siłaczka 14.02.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Zapomniałam dowiedzieć się kto wydaje decyzje o wyłączenie gruntu z produkcji rolnej?Może ktoś mi podpowie. Wydział geodezji w starostwie. Czekaliśmy ok. tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszcies 14.02.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam Robson68 Bardzo mi zależało na potwierdzeniu moich przypuszczeń co do kosztów które, poniosę na pokrycie dachu. Moje wyliczenia były podobne, ale szukałem potwierdzenia. Ja dopiero sprawdzam oferty różnych hurtowni, ale już powoli będę zaczynał kupować materiał. Niewiem kiedy będzie taniej, teraz czy na początku sezonu budowlanego.?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena i jacek 14.02.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 kinga krakow,siłaczka,dzięki za odpowiez! pozdrawiam marzena i jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 14.02.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Oczywicie że teraz od marca prawie wszystko albo i wszystko pójdzie do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 14.02.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam wszystkich.Tez planujemy rozpoczecie budowy w tym roku. Mieszkamy daleko od Polski i budowa bedzie na tesciow. Bylismy juz blisko wybrania projektu ale... Tesciowie sa juz w wieku emerytalnym, my jesli wrocimy do ukochanej z roku na rok coraz bardziej Polski tez bedziemy w takim wieku. Czyli projekty, o ktorych myslelismy sa chyba zle/ uzytkowe poddasze/. Praktycznym bedzie dom parterowy koniecznie z dwoma lazienkami i trzema sypialniami plus garaz. Front domu od zachodu, garaz od polnocy. Od kilku tygodni spedzam dziennie po kilkanascie godzin na internet i staje sie coraz glupszy. Dodam, ze teraz mieszkamy w malym domku parterowym z 3 sypialniami i 2 lazienkami , otwarta kuchnia na jadalnie /lada/ i pokoj wypoczynkowy- razem. Uklad bardz praktyczny. Jest to typowa tania konstukcja amerykanska z ogrzewaniem nadmuchowym. Kilka miesiecy temu zakonczylism kapitalny remont. SZUKAMY WIEC PROJEKTU!!!!!!!Pozdrowienia. Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 14.02.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 I jeszcze jedno pytanko na dzisiaj.Szykujemy sie na branie kredytu tutaj. Bez tzw. junk fees dostaniemy okolo 6% na 15 lat. Na nasz obecny dom mamy 5.25 % tez staly i tez 15 lat. Czy to jest dobry kredyt? W Waszych postach widzialem kredyty z oprocentowaniem ponizej 2%. Pomozcie mi to zrozumiec to moze tesciowie wezma w Polsce.Dzieki. Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszcies 14.02.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Robson68 No właśnie, zdania są podzielone. Jedni mówią że teraz jest tanio, inni że dopiero będzie w kwietniu. Na hurtowni mówią np. że idzie w góre MAX (leier) już dostali informacje i od 2 miesięcy czekaja na sygnał. A wykonawcy przekonują że potanieje od kwietnia, a cały fermęt robią hurtownie chcąc zwiększyć sprzedaż. Max wydaje mi się że co roku od dłuższego czasu leci w dół. A wsumie ile mogą potanieć 5 gr. ??KURCZE NIEWIEM!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 14.02.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Kazber,tyle co wiem-w większości banków udzielają kredytu do 70ego roku życia,jeżeli teściowie są w wieku emerytalnym to dostana na krótki okres.Oprocentowanie poniżej 2 dotyczy kredytów branych we frankach szwajcarskich i przy dużym wkładzie własnym,około 40 %.Wejdż na stronę http://www.archipelag i poszukaj Kornelia-to jest dom który ja wybuduję,ma to co chcialeś oprócz ustawienia stron.Mozna kupić odbicie lustrzane.Widziałam ten dom w naturze i dla nas-2 osób-jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 14.02.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam serdecznie Powoli się nasza układanka składa w całość,jutro ślubny odbiera papiery z ZUD-u i galopem do starostwa złożyć na pozwolenie budowlane,liczymy że za miesiąc pozwolenie będzie w ręku. Spotkaliśmy sie z naszym przyszłym budowlańcem,w niedzielę jedziemy spisać umowę więc podzielę się z wami tym co nam zaprezentował i oczekuję szczerych komentarzy... http://www.dobredomy.pl/?id_project=38 ZESTAWIENIE ILOŚĆ I Roboty zieme(z drenażem) 2969zł IIRoboty fundamentowe(z izolacjami) 8975zł IIIRoboty murowe 4512zł IVElementy żelbetowe 975zł VKonstrukcja dachu i pokrycie 7588zł RAZEM 25019zł gość robi komin i wylewki podłogowe na gładko,w tym jest też taras i schody.Nie wim co jeszcze napisać może to jeszcze że on załatwia materiały budowlane z zaprzyjaźnionej hurtowni ponoć taniej trochę. CO SĄDZICIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 15.02.2006 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Szymszakowa,Serdeczne dzieki!!!Nie wiem juz co robic bo koszta parterowek sa wyzsze mam metlik w glowiek od tych wszystkich informacji i sleczenia przy komputerze.A tak swoja droga bedziemy budowac w gminie Wolka Lubelska. KazBer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata i waldek 15.02.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Kazber,tyle co wiem-w większości banków udzielają kredytu do 70ego roku życia,jeżeli teściowie są w wieku emerytalnym to dostana na krótki okres.Oprocentowanie poniżej 2 dotyczy kredytów branych we frankach szwajcarskich i przy dużym wkładzie własnym,około 40 %. Wejdż na stronę http://www.archipelag i poszukaj Kornelia-to jest dom który ja wybuduję,ma to co chcialeś oprócz ustawienia stron.Mozna kupić odbicie lustrzane.Widziałam ten dom w naturze i dla nas-2 osób-jest super. Super domek!!! Nam też się podobał, ale chcieliśmy trochę inne rozwiązanie wnętrza, więc mamy projekt indywidualny. Jak macie rozwiązaną wentylację kuchni i łazienki? Czy są to dodatkowe kanały kominowe odprowadzające parę itp.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 15.02.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 HuraaaaaaaaaaWłanie przyznali mi kredyt!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 15.02.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 TAbaluga, dzięki za "zaproszenie"Moja znajomoś forum zdaje się jest niewielka, bo niechcący stworzyłam nowy temat, a faktycznie na "waszym wątku" poczułam się swojsko:) U mnie machina papierkowa ruszyła i marzy nam się Magnolia z horyzontów w całości na kredyt. Termin rozpoczęcia budowy zależy od łaskawości banku:)Pożyjemy, zobaczymy:)[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 15.02.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 My też mamy plany ruszenia z budową na wiosnę , ciekawe jak nam będzie szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszcies 15.02.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Za dachówke Roben powiedzieli mi na hurtowni 2,50 zł/szt. Chyba muszę poczekać na jakąś promocje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 15.02.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 ROBSON68 gratulacje!!! My czekamy na decyzję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 15.02.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Beata i Waldek-nie wiem jaka mamy wentylację .Wszystkie papiery sa u projektanta.Z tego co pamietam to w łazience jest zetka,w kuchni komin.Dołączony jest też projekt wentylacji mechanicznej ale to jest drozsze i może buczeć-tak mi powiedziano bo ja jeszcze nie wgłębiałam się w ten temat. Gratuluję szczęśliwcom z pozwoleniami na budowę i kredytami-ja muszę jeszcze sporo poczekać niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 15.02.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 huraaaaaaaaaa włanie przyznali mi kredyt!!!!!! gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena i jacek 16.02.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 robson68 my też gratulujemy!!!Miło popatrzeć jak idziemy wszyscy do przodu!!! marzena i jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 16.02.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Za dachówke Roben powiedzieli mi na hurtowni 2,50 zł/szt. U nas w jednej hurtowni 2,55 zł, a w drugiej 2,40 zł/szt. Początkowo wydawało mi się to mało, byliśmy już właściwie zdecydowani, ale teraz sama nie wiem. Jeszcze się zastanawiamy nad dachówką betonową. W hurtowni mi się nie podobała, ale na dachu wygląda fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts