casandra75 13.04.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam http://fotoalbum.wzt.pl/fotografia_3.php?id_foto_c=5&idgws=1913MAM za soba bieganine po hurtownich za ceramiką dostałam dobrą ofertę na protherm 25 klasa 150 3,71 netto , przetrzymaja mi materiał na swoim placu 1 mies. Ludzie Gorzowa jakie dostaliscie oferty?[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 13.04.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Wesołych Świąt dla wszystkich Forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszcies 13.04.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Wzajemnie ........ zdrowych i Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mip2002 13.04.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Ja szukałam przez Panoramę Firm i ogłoszeń było naprawdę dużo. Mi osobiście bardzo miło i rzeczowo rozmawiało mi się z firmą HYDROSERWIS z Poznania. Znalazłam ich stronę http://www.hydroservis.com/ Hydroserwis jest faktycznie bardzo profesjonalny i wzbudził moje zaufanie aż na tyle że byłem skłonny zaakceptować horrendalną cenę (prawie dwukrotnie droższą od kolejnej najdroższej oferty). I byłoby wszystko ok tylko pomimo rozmów na początku marca studni ciągle nie widać. Po dzisiejszych z nimi rozmowach jest szansa, że w przyszłym tygodniu zaczną wiercić. Uff! Inni oferenci (wybrałem jeszcze dwóch) dopiero po Świętach będą łaskawie ze mną gadać kiedy mogą się za to zabrać. A murarze czekają Pozdrawia i spokojnych Świąt dla wszystkich budujących. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 14.04.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Kurcze Mip nie sądziłam, że mają takie ceny No ale fakt, zapomniałam zapytać o ten ''szczegół'' Aż mi się wierzyć nie chce, że chęć zrobienia studni wierconej może być takim problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 14.04.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 No właśnie ja również przyłączam się do życzeń dla całej grupy zaczynających w `06 r. Wszystkiego najlepszego, spokojnych i radosnych świąt, powodzenia, uśmiechu na co dzień i zdrówka, zdrówka, zdrówka, bo to najważniejsze P.S. A ja właśnie wstawiłam do piekarnika ciasto na toffi mniam mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 14.04.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 stal to moga przetrzymać góra 10 dni, a reszta ,,grubszych zakupów,,jest do dogadania,narazie mam problem z umowa z wykonawca -na początku było piknie a im bliżej podpisania-lub nie to okazuje sie ze on dba bardziej o swoją d.... niż o nasze intersy To bądzcie z nim trwadzi. to niestety czesta praktyka (u mnie cwioczona wlasnie przez dekarzy i instalatorow). Jak mnie taki delikwent za bardzo zdenerwuje to go spuszczam na drzewo - tak stracilam juz 2 z posrod wybranych dekarzy, Teraz cwicze trzeciego... Co do stali - dla mnie dziwny ten 10-dniowy termin. Moze poszukaj innego dostawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 14.04.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 A dla Wszystkich - najlepsze życzenia - żeby budowa dobrze szła! http://i51.photobucket.com/albums/f377/iga9/zloty_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.04.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Z jakąż przyjemnością przenoszę się z "kącika dla sfrustrowanych, którzy ciągle czekają" do grupy zaczynających na wiosnę!!!Już wystartowaliśmy, właśnie dzisiaj wylewają nam fundamenty. A w maju zaczną murować ściany!Pozdrawiam wszystkich towarzyszy doli i niedoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 14.04.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Witam Chciałabym dołączyć do waszej grupy, tylko, że jeszcze czekam na pozwolenie i nie wiem czy nie zacznę latem a nie na wiosnę.To czekanie jest bardzo męczące bo bez pozwolenia nic nie zrobię, nawet kredytu nie mogę załatwić. Narazie czytam wasze początki i będę wiedziała co robić jak już będzie można wystartować. Trochę mnie to wszystko przeraża, ale może jakoś uda się ten dom zbudować. Życzę wszystkim Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 15.04.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 A my zaczęliśmy. Mamy zalane ławy i pierwszy dylemat: kłaść izolację poziomą czy nie. Każdy fachowiec ma własne zdanie na ten temat, na forum też sprzeczne opinie. Po świętach ekipa ma stawiać ściany fundamentowe, coś trzeba postanowić. W projekcie jest: 2 razy papa na lepiku, a ja chciałabym trzymać się projektu. Majster mówi, że nie warto. Kierownik budowy: po co? Według niego nawet izolacja pionowa jest niepotrzebna. Twierdzi, że dobrze trzeba zaizolować dopiero poziomo na fundamencie. Jak się uprzemy, to pewnie będzie zrobione, koszt nie jest duży (150-200 zł). Tyle że u nas pada, więc nie wiem, czy można smarować na mokrym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 15.04.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 no i mamy zagwozdkę ze ta studnia niby tak drogo!!!dzwonilismy po ekipach i chca 300, a nawet 400 zł!!!!!! na teraz znamy ceny pth 30 p+w w klasie 15 - 3,30 bruttoa brass podwójne-S Lumino- 20,5 za m2to chyba dobrze co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 15.04.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 http://kartki.onet.pl/_i/d/tulipan_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninka__2005 16.04.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 A my zaczęliśmy. Mamy zalane ławy i pierwszy dylemat: kłaść izolację poziomą czy nie. W projekcie jest: 2 razy papa na lepiku, a ja chciałabym trzymać się projektu. Ani majster, ani kierownik budowy nie beda mieszkali w waszym domu. Koszt jest niewielki wiec moim zdaniem nie ma sie co zastanawiac. A moze im zalezy na przyspieszeniu prac? Nie moga klasc papy bo jest mokro i robota stoi a co za tym idzie nie ma doplywu gotowki My tez mamy w projekcie 2 razy pape na lepiku i wlasnie tak bedziemy robic. Moim zdaniem sa rzeczy, na ktorych nie warto oszczedzac. pozdrawiam Ninka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 16.04.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Hej Monika,Podaj prosze jakies namiary na twoja hurtownie,Ja na razie najlepsza cene jaka mam na Braas'a S Lumino to 2,30zl Co do cen pustakow, to Leier teraz "cennikowo" bez upustow ma 30p+w po 3,11 brutto, a 25 p+w po 4,03 (cennik od 18.04), czyzby wlasnie obnizyli ceny?http://www.leier.pl/tarnow/pl/download/cennik_wyroby_scienne_ceramiczne.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 17.04.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 witam własnie wykopałem "wnęki" na beton w ziemi. Jutro zbrojenie a w sobote wylewka ławy....Na razie bez kłopotów i problemów. Byle tak dalejpozwodzenia wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 17.04.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Gratulacje burak, że już zacząłeś. Jak ja zacznę to również się pochwalę. P.S. Zmiejsz trochę zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 18.04.2006 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 A my zaczęliśmy. Mamy zalane ławy i pierwszy dylemat: kłaść izolację poziomą czy nie. Każdy fachowiec ma własne zdanie na ten temat, na forum też sprzeczne opinie. Izolacja pozioma ścian fundamentowych jest konieczna z jednego powodu - część ścian fundamentowych będzie znajdowała się w strefie przemarzania. Jeżeli ta część będzie wilgotna, a będzie jeżeli nie wykona się izolacji poziomej na ławach fundamentowych i pionowej na ścianach fundamentowych, to zamarzająca w niej woda zrobi swoje - po kilku latach zacznie odpadać okładzina (tynk lub płytki klinkierowe) oraz zawilgoci się izolacja cieplna. Błędem było też wylewanie ław fundamentowych bezpośrednio w gruncie - w ten sposób ławy na styku z gruntem stały się porowate (możecie się o tym przekonać wykonując odkrywkę ławy fundamentowej) i mają znacznie mniejszą wytrzymałość. Przy takich oszczędnych ławach konieczne jest zainwestowanie w folię, która odseparuje beton od gruntu. Do jednego błędu nie dokładajcie następnych. Przy okazji - Serdeczne pozdrowienia po Świętach Wielkanocnych dla całej Waszej Rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 18.04.2006 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam po świętach A w Gorzowie padać bedzie dziś i chyba cały tydzień , jak tak dalej pójdzie to chyba w zimie zacznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 18.04.2006 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 burak wywal ten obrazek albo zmniejsz go do rozmiarów zgodnych z regulaminem forum. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts