Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa zaczynających na wiosnę '06

Gość Monika $ Seba

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To wytłumacz mi czym sie różni studnia od "rury zakopanej wgłąb" ?

Studnię robię raz i mam wodę na wieki!!!! Do picia mycia itp.

A w rurze na końcu jest sito ,gdy się zamuli [ 15-20lat przy dobrych warunkach] musisz robić nowy odwiert! :cry:

Rozumiem że w Twojej studni głębinowej nie ma sita na koncu ?

To zycze powodzenia w korzystaniu wody przez wieki. Tylko uważaj na ziarnka piasu między zębami :D

Jak wynika z postów wyżej forumowicze mają studnie około 12 m. W moim przypadku pierwsze 12 metrów wiercone było niespełna godzinę. Później zaczęła się skała, a wiadomo że skała jest twarda pomimo że to wapień. Cena za metr uwarunkowana jest rodzajem gruntu w którym się wierci, średnicą otworu i rodzajem obudowy. Pomimo sporych kosztów bardziej się opłaciło niż ciągnąć 300 m wodociągu ze wsi. Teras wodę mam prawie za damo i jestem niezależny.

Witam

Dziś kopara wiechała i sie zakopała ,ziemia gliniasta ....pierwsze rozczarowanie ... a juz miałam nadzieję że zaczne przed świętami... :cry: :cry:

cześć!!

Nie jesteś sama w swym rozczarowaniu!!

U nas terz glina no i po kilku próbach zdjęcia humusu daliśmy na razie spokój :(

Pozdrowienia z Wągrowca. :D

Głowa do góry :) w końcu i dla tych z gliną zaświeci słońce :D :D

Witam

Dziś kopara wiechała i sie zakopała ,ziemia gliniasta ....pierwsze rozczarowanie ... a juz miałam nadzieję że zaczne przed świętami... :cry: :cry:

Nie przejmuj się u mnie nie ma gliny a i tak woda jest na 70 cm. Cieszyłem sie że opada przez tamten tydzień a tu w weakend zaczeło padać i dzisaj znowy był wykop w wodzie :cry:

Co tu robić ?

Witam

Nie przejmuj się u mnie nie ma gliny a i tak woda jest na 70 cm. Cieszyłem sie że opada przez tamten tydzień a tu w weakend zaczeło padać i dzisaj znowy był wykop w wodzie :cry:

Co tu robić ?

no szkoda ze nie możecie nic robic przez ta wode ,dostrzegłam pierwszego plusa ze zaczniemy pod koniec maja chyba bo jedna nerwówka mniej ŻYCZĘ SŁONECZKA WAM :lol:

myślę teraz ile będzie mnie kosztować fundament pod ogrodzenie 110mb , licze i licze i wcale nie wygląda to różowo , ten beton taki drogi może z 5tys ,Czy słyszał ktos o gotowych prefabrykantach pod ogrodzenie ? moze to będzie tańsze?...

Co do tych prefabrykantów nie znalazłam nikogo w Gorzowie .

Jeśli chodzi o ogrodzenie to przecietnie przesło wychodzi 150,00 zł razem ze słupkiem i z montażem na działce. jak pisalam wcześniej fundament to dlamnie znak zapytania .

Bardzo chętnie podam namiary na goscia od ogrodzenia , nawet sama popilotuje sprawę jest naprawdę super gość polecam.

Casandra jakie ogrodzenie zrobilaś, ja mam 330mb!!

110mb materiał z robocizna wyszedł 7 tys bez fundamentów

z płaskownika ze słupkami -słupków jest 53szt 5cm/5cm zakończone kulką robocizna 1 słupka 7zł z montażem , przęsło 200/150 robocizna 60zł (wszystko malowane na czarny kolor -połysk), bardzo tanio mogę polecić , zrobię zdjęcia jutro to mogę przesłać.