iga9 25.02.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Witam Hurtownia za porotherm 25 P+W powiedziała mi 3.10 zł za porotherm 30 P+W 2.90 zł. A ja kupiłem maxa za 1.32 zł, dzisiaj zrobiłem przedpłate. Mieszkam w tarnowie mieście producenta (leier) i to może wpływać na cene!! My się jeszcze w hurtowni nie targowaliśmy, ale jak powiedzieli nam cenę 3,75 brutto, to mąż zapytał czy można coś opuścić i usłyszał, że nie bardzo, bo to i tak niska cena, a oni tak sobie nie mogą opuszczać cen na porotherm, bo mają narzucane od producenta. Możliwe to? Wg. mnie zawsze moga opusic, ale hurtownie maja 2 szkoly: 1. "nie mozna pani - juz i tak jest tanio" - i jak nasickasz, mowisz, ze w innym miejscu masz taniej to opuszczaja; 2. "jasne, ze pozemy dalej o cenach porozmawiac jak Pani przyjedzie". Wykonaw2cy czesto mowia, ze nie opuszcza, ale w hurtowni mi sie jeszcze nie zdarzylo, zeby sie nie udalo A jeszcze nic nie kupilam lukaszcies - dzieki za cena maxa. Sprawdze sobie teraz akurat w przyszlym tygodniu zamierzam zebrac oferty i w sobote moze podjac ostateczna decyzje i wplacic zaliczke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 25.02.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 No to w takim razie musimy twardo negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 27.02.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam Wlasnie bylem w hurtowni...i jak ktos napisal tu na forum od marca idzie do gory cena porothermu 25 i 30 o jakies 5-7%... a 38,44,50 zostaja w tej samej cenie..... Negocjowalem cene porothermu 38 dostalem 4.70 nie wiem czy to dobra cena??? PozdrawiamParadox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.02.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Aczy ktos z wielkopolan moze mi dac namery na jakiegos ciesle-dekarza. Moj nie daje znaku zycia i chyba mnie po prostu olal. A ja nie mam innych atrakcyjnych cenowo namiarow A moj wykonawca nie jest peniwm, czy bedzie mail terminy zeby klasc mi dach, wiec wole nie ryzykowac z czekaniem do ostatniej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga krakow 27.02.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 szkoda że nikt z was nie kupuje desek , mi wykonawca obliczył 2x więcej niż w zestawieniu i stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena i jacek 27.02.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Kinga krakow ja narazie wiem tyle,że potrzebuje około 160stępli.Jak będę wiedzieć coś więcej to, dam znać.Powierzchnia stropu do zalania to około 100m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelina632 27.02.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 szkoda że nikt z was nie kupuje desek , mi wykonawca obliczył 2x więcej niż w zestawieniu i stąd moje pytanie oblicz sama deska calówka 1m3 równa się 40m2 napisz na co potrzebujesz .Np.dach ma 150m2 to potrseba 4m3 to jest 4 kubiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 28.02.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witam, przyglądam się uważnie dyskusji o cenach PTH 25 P+W. Poczekajmy do jutra, zobaczymy jak rzeczywiście zmienią się ceny. Pod koniec tygodnia pierwszy raz wybieram się do hurtowni, to porównamy zeznania i ceny Ps. mam nadzieję że rozmawiamy o "oryginalnym" Porothermie Wienerbergera. Dla niektórych wykonawców Leier, Jopek czy Plecewice to to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.02.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Ja piszę o oryginalnym i ponoć najlepszym- wypalanym w Gnaszynie (Częstochowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 28.02.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Ja też podałam cenę oryginalnego z Wienerbergera, ale gdzie wypalany to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.02.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Ja też podałam cenę oryginalnego z Wienerbergera, ale gdzie wypalany to nie wiem a to też jest ważne- różna jakość. W hurtowni powiedzieli mi, że gnaszyński jest najlepszy, najgorzej wypalają gdzieś w północno- wschodniej części kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 28.02.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witam! a to też jest ważne- różna jakość. W hurtowni powiedzieli mi, że gnaszyński jest najlepszy, najgorzej wypalają gdzieś w północno- wschodniej części kraju. ......... "Każdy Żyd swój towar chwali!!!!" Tak Ci powiedzieli ,bo akurat ten mieli na magazynie ,ogulnie to chodzi o to czy dają deklarację zgodności i o klasę 10 czy 15 . Jest natomiast prawdą ,że 2 lata temu zakład Lajsy [pół-wsch Polski] miał problemy , żekomo coś źle popakowali , ale wycofali towar z hurtowni i podobno zniszczyli. Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszcies 28.02.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Podzielam pogląd przedmówcy. Kupiłem MAXA Leier i co do jakości nie mam wątpliwości. Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś narzekał na ceramikę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.02.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Nie było mnie ponad tydzień i widzę, że zakupy ruszają pełną parą. My jeszcze w lesie, ale za to po niespełna trzech tygdniach oczekiwania (jestem bardzo zaskoczona, bo myślałam, że W-wie czeka się dłużej) mam do odebrania POZWOLENIE NA BUDOWĘ !!!!! Cieszę się ogromnie i teraz czekam na koniec zimy i może uda nam się w końcu ruszyć z budową . No i najwyższy czas aby pomyśleć w końcu o zakupach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 01.03.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 lidszu GRATULACJE !!! a Z ZAKUPAMI RUSZAJ DO BOJU - TO TEZ ZAJMUJE TROCHE CZASU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 01.03.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 A ja wracam do tematu kredytów (proszę nie bić). Widzę, że sporo osób bierze kredyt w CHF... Naprawdę się nie boicie? Przecież jeśli CHF zdrożeje, to automatycznie macie więcej kredytu do spłacenia, nieraz jest tak, że kwota zadłużenia robi się wyższa od zaciągniętej! W ostateczności można taki kredyt spłacać w nieskończoność Proszę się na mnie nie złościć, że pytam, po prostu chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BLANKA P 01.03.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Zuczkupytaj od tego jest forum my się nie gniewamy z checią chyba tu ci wszyscy pomogą. J a wziełam kredyt we frankach -a tej zmiany oprocentowania się boję ale mniej -dlatego że mam podpisaną umowę na bezpłatną zmianę waluty kredytu -jakby coś. Heath każdy tu ma na myśli porotherm -Winnenberga-Plecewice to Plecewice jak bym chciała napisać o cenie plecewic czy innej cegły to bym napisała a ja wyraźnie tak jak i inni napisali że chodzi mi o konkretną cegłę porotherm 25 z Win. A wątpię że jak pujdziesz do sklepu i poprosisz o Winnenberga-żeby ktoś ci sprzedał np.plecewice. To tak jak byś poszedł do sklepu pytać o cene bułki -a pani podaje cene chleba-no bo to terz jest pieczywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BLANKA P 01.03.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Hej jak u was cena na porotherm25? Bo u mnie poszedł w górę 7% tak jak mnie zapewniali wcześniej naszczęście zdążyłam jeszcze kupić w poniedziałek przed podniesieniem cen. A jak inne materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 01.03.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Heath każdy tu ma na myśli porotherm -Winnenberga-Plecewice to Plecewice jak bym chciała napisać o cenie plecewic czy innej cegły to bym napisała a ja wyraźnie tak jak i inni napisali że chodzi mi o konkretną cegłę porotherm 25 z Win. A wątpię że jak pujdziesz do sklepu i poprosisz o Winnenberga-żeby ktoś ci sprzedał np.plecewice. To tak jak byś poszedł do sklepu pytać o cene bułki -a pani podaje cene chleba-no bo to terz jest pieczywo. Nie mówię że jak powiem "wienerberger" to mi sprzedadzą cos innego, tylko termin "Porotherm" jest szeroko rozumiany i często zastępuje kazdy produkt z ceramiki poryzowanej. Zetknąłem się z tym przy rozmowach z wykonawcami i na forum też Ja w każdym razie rozróżniam porotherm od np. porothonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.03.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 blanka P napisala każdy tu ma na myśli porotherm -Winnenberga-Plecewice to Plecewice jak bym chciała napisać o cenie plecewic czy innej cegły to bym napisała czy to znaczy, ze Plecewice są złe? Przed chwilą w hurtowni powiedzieli mi (okolice W-wy), że do końca tygodnia kosztuje 1,47 zł netto + 22% Vat. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts