Miraśka 04.07.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 O RANY!!!!! co za tempo-ładny domeczek powodzenia zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BLANKA P 04.07.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Na mojej budowie dopiero zaczeli(10 czerwca) a już dziś zaczynają wieźbę dachową- przyjechała z kilku dniowym poślizgiem ale dotarła. Natomiast cegła k3 którą zamówilismy prosto z cegielni miała być kilka tyg. wcześniej pan sie z nami umawiał na konkretny dzień potem cisza to my za telefon a pan no że nie przywiezie bo mu sie lepszy kurs trafił i że może za tydzień i tak kilka razy aż tu nagle przyjechały palety doszczętnie zniszczonej cegły -masakra i teraz zobaczymy czy pan wymieni bo jak nie to go tu opublikuje ku przestrodze innych-a ten pan ogłasza sie gdzie tylko moze z tą tanią i "dobrą"cegiełką zdjecia oczywiście mam jako dowód. Czekam teraz na odpowiedź tego pana. Czy Wy mieliscie podobne przypadki? Witam, U mnie w trakcie trwania budowy zdarzyły się dwa przypadki, kiedy to przywieźli mi uszkodzony materiał. Szczęśliwie uprzedziłem ekipę, aby w takim wypadku nie pozwoliła rozładować towaru no i transport wracał do hurtowni. Należności regulowałem zawsze po dostawie więc nie miałem kłopotu z wymianą towaru na nowy. pozdrawiam Darek No właśnie a u mnie ekipa choć super to w tym temacie się nie wykazała dała dopiero znać jak dostawca odjechał i zaczeli rozpakowywać ten gruz(tzn.cegiełkę) zrobiłam zdjęcia tej cegiełki i wysłałam do cegielni teraz czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 07.07.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 A mojej ekipy tynkarzy ( zreszta branej z forum muratora nikt nie przebije). Spóźnili się tydzień ok, ale, że w poniedziałek mieli zaczynać tynkować a zaczęli raczej tankować: jeden: 2,3 promila a drugi ponad 1 promil, 3 trzeźwy. Najlepszy numer, że przywióxł ich szef, który stwierdził, że w poniedziałek w tej branży to normalne. Na początku czerwca wziął zadatek w kwocie ponad 2000 i nie wiem czy odda, czy będę musiała zakładać mu sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.07.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 habibi77 wszyscy na forum jak jeden maz pisza zeby nie dawac zadatkow. A ty utopiles az 2 tys! Nie dawaj nikomu wiecej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 10.07.2006 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 A mojej ekipy tynkarzy ( zreszta branej z forum muratora nikt nie przebije). Spóźnili się tydzień ok, ale, że w poniedziałek mieli zaczynać tynkować a zaczęli raczej tankować: jeden: 2,3 promila a drugi ponad 1 promil, 3 trzeźwy. Najlepszy numer, że przywióxł ich szef, który stwierdził, że w poniedziałek w tej branży to normalne. Na początku czerwca wziął zadatek w kwocie ponad 2000 i nie wiem czy odda, czy będę musiała zakładać mu sprawę. i ty im dałaś zaliczkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 11.07.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Witam . Mam prosbe otoz czy ktos z formułowiczow zna system kominowy IBF i mogłby sie wypowiedziec na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.07.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 http://www.ibf.pl/kom_kombi.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 12.07.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 U mnie kolejny etap za mną. Mam już tynki wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BLANKA P 12.07.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 U mnie kolejny etap za mną. Mam już tynki wewnętrzne. A jakie tynki, za ile z metra i czy wszystko ok zrobili jak tak to poproszę ślicznie o namiar. Ja mam wieźbę skończoną niestety ekipa która miała wejść teraz z daszkiem nawaliła-tzn.firma z Żyrardowa u której miałam brać kompletną usługę najpierw czekałam miesiąc na wycenę a teraz okazało się że ci Panowie co są zatrudniani przez tą firmę nic nie wiedza o tym moim terminie wczesniej zarezerwowanym ze oni dopiero maja wolny termin na listopad-czyli szok -więc tak nieuczciwy sprzedawca mnie wrobił-szok i musiałam wziąść nowa na którą niestety muszę poczekać do sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 12.07.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam, To prawda, że niekiedy sprawy toczą się nie tak jak chcemy. My w hurtowni kamieni zamówiliśmy konkretne płyty marmurowe ( sami je wybieraliśmy) i niestety w trakcie przeładunku i transportu do sąsiedniego zakładu kamieniarskiego płyty im potrzaskały ( przynajmniej tak twierdzą). Ja osobiście myślę, że niechybnie sprzedali je komuś innemu, chociaż były zarezerwowane i opłacone. Niestety w chwili obecnej nie mają na składzie tak ładnych płyt ( chodzi nam przede wszystkim o sposób użyłowienia) i z niecierpliwością czekamy na nowe dostawy, a czas nieubłagalnie płynie!!!! pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.07.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Dajcie spokój - jest masakra. Nie moge znalezc zadnej ekipy od wykonczeniowki za wrzecien. Jedyna, ktora moze sie podjec zawowlam 20 tys. za wykonczenie pod klucz samego parteru Inni wykonawcy zajecie - ceny tez chyba nie najnizesze: 5 zł za m/2 malowanie 18 zł/m2 podwiszanego sufitu z g-k Plytkarza wcale nie moge znalezc. Jestem zalamana. Nie mam szans na przeprowadzke w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 13.07.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 U mnie kolejny etap za mną. Mam już tynki wewnętrzne. A jakie tynki, za ile z metra i czy wszystko ok zrobili jak tak to poproszę ślicznie o namiar. Ja mam wieźbę skończoną niestety ekipa która miała wejść teraz z daszkiem nawaliła-tzn.firma z Żyrardowa u której miałam brać kompletną usługę najpierw czekałam miesiąc na wycenę a teraz okazało się że ci Panowie co są zatrudniani przez tą firmę nic nie wiedza o tym moim terminie wczesniej zarezerwowanym ze oni dopiero maja wolny termin na listopad-czyli szok -więc tak nieuczciwy sprzedawca mnie wrobił-szok i musiałam wziąść nowa na którą niestety muszę poczekać do sierpnia. Niestety nie mogę Ci służyć pomocą, bo u mnie buduje firma. Mam umowę do stanu deweloperskiego i tylko jeżdżę na "inspekcje". Tynki są piękne, gładkie jak lodowisko. Po tym, co mam teraz w bloku to cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 13.07.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 A ja zaczęłam!!! Wreszcie!!! Fundamenty zalane, cegła przywieziona, od poniedziałku panowie murarze zaczną stawiać MÓJ DOM Cieszę się BARDZO i czasami nie wierzę, że to się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.07.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Premium gratulacje a gdzie dziennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 13.07.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Premium gratulacje a gdzie dziennik? No właśnie ja sama nawet nie wiem... Jakiś czas temu miała baaardzo wielką ochotę go napisać - ale wraz z nadejściem upałów zaprzestałam tej czynności... Chyba się zmobilizuję w niedługim czasie Nauczę sie wklejać zdjecia i w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 13.07.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 habibi77 wszyscy na forum jak jeden maz pisza zeby nie dawac zadatkow. A ty utopiles az 2 tys! Nie dawaj nikomu wiecej! Teraz to wiem, facet ogłasza sie na forum, zadatek dałam na początku czerwca, nie podaruję mu tej kasy, pojdzie z torbami w sadzie. Wiem, że jest więcej osób oszukanych przez p. Śmietankę z firmy TOP MIX, więc niech nie myśli, że mu się upiecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 14.07.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 No to i ja się włączę Wczoraj wylali nam ławy, a dziś zaczynaja murowanie fundamentów. Słuchajcie, mam taki dylemat - kiedy wylewać chudziak? Kierownik i hydraulik mówią, że lepiej najpierw ściany nośne, w międzyczasie polewać piasek wodą (ten w środku domu), żeby lepiej osiadł. Potem dopiero chudziak. Wiem, że druga szkoła jest taka, że po wymurowaniu ścian fundamentowych zasypywanie i zalewanie chudziaka, a dopiero potem murowanie ścian nośnych. Jak wy robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 14.07.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 u nas wylali chudziak przed murami-wydaje mi sie ,że dobrze to zrobili ,ubijali piasek najpierw jednego dnia,potem polali woda a na drugi dzien jeszcze raz mocno ubijali ,trzeciego dnia wylano chudziak-mysle ,że jest to dobre rozwiazanie(pod warunkiem ,że dobrze zrobione)ponieważ potem łatwo postawic szalunki do murowania-bez podkładania czegos tam aby sie nie zapadały szalunki w piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 14.07.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Ja chudziaka nie mam, a stawiam ściany. W sumie sam nie wiem czemu, ale tak mi bardziej pasuje. A piasek wsypywany w fundamenty był zagęszczany warstwowo?? Jeśli tak to chudziaka można wylać. Jeśli nie to samo polewanie wodą raczej nie wystarczy. W takim przypadku to chyba bym się jednak wstrzymał z wylewaniem i próbował to jakoś lepiej zagęścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 14.07.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Nie nie, nie ma jeszcze piasku, dopiero zaczynają murować ściany fundamentowe. Będziemy zagęszczać warstwowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts