burak 22.04.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 heheh po co im prąd? Zajrzyj na moją stronke - mam tak pogięte fundamenty ze po prostu nie dało sie wszystkiego powyginac a ciąć stal żebro 14 ręcznie - to Wam życze powodzenia Nieważne. Zaglądnołem. Ładny projekt... Ale fundamenty o wiele bardziej od moich pogięte nie są. A ja jeszcze na dodatek wyginałem zbrojenie w kilku miejscach tzn. nie jedno zagięcie na drucie tylko dwa. I jakoś się dało. Uciąć ręcznie też się dało. Nieważne... Ale coś ci budowlańcy się za wygodni robią. Bez prądu się niczego nie tkną, herbatkę im trzeba zrobić, obiadek podać... i płacić jeszcze za to.... Powodzenia w wylewaniu betonu! Dzięki. No nie poradzisz nic. Wszyscy się zrobili wygodni. Inaczej by betoniarnie zbankrutowały a koparki stałyby pod wiatą i rdzewiały hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 22.04.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Witam Dzis byl elektryk podlaczyl panel w tym Wylacznik Roznicowo Pradowy...3 wylaczniki nadpradowe 1x gniazdo silowe 1 x 220.....plus kabel 10m nio i uziemienie.....dodatkowo dokumentacja..... za calosc zaplacilem 450zł..... Mysle ze to dobra cena????? Pozdrawiam wszystki ciezko pracujacych Paradox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 22.04.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Hej Monika, Podaj prosze jakies namiary na twoja hurtownie, Ja na razie najlepsza cene jaka mam na Braas'a S Lumino to 2,30zl dzis odebraliśmy ostateczną kalkulację i okazało się, że 2,05 brutto to wychodzi celtycka, a podwójne S Lumino wychodzi 2,35 daj namiary na ten pth za 3,11 pilne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 22.04.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 burak opij to co należy , pochwal za to co należy , a opierda...j za to co Ci się nie widzi . A jeśli nie wiesz czy to tak , czy tak = to też opierd...l Dla zasady - stary budowlaniec Ci to radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 23.04.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 taa. święte słowa! Wczorajszy dzień zakończył się pełnym sukcesem! Ławy wylane, Dodatkowo zbudowałem kibielek dla majsterków i na koniec dnia padłem zmożony większą ilością FINLANDII DObrze że mnie odebrano z budowy bo sam bym chyba nie trafił do domku hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 23.04.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 taa. święte słowa! Wczorajszy dzień zakończył się pełnym sukcesem! Ławy wylane, Dodatkowo zbudowałem kibielek dla majsterków i na koniec dnia padłem zmożony większą ilością FINLANDII DObrze że mnie odebrano z budowy bo sam bym chyba nie trafił do domku hihi Ile czasu zajeło Twojej ekipie wylanie ław fundametowych ?. Łącznie z przygotowaniem zbrojenia i ewentualnych szalunków itp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 23.04.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 całość od zera: 1.Humus - 3-4 godziny 2. Geodeci - łąćznie ze 4 godziny 3. Fundamenty kopanie - 5 godzin 4. Zbrojenie - łącznie 3 dni ( w rzeczywistości 1,5 dnia czystej roboty) 5. Wylewka ław ( gruszką) - 3 godziny czyli łączny czas prac na działce - 4 dni (acha - no i kibelek - dwa popołudnia ) Szalunków w sumie nie robiliśmy poza malutkim przepustem na GWC i doprowadznie wody. - mały prostopadłościan z drewna pod fundamentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 26.04.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 mam pytanie do forumowiczów z okolic W-wy, Torunia, Łodzi, Kutna i Włocławka - po ile jest u was Porotherm 25 klasa 15 i PTH 11,5 ? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 26.04.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 mam pytanie do forumowiczów z okolic W-wy, Torunia, Łodzi, Kutna i Włocławka - po ile jest u was Porotherm 25 klasa 15 i PTH 11,5 ? Z góry dzięki Oferta Hurtowni Kowalczyk z Kampinosu (05-04-2006r). bloczek betonowy B-25 = 3,50 zł/szt porotherm 25 P+W kl150 = 4,10 zł/szt porotherm 11,5 P+W = 4,06 zł/szt U-220 1,81 zł/szt Ceny brutto z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 26.04.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 a biały beton komórkowy 24cm? po ile u Was? mi zaproponowano w hurtowni cenę 4,79 + vat. Wydaje mi się trochę drogo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 26.04.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Ależ wielu ruszylo z kopyta Super sprawa taka budowa a mury to chyba najlepszy fragment. Ja po wywaleniu pierwszego kierbuda nie mam juz zadnych wiekszych prblemow (tylko takie male decyzje na biezaco). Z materialow i cen Nadstagi jestesmy bardzo zadowolenie - polecam na prawde! Oczywiscie dostawy trzeba zamawiac z odpowiednim wyprzedzeniam. Ekipa tez super - co prawda zajeta do konca roku, ale jakby ktos potrzebowal na przyszla wiosne to chetnie sluze Od jutra zaczynaja u mnie ukladanie stropu nad parterem i w piatek pewnie zaleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 26.04.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 mam pytanie do forumowiczów z okolic W-wy, Torunia, Łodzi, Kutna i Włocławka - po ile jest u was Porotherm 25 klasa 15 i PTH 11,5 ? Z góry dzięki Oferta Hurtowni Kowalczyk z Kampinosu (05-04-2006r). bloczek betonowy B-25 = 3,50 zł/szt porotherm 25 P+W kl150 = 4,10 zł/szt porotherm 11,5 P+W = 4,06 zł/szt U-220 1,81 zł/szt Ceny brutto z transportem. Witam ja za prptherm dostałam 3,55netto +200,za hds klasa 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 26.04.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 mam pytanie do forumowiczów z okolic W-wy, Torunia, Łodzi, Kutna i Włocławka - po ile jest u was Porotherm 25 klasa 15 i PTH 11,5 ? Z góry dzięki Oferta Hurtowni Kowalczyk z Kampinosu (05-04-2006r). bloczek betonowy B-25 = 3,50 zł/szt porotherm 25 P+W kl150 = 4,10 zł/szt porotherm 11,5 P+W = 4,06 zł/szt U-220 1,81 zł/szt Ceny brutto z transportem. Witam ja za prptherm dostałam 3,55netto +200,za hds klasa 150[/quo Myślałam, że najtańszy jest siporex???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 26.04.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Myślałam, że najtańszy jest siporex???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 26.04.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 siporeks czy beton komórkowy.... po ile to u was jest?(szerokość 24 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 26.04.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 zachodniopom. siporex 24 cm, brutto z transportem HDS 5,96 zł/szt.To drogo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 27.04.2006 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Dzięki wszystkim za odpowiedź, widzę że jeszcze muszę powalczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 27.04.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Moim zdaniem siporeks do YTONGA - to jak trabant do mercedesa, a siporeks żużlowy - to jak wrotki do ferari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 27.04.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Moim zdaniem siporeks do YTONGA - to jak trabant do mercedesa, a siporeks żużlowy - to jak wrotki do ferari Dobrze napisałeś że to Twoim zdaniem ... i tyle. Widzę że jesteś kolejną ofiarą propagandy sukcesu marketingowców Ytonga. Nie handlują tym materiałem, nie buduję z tego materiału nie jestem jego zwolennikiem (BK) ale obiektywnie (nie ze słyszenia) wiem co to są za materiały. Jeszcze raz powtarzam technicznie niczym sie nie różnią. Owszem niektóre wytwórnie Siporeksu maja wyroby mnie równe niz Ytong. Ot cała istotna różnica. "Siporeks żużlowy" nie był tu tematem. To inna para kaloszy. A tak wogóle to nie ma siporeksu żużlowego. Albo mylisz go z pustakiem żużlowym albo myslisz o siporeksie z dodatkiem popiołów (tzw szarym). Bez obrazy GED ale to gadanie o trabancie i mercedesie (w odniesieniu do materiałów) to takie ... pogaduszki "chłopaków z osiedla" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 27.04.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Dobrze piszEsz, ale szczegół tkwi właśnie w tych różnicach technologicznych. Dokładnie takich jak pomiędzy wymienionymi samochodami. Nie będę budował z YTONGA, ale z BK DĘBICA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts