Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Czeka mnie zapewne wykonanie studni chłonnej. Z racji położenia działki (w tzw. siodle) nie mam gdzie odprowadzić wody z rynien i napływającej z ulicy (od sąsiadów i z lasu), a jest jej niestety sporo.

Czy macie jakąś sprawdzoną ekipę, która takie studnie wykonuje?

Pozdrawiam

Maciej

Chcialbym przestrzec wszytskich przed nieuczciwa firma wykańczająca wnetrza w zielonej gorze, ktorej szefem jest WOJTEK CHRZESCIJANSKI . Oszukali mnie na dość duze pieniążki, roboty nie skończyli wyłudzając większość pieniążków a to co zdążyli zrobić jest bardzo niesolidne. Kiedy jeszcze współpracowaliśmy, wciąż musialem dopraszac się, ażeby porawili prace które Źle zrobili ..... interweniował nawet kierownik budowy. "Firma" w postaci WOJTKA CHRZESCIJAŃSKIEGO po zgłoszeniu przeze mnie reklamacji (KTÓRE ZOSTAŁY POTWIERDZONE PRZEZ RZECZOZNAWCE) przestała się ze mną kontaktować. Pan Wojtek nie odbierał telefonów a po wizycie u niego w domu tłumaczył się ze telefon zostawił na rybach (przez miesiąc czasu .... ??????), podczas gdy inni wspólni nasi znajomi (jak się później okazało) często z nim rozmawiali. Do dziś reklamacje nie zostały rozpatrzone a nadpłata nie została uregulowana. Firma jest bardzo niesolidna, znalazłem także inne osoby które zostały potraktowane w taki sam sposób, przez ta własnie pseudo firmę, na terenie zielonej góry. Nie polecam i przestrzegam.

Witam wszystkich,

Mam nadzieję, że w tym roku ruszymy z budową naszego domu. Planujemy budowę domu drewnianego szkieletowego pod klucz w okolicy Krosna Odrzańskiego.

poszukuje architekta z okolicy Zielonej Góry, który wykona plan zagospodarowania terenu oraz projekt szamba. Możecie kogoś polecić?

Pozdrawiam

witam wszystkich. bardzo fajny pomysl z tym forum bardzo duzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec co zwlaszcza jest dla mnie cenne bo fachowcem wtej dziedzinienie jestem a dopiero sie przymierzam do budowy :-? tak na wstepie to chcialbym sie dowiedziec co trzeba jeszcze zalatwic przed rozpoczeciem budowy jesli ma sie dzialke budowlana (zagospodarowanie przestrzenne-dom jednorodzinny) no i tyle. mam pewny zarys ale chcialbym od kogos kto załatwiał juz papiery i formalnosci na to wszystko mi doradzil i ile to trwa wszystko i czy to kosztuje??/ bardzo prosze o pomoc :D

lukaszeczek4 napisał:
witam wszystkich. bardzo fajny pomysl z tym forum bardzo duzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec co zwlaszcza jest dla mnie cenne bo fachowcem wtej dziedzinienie jestem a dopiero sie przymierzam do budowy :-? tak na wstepie to chcialbym sie dowiedziec co trzeba jeszcze zalatwic przed rozpoczeciem budowy jesli ma sie dzialke budowlana (zagospodarowanie przestrzenne-dom jednorodzinny) no i tyle. mam pewny zarys ale chcialbym od kogos kto załatwiał juz papiery i formalnosci na to wszystko mi doradzil i ile to trwa wszystko i czy to kosztuje??/ bardzo prosze o pomoc :D

wszystkiego dowiesz się z forum, poszukaj, poczytaj

pozdro

lukaszeczek4 napisał:

Witaj,

my właśnie jesteśmy na etapie zbierania papierków do pozwolenia na budowę.

Pierwsze co potrzebujesz to warunki zabudowy. Nie wiem gdzie to składa się w Zielonej Górze ale my będziemy budować się pod Krosne Odrz. więc takie formalności załatwialiśmy w Urzędzie Gminy. Najlepiej dowiedz się gdzie to się składa i jakie papierki są potrzebne. My musieliśmy wypełnić wniosek, wrysować dom na działkę, do tego składasz mapki i wypis z rejestru gruntów. Następnie musisz zdobyć warunki przyłącza wody, prądu i gazu (jeśli taki planujesz) do pozwolenia na budowę potrzebujesz(my składamy to w Starostwie w Krośnie) projekt domu, plan zagospodarowania działki, warunki wyżej wymienionych przyłączy i nie wiem co jeszcze bo na razie tyle udało mi się dowiedzieć.

narazie to jestesmy na etapie kupna dzialki. z tym ze my to mamy problem tego typu ze nie mieszkamy na miejscu i chcemy jak najwiecej zalatwic w trakcie jednego przyjazdu, czytalem na wczesniejszych stronach o biurze architektonicznym forum i ten pan ze Starego Kisielina ze zalatwiaja pozwolenia adaptacje itp. wiec moze to bedzie jakies wyjscie dla nas.

lukaszeczek4 napisał:
narazie to jestesmy na etapie kupna dzialki. z tym ze my to mamy problem tego typu ze nie mieszkamy na miejscu i chcemy jak najwiecej zalatwic w trakcie jednego przyjazdu, czytalem na wczesniejszych stronach o biurze architektonicznym forum i ten pan ze Starego Kisielina ze zalatwiaja pozwolenia adaptacje itp. wiec moze to bedzie jakies wyjscie dla nas.

lukaszeczek4, my tez budowalismy na odleglosc i sie udalo. Takze glowa do gory, uzbroj sie w cierpliwosc, i jeszcze raz w cierpliwosc :wink: jezeli moge sluzyc porada to pytaj :D