zuczek1719499749 20.06.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 No właśnie Iga nie mieliśmy zamówionej ceramiki, bo chociaż interesowaliśmy się tym tematem od wiosny, to wszyscy w hurtowniach jak słyszeli na kiedy potrzebujemy, to machali ręką z odpowiedzą macie na to czas I ciągle tak było: macie czas, macie czas. W zeszłym roku U220 stało cenowo cały czas tak samo i podobno cały czas to cholerne U było dostępne. A w tym roku koszmar! Ceny szybują w górę prawie że z każdym dniem, U nigdzie, dosłownie NIGDZIE nie ma! A w hurtowniach wielce teraz zdziwieni co się dzieje! Widzisz Iga człowiek głupi, słucha takich, a później ma za swoje Okazało się, że najwcześniej możemy mieć U za miesiąc półtora, a tak długo nie możemy czekać. Porotherm mogliśmy mieć ponoć wcześniej, ale nikt nie był w stanie określić nam kiedy, nie byli w stanie zagwarantować ceny nawet, a dla nas ta obecna jest już nie do przyjęcia - prawie 5 zeta za klasę 15! Mogliśmy zamówić U z kilku hurtowni, bo każda ma trochę na placu, ale gra nie warta świeczki. Wczoraj mieliśmy tak zwariowany dzień że szok! Normalnie caluśki dzień wisieliśmy na telefonach, ja tu, mąż w pracy i jeszcze między sobą mieliśmy hot line Ale udało się w końcu. Mamy thermopor Leiera za 3,7 brutto klasa 15, więc najniższa jaką znaleźliśmy. Nie planowaliśmy tej ceramiki, ale musieliśmy się ratować więc decyzja była natychamistowa. Zobaczymy Na razie jestem dobrej myśli, bo wygląda dobrze i podobno inwestorzy są z niej zadowoleni. Uff....... mówię Ci Iga jaja jak berety! Pozdrawiam i witam po urlopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.06.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 zuczek a dziekuje - ulopik krotki (choc z dluim weekendm wyszlo 5 dni ) ale bardzo mobilizujacy Faktycznie - łatwo nie mieliscie - i tak dobrze, ze sie wam udalo dorwac tego pustaka. Ja tez kiedys sporo o U22 czytalam i wiem, ze Leier to dobra firma. Takze niezle sie wam udalo. A ceny widze, ze faktycznie koszmarne Ale i tak uwazam, ze lepiej placic i budowac niz poltora miesiaca czekac - tego bym nie zniosla Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 20.06.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Iga naprawdę ta cena była najniższa jaką udało nam się dorawać. Nigdy byś nie zgadła gdzie kupiliśmy i pewnie powiesz, że na łeb upadliśmy. Ja sama gdyby ktoś mi powiedział jeszcze miesiąc temu, że kupię pustaki na chatę w Leroy Merlin to bym go wyśmiała. A strzał w dziesiątkę! Mąż w desperacji i bez wielkich nadziei zadzwonił do nich, a tu się okazało, że mają dużo pustaków leiera w magazynach i chcą je za tak niską cenę sprzedać Nieźle co?! Żadna hurtownia nie chciała dać nam takiej ceny! Ba! Nie chcieli nawet zagwarantować ceny! Nawet transport z rozładunkiem ze Swarzędza mamy za przysłowiową złotówkę! Cieszę się bardzo! Dzisiaj już mają te pustaki po prawie 4 złote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burak 21.06.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 zawsze warto sprawdzić ceny i jakosc w tych marketach Jeżeli produkt jest tzw. firmowy a cena niższa to czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 24.06.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Jak zwykle wszyscy budujľ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 28.06.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 A budują,budują.Sezon rzeczywiście zwariowany.Miałam to szczęście,ze wszystko zamówiłam wczesniej bo teraz nie dałoby rady-i czasowo i cenowo też.Dostepność kredytów sprawiła,że budujemy się jak szaleni.No i dobrze.Mój domek jest w tej chwili w rekach murarzy-ścianki działowe i cieśli-konstrukcja dachu.Oj,chciałoby się,żeby to już urządzać wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 28.06.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 U nas dziś skończyli wylewki, zdjęcia w stopce, bo niestety nie umiem wklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 28.06.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 A ja stawiam ściany. http://img279.imageshack.us/img279/5449/buduje5bb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 28.06.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 To ja na szarym końcu U nas kładą zbrojenie w fundamenty. Ale za to ile jeszcze przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 28.06.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 No proszę, ostatni będą pierwszymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 28.06.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 To ja na szarym końcu U nas kładą zbrojenie w fundamenty. Ale za to ile jeszcze przede mną Nie przejmuj się, bo zanim ja dach skończę, to Ty pewnie będziesz przy wykończeniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 28.06.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 To ja na szarym końcu U nas kładą zbrojenie w fundamenty. Ale za to ile jeszcze przede mną Nie przejmuj się, bo zanim ja dach skończę, to Ty pewnie będziesz przy wykończeniówce. Taaa, jasne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 28.06.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 To ja na szarym końcu U nas kładą zbrojenie w fundamenty. Ale za to ile jeszcze przede mną Nie przejmuj się, bo zanim ja dach skończę, to Ty pewnie będziesz przy wykończeniówce. Taaa, jasne! No wiesz... Jak się samemu wszystko robi to zajmuje to trochę więcej czasu. Gdyby mi sie do końca roku dach udało zrobić to byłbym bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 28.06.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 ojej,Katarek,a ile kasy w kieszeni Ci zostanie,pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 28.06.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 ojej,Katarek,a ile kasy w kieszeni Ci zostanie,pozazdrościć taa... najpierw bym musiał tą kasę w kieszeni mieć, żeby mogła tam zostać. kredytu jeszcze nie wziąłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 28.06.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 ha,a ja od początku lecę na kredycie.Po wzięciu pierwszej transzy myślałam,że zrobię dużo a tu jalkoś cienko.Na ogółliczy się te duże rzeczy a to te drobniutkie typu kilo gwożdzi,tona cementu itd. nabijają kasę niespostrzeżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 03.07.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 A u nas w piątek wylali ławy Teraz duuużo podlewamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 03.07.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 jaaa... ale fajnie! podlewajcie, podlewajcie - może lepiej urosną! pamiętam jak ja jeździłem w środku nocy na działkę, że by podlać fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BLANKA P 04.07.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Na mojej budowie dopiero zaczeli(10 czerwca) a już dziś zaczynają wieźbę dachową- przyjechała z kilku dniowym poślizgiem ale dotarła. Natomiast cegła k3 którą zamówilismy prosto z cegielni miała być kilka tyg. wcześniej pan sie z nami umawiał na konkretny dzień potem cisza to my za telefon a pan no że nie przywiezie bo mu sie lepszy kurs trafił i że może za tydzień i tak kilka razy aż tu nagle przyjechały palety doszczętnie zniszczonej cegły -masakra i teraz zobaczymy czy pan wymieni bo jak nie to go tu opublikuje ku przestrodze innych-a ten pan ogłasza sie gdzie tylko moze z tą tanią i "dobrą"cegiełką zdjecia oczywiście mam jako dowód. Czekam teraz na odpowiedź tego pana. Czy Wy mieliscie podobne przypadki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 04.07.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Na mojej budowie dopiero zaczeli(10 czerwca) a już dziś zaczynają wieźbę dachową- przyjechała z kilku dniowym poślizgiem ale dotarła. Natomiast cegła k3 którą zamówilismy prosto z cegielni miała być kilka tyg. wcześniej pan sie z nami umawiał na konkretny dzień potem cisza to my za telefon a pan no że nie przywiezie bo mu sie lepszy kurs trafił i że może za tydzień i tak kilka razy aż tu nagle przyjechały palety doszczętnie zniszczonej cegły -masakra i teraz zobaczymy czy pan wymieni bo jak nie to go tu opublikuje ku przestrodze innych-a ten pan ogłasza sie gdzie tylko moze z tą tanią i "dobrą"cegiełką zdjecia oczywiście mam jako dowód. Czekam teraz na odpowiedź tego pana. Czy Wy mieliscie podobne przypadki? Witam, U mnie w trakcie trwania budowy zdarzyły się dwa przypadki, kiedy to przywieźli mi uszkodzony materiał. Szczęśliwie uprzedziłem ekipę, aby w takim wypadku nie pozwoliła rozładować towaru no i transport wracał do hurtowni. Należności regulowałem zawsze po dostawie więc nie miałem kłopotu z wymianą towaru na nowy. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts