szymoszkowa 21.02.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Marcin Budowniczy,dostajesz punkty karne za szerzenie czarnowidztwa .A propos-czy Ty przypadkiem nie zakończyłeś już budowy i teraz na luzie straszysz takich biedaków jak my,zaczynający? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 21.02.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 marcin_budowniczy - prrrr Szalony!!! Wierzysz takiej gazecie jak Fakt? (bez urazy dla niektórych ) Jak narazie u nas z mrozami nie jest tak zle. Przeciez nie potrzebujemy stalej temperatury + 10 zeby zaczac kopac! A Londynie - slonce, ciepelko i mam zdjecia na tle masy przebisniegow wlasnie i drugiej rabaty pelnej kolorowych bratkow Nie martwicie sie - u nas wkrotce tez bedzie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 21.02.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Zamawiam wiosnę od 01.marca. Dość już tej złej zimy A tak swoją drogą, to takie wiosenne deszczyki by się przydały, żeby fundamenty same się podlewały. To i oszczędności na wodzie by już były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pAo 21.02.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Dopisujemy się do klubu Jest prawie wiosna, papierki przewalone, szukamy ekip od studni, prądu i oczyszczalni - reszta własnym sumptem - i ... jazda! Byle pogoda dopisała, nie musi być dużo na plus, byle nie było minusu, czego sobie i Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 21.02.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Podpisuję się z całego serca. Już mam dość siedzenia i czekania, chcę zaczynać pełną parą. Ekipa umówiona, wszystko mamy załatwione. Wczoraj wywiercili nam nasze własne źródełko na głębokości 26m. Czekamy tylko na wiosnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 21.02.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Cześć Nowym .Anusia,ile płaciłaś za mb żródełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 21.02.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Dzisiaj pani architekt poinformowała mnie, że wszystkie prace dot. papierologii zostały zakończone. Dokumenty zostały złożone w Starostwie - czekam 14 dni (?) na pozwolenie. Już nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 21.02.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Ciekawe,czy termin 14 dni jest realny.U nas podobno czeka się i 3 miesiące . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 22.02.2006 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam, Ja też mam zamiar zacząć wiosną (pewnie późną) naszą budowę w okolicach Poznania. Właśnie nasz projektant złożył papiery w starostwie na pozwolenie na budowę. Podobno czeka się w Poznaniu 4 tygodnie (a ten projektant ma wejścia w starostwie). Zaczęliśmy tez rundkę po bankach a jutro i pojutrze jesteśmy umówieni u doradców finansowych. Projekt jest u wyceny u 2 ekip (dzis mam dostac jedna z wycen), dzis dostanie do wyceny jeszcze trzecia. Szukamy też obecnie dobrego kierownika budowy. Iga - dzięki za namiary . Czy to jest kierownik, który prowadzi Twoją budowę? Mąż zebrał tez wstępne informacje z hurtowni. Jesteśmy więc chyba troszkę do tyłu w stosunku do wielu tutejszych forumowiczów, ale w tym roku planujemy doprowadzenie do stanu surowego otwartego z dachem pokrytym papą, resztę prac i przeprowadzka w 2007. Widzę, że jest tu aktywna grupa z okolic Poznania Może znajdzie się jakis przyszły sąsiad? Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena i jacek 22.02.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witaj Misiowa[/] Fajnie ,że nas ciągle przybywa,im wiecej osób ,tym więcej różnych podpowiedzi i porad a nam początkującym są one potrzebne! Życzymy powodzenia!! marzena i jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 22.02.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Misiowa i bez wtyków nie czeka się miesišc. Ja składałem 26 listopada i dostałem termin na 26 grudnia a pozwolenie było już 8 grudnia. Warto czasami wczeniej się dowiedzieć czy już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 22.02.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Ja też czekam na wiosnę, żeby ruszać. Ekipa umówiona na 15 marca, a przedtem jeszcze trzeba pociągnąć prąd budowlany i wywiercić studnię. A tu znowu za oknem śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 22.02.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 A powiedzcie mi ludziki taką rzecz: jakie macie zdanie na temat nadproży z wnęką na roletę zewnętrzną? Ja uważam, że fajna rzecz, ale droga. Jednak może byśmy się zdecydowali na takowe chociaż w pokoju dziennym - już sama nie wiem Wczoraj dzwoniłam do firmy, która produkuje takie roletki, ceny od 175 zł za mb (ale cena do negocjacji). A słuchajcie: może jakoś inaczej idzie rozwiązać ten problem, w tańszy sposób, żeby skrzynka z roletą była ukryta w ścianie nośnej, a nie wisiała w środku? Myślcie intensywnie, czekam na opinie i rady Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 22.02.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Widzę, że jest tu aktywna grupa z okolic Poznania Może znajdzie się jakis przyszły sąsiad? Sylwia No to napisz na priv gdzie dokładnie się będziesz budować, może faktycznie my przyszłe sąsiadki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata i waldek 22.02.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Jako ze sama jestem swiezo po - wysyłam ci maly instruktaz na priv. czy mogę prosić także o ten instruktaż?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 22.02.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich, czytam, czytam i mam wrażenie, ze my to dopiero jesteśmy do tyłu w stosunku do Was... Budowę zaczynamy wiosną, baaardzo chcielibyśmy wprowadzic się jakoś na przełomie 2006/2007, a jeszcze nie złożyliśmy dokumentów o pozwolenie na budowę Jednak mamy nadzieję, ze wszystko się uda Jak na razie "robi się" adaptacja projektu, w przyszłym tygodniu ruszamy złożyć dokumenty do Starostwa i zaczniemy ciężkie boje o kredyt. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 22.02.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Misiowa - oprocz pozwolenia na budowe (ja bez wtyk czekalam 4 tyg. w tym okres swiateczny i sylwester) jestesmy na podobnym etapie - nie jests tak bardzo opozniona Tak te namairy ktore podalam to na mojego kierownika. Sama go znalazlam , nie jest z polecenia, ale po rozmowie z 3 zrobila jalepsze wrazenie i cena super jest to kolega mojej kolezanki architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 22.02.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 A powiedzcie mi ludziki taką rzecz: jakie macie zdanie na temat nadproży z wnęką na roletę zewnętrzną? Ja uważam, że fajna rzecz, ale droga. Jednak może byśmy się zdecydowali na takowe chociaż w pokoju dziennym - już sama nie wiem Wczoraj dzwoniłam do firmy, która produkuje takie roletki, ceny od 175 zł za mb (ale cena do negocjacji). A słuchajcie: może jakoś inaczej idzie rozwiązać ten problem, w tańszy sposób, żeby skrzynka z roletą była ukryta w ścianie nośnej, a nie wisiała w środku? Myślcie intensywnie, czekam na opinie i rady Pozdrawiam Hmm... widzę, że nie ma zainteresowanych do takiego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena i jacek 22.02.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 zuczekja myśle ,że wielu z nas jest dopiero na samiutkim początku i po prostu do tematu okien mało kto doszedł dlatego nikt nie odpowiada. marzena i jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buschido 22.02.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam Wszystkich! Ja też mam zamiar rozpocząć budowę na wiosnę br i zakończyć stan surowy otwarty na jesień. Posiadam działkę, WZ do niej oraz upatrzony projekt (bardzo podobny do tego "siłaczki"), który "rysuje się" jeszcze u architekta. Mam nadzieję, że zakończy on go wkrótce i odda do zatwierdzenia. Na dzień dzisiejszy jestem zdecydowany na ściany z ceramiki. Po telefonicznym rozpoznaniu cen MAX z Biegonic - 1,50 zł. brutto; Porotherm Leyer 30 P+W - 2,60 a MAX z tej samej wytwórni - 1,44 zł brutto. Stal bez względu na przekrój - 1900/t. Jak myślicie, czy to są dobre ceny czy jeszcze poczekać i ew. się potargować? Pozdrawiam Wszystkich budujących - byle do wiosny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts