BLANKA P 13.06.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 To jest domek w lawendzie 130 pow.u. link do projektu na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 13.06.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 To jest domek w lawendzie 130 pow.u. link do projektu na dole. a to znam bo właśnie u nas w grupie jedna osoba bedzie budować go-ładniutki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BLANKA P 16.06.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 U nas od dzis bija łaty pod dachówkę. W sobotę ma być skończony dach, jacyś optymiści, czy co ? Dzisiaj zaczęli Hej i jak daszek skończony, jak im poszło? czy wszystko ok? jak tak to proszę o namiary na ekipę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 16.06.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Ekipa naprawdę super, niestety przez to, że zamówiłam złe kołnierze do okien dachowych, to nie skończyli w sobotę. Pojechali na inną robotę. Będą kończyć u mnie we wtorek, więc napiszę jak to wszystko się przedstawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jsc 16.06.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Wszyscy się budują . Cieszą sie że domek w oczach rośnie mają problemy z materiałem. Podziwiają swoje i sąsiadów kominy. A ja nie mam problemów bo prawie trzy tygodnie temu po wylaniu chudziaka panowie majstrowie poszli na inną budowę. Mają przyjść w poniedziałek i budować mury. Cała działka zawalona cegłami. Już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam inwestorów z całego kraju. Jak to kiedyś śpiewano ? " Budujemy nowy dom, jeszcze jeden nowy dom...." albo coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BLANKA P 16.06.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Ekipa naprawdę super, niestety przez to, że zamówiłam złe kołnierze do okien dachowych, to nie skończyli w sobotę. Pojechali na inną robotę. Będą kończyć u mnie we wtorek, więc napiszę jak to wszystko się przedstawia. Jak możesz to napisz mi ile biorą za metr poł. dachówki i nr telefonu. bo szukam dobrej ekipy na koniec lipca początek sierpnia. Szukam też dobrej ekipy do tynków, jak ktoś ma taką to bardzo proszę o namiar. Pozdrawiam wszystkich budujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 16.06.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Kładzenie dachu zamawiałam u Statka z forum ( materiały dachowe), za położenie dachówki 235m2 płacę 9500 za robociznę. Bezpośrenio pewnie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.06.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Wszyscy budujš? No nie wszyscy Ja jeszcze czekam.... na decyzje kredytowa jesli wszystko bedzie ok, to zaczynam w lipcu Agutek to tak jak ja...w jakim banku? mam nadzięję, że do końca czerwca kasa już będzie najpóżniej zaczynamy 15 lipca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 18.06.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Witam Wszystkich,Ile czasu czekaliście na uprawomocnienie się pozwolenia na budowę ??PozdrawiamPatryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 18.06.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 witaj Patrasod daty otrzymania pozwolenia czekasz 14 dni potem odbieracie dziennik budowy ,zgłaszacie date rozpoczęcia budowy a od daty zgłoszenia musisz poczekaz 7 dni-to tak zgodnie z prawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 18.06.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 też tak mi się wydawało tylko ,że pani z Gminy twierdzi ,że dwa tygodnie trzeba czekać ale od mometu kiedy wrócą do niej zwrotki z pism które wysłała do sąsiadów o pozwoleniu na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 18.06.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 też tak mi się wydawało tylko ,że pani z Gminy twierdzi ,że dwa tygodnie trzeba czekać ale od mometu kiedy wrócą do niej zwrotki z pism które wysłała do sąsiadów o pozwoleniu na budowę. np dostajesz pozwolenie 01.06 .w miedzyczasie spływaja te pisemka o których wspominała pani x i także w tym czasie składasz wniosek owydanie dziennika budowy,jak go dostaniesz do reki to z nr dziennika budowy i reszta zgłaszasz zamiar budowy-albo załatwia to za ciebie kierownik -ja załatwiałam osobiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 19.06.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 OK. dzięki mam nadzieje ,że to tak gładko przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 19.06.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Słuchajcie ale zakręt! Czy ktoś też ma taki problem: chcieliśmy budować z U220, a tu jak za komuny: NI MA PANI! Cegielnie nie nadążają z produkcją, hurtownie zamawiają już na sierpień, ceny rosną prawie że z dnia na dzień! A w hurtowniach nie wiedzą co się dzieje. Twierdzą, że takiego zwariowanego roku jeszcze nie było. Istne szaleństwo i ogólnie dezorientacja wszędzie! Co się dzieje???!!! Z porothermem słyszałam to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 19.06.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 no tak cos tu nie gra -bo u nas znowu problemy z bloczkami betonowymi na fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BLANKA P 20.06.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 też tak mi się wydawało tylko ,że pani z Gminy twierdzi ,że dwa tygodnie trzeba czekać ale od mometu kiedy wrócą do niej zwrotki z pism które wysłała do sąsiadów o pozwoleniu na budowę. My aby nie czekać na zwrotki z poczty sami zabawialiśmy się w listonosza pani dała nam listy a my w parę minut obeszliśmy sąsiadów i podpisali zwrotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 20.06.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 kurcze ja tez powinenem pobawić się w listonosza ale teraz juz za późno podobno zostały wysłane tylko nie wiadomo kiedy dojdą istne szaleństwo jest z tą papierologią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 20.06.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 W końću dojechał siporeks! Jutro majądowieść resztę z 1800szt potrzebnych. W przysżłkym tygodniu wylewamy strop ( terivva) YUCHU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.06.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Patras nie daj sie zwariowac - uprawomocnienie sie pnb to formalnosc. Jak nie miales problemow z sasiadami na etapie WZiZt to teraz sie nie mezc. Te dwa tygdnie szybka zleca jak wykorzystasz je na negocjajcjie w hurtwniach, wybor okien, szukanie ekip podpisywanie umow. itd. zuczek a ja myslalam, ze ty pustaki masz juz dawno zamowione Wiem, ze ceny ceramiki od marca mocno poszybowaly w gore (przynajmnie na pth - bo sprawdzalam ile zaoszczedzilismy ). A u nas teraz sie bardzo duzo buduje - wlasicie gdzie nie poejdziesz i sie nie obrocisz to budowa Napisz jak tam uciebie z tym metarialem Ja osobiscie nie maialam zadnych problemow - ale ja to w przyszlym tygdniu juz koncze dach i dzialowki na poddaszu Mowie wam - zakochalamsie w swoim wlasnym domu w stanie surowym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BLANKA P 20.06.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 A my nasz strop (terivva)zalewamy w sobotę. Trochę zrobiliśmy zmian w projekcie i niestarczyło nam porothermu, dziś szukamy szybko jeszcze w starej cenie bo od dziś poszedł w górę. I NADAL SZUKAMY DOBRYCH I NIEDROGICH TYNKARZY DO TYNKÓW CEMEN.-WAP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts