze mnie nie ma co , ale wypytałam sie, czy jest zadowolonyz wyboru technologii i czy jeszcze raz budując wybrałby Ytong? Odpowiedz byla negatywna. To nie jedyny powod odrzucenia koncepcji budowy z Ytonga. Poczytałam troche w Muratorze, porownalam z ceramika i Ytong mi przeszedł. Maz oczywiscie zadowolony, bo nie chcial slyszec o Ytongu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 25.10.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 A ja zgodnie z projektem robię ściany z BK plus styropian. Przede wszystkim dlatego, że to tanio, poza tym jako technologia OK i nie trzeba robić żadnych zmian w grubościach począwszy od ław fundamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 25.10.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 ja w projekcie mam własnie ytong ale jakoś nie jestem przekonana,myślałam o silikatach ale jakos nikt o nich nie mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 25.10.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 no to ja powiem- my właśnie myślimy o silikatach,bloczki 18 cm +styropian min 15 cm. Jesteśmy jeszcze przed rozmową z architektem i zobaczymy , co powie na nasz pomysł. Silikaty nam się generalnie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 25.10.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 A ja w projekcie tez ma Ytong a mysle o cegle max stawianej glowka (znaczy w poprzek czy jak tam to zwie...) + 12cm styropiany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 25.10.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 A ja w projekcie tez ma Ytong a mysle o cegle max stawianej glowka (znaczy w poprzek czy jak tam to zwie...) + 12cm styropiany Pozdrawiam He, he to tak jak my. Maxa w poprzek doradził nam pan, który wiedzie prym w naszym castingu ekipowym. Tylko nie jestem pewna co do ocieplenia wełna czy styropian? zobaczymy na co kasy wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 25.10.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 He, he to tak jak my. Maxa w poprzek doradził nam pan, który wiedzie prym w naszym castingu ekipowym. Tylko nie jestem pewna co do ocieplenia wełna czy styropian? zobaczymy na co kasy wystarczy. A co lepsze do ocieplenie ??? I czemu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts