Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dla tych co szukają okien, podaję ciekawą ofertę z http://www.okna-majewski.pl z siedziba na ul. Moniuszki 39 ZG.

W zwiazku z otwarciem niedawno sklepu do połowy stycznia daja szyby potrójne o wspólczynniku 0,6 bez dopłaty, stosuja dobre profile firmy Thyssen

Dostałem wycene i jest warta zastanowienia.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

wybraliśmy okna tytanowe z roletami od Pana Bombika z jedrzychowa- biuro handlowe firmy MS ze Szczecina, braliśmy pod uwage kilkanaście wycen i ofert róznych firm, ale przed ostateczna decyzją wchodziły w grę:

MS szczecin,

fabryka okien z krakowa,

firma akces z ul. wrocławskiej,

chcąc wybrac najtańsze okna - wybralibyśmy akces,

na naszej decyzji zaważył profesjonalizm sprzedającego, opinie innych użytkowników, wpólczynnik calego okna a nie tylko szyby,

Witam wszystkich... jestem tu nowy , mam postawiony domek w stanie surowym "w sam raz " z biura domnachoryzoncie. Wlasnie zastanawiam sie nad instalacja odkurzacza centralnego , czy moglby mi ktos podpowiedziec kto moglby mi polozyc instalacje pod taki odkurzacz. Poszukuje rowniez kogos do polozenia elektryki , kanalizy, oraz stelazy pod regipsy .. Dziekuje i pozdrawiam..
Dzis mialem wizyte elektryka, przyjechal popatrzyli powiedzial ze chce 40 zl za pkt... 40 zl za pkt to duzo czy nie ??? macie moze namiary na dobrego elektryka z zielonej gory lub okolic

Ups ale mam zaległości, wszystkiego dobrego w Nowym Roku !!!!!! :D :D

JaMajka na szczęscie mamy już prąd , pan mi tłumaczył, że jakby miał czekać nawet minutę to dla niego to za dużo, bo by się niewyrobił :roll:

Honia my mamy cały dół w płytkach i też wybieramy tę listwę od paneli, ładniej będzie :D

A dużo Was Honiu kosztowały te schody?

acca5 zgadzam się z Hugo prześliczna dziewczynka :D

Hugo my szambo będziemy kupować w Zaborze, gościu ma tanio, ale o namiary to muszę męża się zapytać :wink:

Antec witaj na forum :D

mysweetbabys jeśli nadal szukasz elektryka i hydraulika, to mam tanich co nam robili i w prawdzie nadal coś tam podłączają, też muszę od męża namiar wziąc :lol:

A u nas, wykończeniówka pełną parą idzie, a najbardziej wykańcza się nasze konto w banku, każda wizyta w castoramie kończy się rachunkami od 500 do 1000zł :-?

A jesteśmy średnio tam 3 razy w tygodniu :(

Pozdrawiam budowniczych :D :D

acca5 zgadzam się z Hugo prześliczna dziewczynka :D

Hugo my szambo będziemy kupować w Zaborze, gościu ma tanio, ale o namiary to muszę męża się zapytać :wink:

o córeczce acca5 juz nie będę wspominać, prześliczny maluch:)

mycha

jestem zainteresowany szambem z tego Zaborza, jak znajdziejsz namiary to byłbym bardzo wdzięczny, pytałem w 2 firmach i ceny szamba betonowego 10m3 wynoszą ok 4400zł, z tworzywa sztucznego sa jeszcze drozsze. W Radomiu (woj mazowieckie) i okolicach takie szambo betonowe kosztuje ok 2500zł, tam jest mnóstwo firm które robią takie szamba, konkurencja robi swoje....

pozdrawiam ciepło

Dla tych co szukają okien, podaję ciekawą ofertę z http://www.okna-majewski.pl z siedziba na ul. Moniuszki 39 ZG.

W zwiazku z otwarciem niedawno sklepu do połowy stycznia daja szyby potrójne o wspólczynniku 0,6 bez dopłaty, stosuja dobre profile firmy Thyssen

Pozdrawiam

Zdecydowałeś się już na jakieś okna? Też byliśmy u Majewskiego to promocja jest ciekawa, nie jestem tylko pewna czy wybrać tam thyssena (potrójna szyba) czy w innym miejscu veka (podwójna szyba)

Z jakich jeszcze firm masz ciekawą ofertę?

a czy ktos jest juz na etapie ogrzewania?

szukam jakis informacji w internecie, ale nic z tego.

zastanawialismy sie z m nad kominkiem z plaszczem wodnym, ale ktos nam je odradza ze wzgledu na ich wadliwosc (podobno wybuchaja) i ogolnie nie sa to duze oszczednosci a koszt takiego kominka jest spory.

sa tez solary, ale to tez koszty i nie wiem, czy to sie tak szybko zwroci. koszt okolo 10.000 zl.

piec, ale jaki? kondensacyjny, czy zwykly? jaki powinno sie wybrac do domu o pow. 170 m2?

czy ktos cos wie wiecej na ten temat, bo ja jestem zielona.

pozdrawiam

Pozdrawiam

Zdecydowałeś się już na jakieś okna? Też byliśmy u Majewskiego to promocja jest ciekawa, nie jestem tylko pewna czy wybrać tam thyssena (potrójna szyba) czy w innym miejscu veka (podwójna szyba)

Z jakich jeszcze firm masz ciekawą ofertę?

profile thyssen mają dobre opinie, jest to klasa profli VEKA.

polecane i niedrogie są profile aluplast, model Ideal 4000 RoundLine jest szczególnie polecany, jest ciekawszy niż np. Thyssen Komfort

okna na profilu aluplasta mozna kupić niedrogo w ZG Zacisze 16 Plast-Profil

Gdybym w tej chwili kupował okna to wziąłbym albo aluplasta w Plast-Profil albo od Majewskiego z gratisowymi szybami potrójnymi 0,6

Kwestia ceny, z tego co wiem okna Majewskiego sa trochę droższe z tymże mamy okna 0,6 za które zazwyczaj trzeba doplacić ok 20%

Pozdrawiam

a czy ktos jest juz na etapie ogrzewania?

szukam jakis informacji w internecie, ale nic z tego.

zastanawialismy sie z m nad kominkiem z plaszczem wodnym, ale ktos nam je odradza ze wzgledu na ich wadliwosc (podobno wybuchaja) i ogolnie nie sa to duze oszczednosci a koszt takiego kominka jest spory.

sa tez solary, ale to tez koszty i nie wiem, czy to sie tak szybko zwroci. koszt okolo 10.000 zl.

piec, ale jaki? kondensacyjny, czy zwykly? jaki powinno sie wybrac do domu o pow. 170 m2?

czy ktos cos wie wiecej na ten temat, bo ja jestem zielona.

pozdrawiam

nie jestem specjalistą w tej dziedzinie ale analizuję ten problem od wielu miesiecy, przeczytałem mnóstwo wątków na forum

wg mnie:

- nie warto stosować solarów, duży koszt który nie zwróci się nigdy (po jakimś czasie solary trzeba wymienić)

- zastosuję kominek z płaszczem powietrznym, z systemem DGP, czyli dogrzewanie gorącym powietrzem - jest tańszy w zakupie, podłączenie jest znacznie tańsze, jest bardzo proste, kolega z pracy ma taki kominek z DGP i jest zachwycony, ma już 5 lat - w kominku z pw instalacja jest bardzo droga (oprócz kominka z pw trzeba zakupić wymiennik ciepła, system rurek, pompę, sterownik, naczynie wzbiorczo-przelewowe, akumulator do awaryjnego zasilania pompy i sterownika (dla bezpieczeństwa), zasobnik wody i piec jednofunkyjny itd

- stawiam na bardzo dobry piec niekondensacyjny, dwufunkcyjny z wbudowanym zasobnikiem warstwowym o pojemności 2x21Litrów:

mój typ to:

http://www.saunierduval.pl/catalogsitelet/product1.asp?cn=BOILERS&companytiemid=PLSJA81PN37

cała kotłownia za niewielkie pieniadze (na allegro za ok 4500), bardzo dobra firma, niespotykany w piecach niekondensacyjnych zakres modulacji, wysoki komfort ciepłej wody ***, cichy, oszczędny

wg mnie nie warto wydawac kasy na kondensacyjny piec, to się nie zwróci nigdy, zwłaszcza ze dogrzewać będziemy kominkiem

o opinie poprosiłem uzytkownik forum: andre59 - swierdził ze jakby teraz kupował piec to wybrałby właśnie ten (bardzo dobra firma, duzy zakres modulacji, wysoki komfort ciepłej wody), gościu ma niesamowitą wiedze, ma również piec niekondensacyjny ale z gorszymi parametrami

dla pow 170m2 zdecydowanie wystarczajacy

pozdrawiam

My jesteśmy na etapie stropu ale o ogrzewaniu zaczeliśmy myśleć już przy zakupie projektu i ostatecznie zdecydowaliśmy się na kominek dwustronny z płaszczem wodnym i solary do podgrzewania wody użytkowej latem a jak słoneczka latem zabraknie to wodę podgrzeje grzałka elektryczna w zasobniku. Jeżeli chodzi o wybuchowe kominki to pamiętaj że nawet z małego pieca można zrobić dużą bombę. Jeśli osoba która ma troszkę oleju w głowie to niema mowy o żadnym wybuchaniu.

Zdecydowaliśmy się na solary nie zastanawiając się nad tym kiedy się nam zwrócą bo tu zdania są podzielone niektórzy twierdzą że po 15, 25 latach a inni ze w ogóle się nie opłaca i wolą do zwykłego pieca nawalić śmieci i mają w nosie środowisko i wszystkich zadymionych sąsiadów dookoła.

Postawilismy na gaz. Jestesmy w trakcie zakladania ogrzewania podlogowego na calej powierzchni, do tego piec kondensacyjny, kominek zwykly, no i solary na dachu, nie wiem jak sie sprawdza, ale wszystko zamawialismy z VIesmanna i widzialam tam prezentacje, woda podgrzewa sie do ponad 100 stopni co ma sie przekladac na okolo 40 stopni w domu.
Postawilismy na gaz. Jestesmy w trakcie zakladania ogrzewania podlogowego na calej powierzchni, do tego piec kondensacyjny, kominek zwykly, no i solary na dachu, nie wiem jak sie sprawdza, ale wszystko zamawialismy z VIesmanna i widzialam tam prezentacje, woda podgrzewa sie do ponad 100 stopni co ma sie przekladac na okolo 40 stopni w domu.

ile kosztował sytem grzewczy razem z solarami?

pozdrawiam

W tej chwili nie jestem dokladnie okreslic kosztu wszystkiego, ale za system z rurami i podlączeniami do pieca kondensacyjnego dwufunkcyjny plus solary, na ktore dostalismy spory upust, przez to ze zamawiane bylo wszystko w jednej firmie , zaplacilismy jakies 13 tys. Reszta czyli rurki od podlogowki plus styropian ekranowany na powierzchni okolo 150 m i cala robocizna wychodzi na mniej wiecej 13 tys. Ceny brutto z tamtego roku.
Witam. Widze ze wszystcy juz sa w bardziej zaawansowanej budowie niz ja. Mam wiec pytanko. Szykuje sie do zakladania stelazy pod regipsy, i w zwiazku z tym chcialbym dowiedziec sie w jaki sposob fachowcy licza sobie montaz takich stelazy.... (od metra ... czy moze jakos inaczej) i moze ktos podpowie mi jaki zakres cen jest realny dla takich prac.
m.prymas nie orientuje się co prawda w cenniku o ktory pytasz, ale wiem ze nasz fachowiec od ocieplenia wewnątrz i na zewnątrz domku zajmuje sie takimi rzeczami, jesli chcesz mogę Ci na pirv podac nr telefonu. My jestesmy bardzo zadowoleni z jego uslug, sprawny, szybki, mozesz podpytac co i jak, na pewno udzieli wyczerpujacych wypowiedzi.

Od dawna nic nie pisałem, bo i żadnych nowych wieści nie było. Papierologia stosowana... :evil: Cóż zrobić. Na szczęście to już za nami :D Czas więc zabrać się do roboty.

Poszukuję aktualnie ekipy do wykonania stanu surowego, czy ktoś może polecić dobrego wykonawcę - ZG i okolice (może być na priv)?