Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

Witam

Wlasnie mogę szczerze polecic kolejnych wykonawców.Kurcze cos mam cały czas dobra kartę :)

Tym razem bardzo ładnie wykonano u mnie łazienke i cały holl z kuchnią. Robili to dwaj płytkarze. Jeden to Pan Przemek, na forum pond nickiem front247. Przemiły człowiek, bardzo dokładnie wykonana lazienka, bardzo elastyczny na wprowadzane zmiany, super robota. Przy okazji bardzo pozdrawiam Pana Przemka. Z tego co wiem Pan Przemek ma zajete terminy do końca roku, później jest wolny :)

Drugi płytkarz to Pan Piotrek. Również perfekcyjne wykonanie. Z tego co wiem za tydzień bedzie wolny, polecam obydwu Panów bardzo szczerze

Gdyby ktoś chciał namiary do płytkarzy proszę o info

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ostatnio byłem na parapetówie u kolegi który zakonczył wykonczanie domku i jego gosc od płytek i ogólnie całęj łazienki przeszedł sam siebie .co mu odwalił robote to byłem w szoku. cenowo troche sobie wołał ale jesli ktos robi dobrze to klientów zawsze bedzie miał. a odwrotna sytuacja spotkala mnie u ciotki która robiła łazienke.

chciała sobie zrobic łazienke powymieniac krany wanne itd przyszedł pan. wszystko ładnie pieknie .dogadali sie co i jak ma byc ustalili cene no i sie zaczeło.

ogólnie dramat szkoda gadac kolejna złota raczka która zrobi wszystko.pan chyba chciał odwalic tandete skasowac i mniec to w d... jak to zobaczyłem to szok.nie majac kontaktu z kładzeniem płytek to chyba sam bym to lepiej zrobił ale co tu gadac.ludzie maja talent i go uzywaja ten miał talent jak z niczego zrobic wieksze i gorsze nic:)

Witam podpowiedzcie mi gdzie mogę najtaniej okna dachowe kupić w zielonej lub okolicy. Dzięki

Witam

Ja kupowałem okna dachowe z allegro. Kupiłem 4x Fakro FTS-V i na tych oknach zaoszczedziłem 400zł w stosunku do najnizszej ceny z Zielonej Góry. Wiele rzeczy zakupiłem przez allegro.Np. wiekszosc hydrauliki. Trzeba wysyłac zapytania ofertowe do hurtowni które sprzedaja poprzez allegro i mozna otrzymac naprawde dobre ceny.

pozdrawiam

lukaszeczek to teraz na zime trzeba uwazac:P ciesz sie ze jeszcze nie masz zmory wykonczen bo to dopiero daje po kieszeni ja parapety zamawiałem dopiero to juz sie boje co bedzi dalej i tu akurat niee ma ze jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma lepiej poczekac i miec to co sie lubi niz póxniej całe zycie krzyczec na dzieci ze to ich wina haha

Hej hej.

Jeszcze niedawno miałem tak:

http://foto3.m.onet.pl/_m/1f41e798814ad9b3ac810367018eff2b,10,19,0.jpg

Od zeszłego czwartku już jest lepiej... :)

http://foto0.m.onet.pl/_m/d3c46095d68da9d0260950f72db1e4e8,10,19,0.jpg

Dziś zaczniemy wygrzewanie i w związku z tym mam pytanie.

Czy macie jakiegoś polecanego kafelkarza, który ma możliwość (ma sprzęt) cięcia gresu po łuku, tak aby nie pękał. Chcę żeby między kafelkami, a parkietem był tylko korek bez żadnych listew maskujących. Kafelki możnaby zacząć kłaść za jakieś 1.5 miesiąca....

Pozdrawiam

macst

Już kiedyś żaliłem się na naszą ekipę od regipsów i szpachlowania. Narzekałem na ich system pracy, ale nie oceniałem efektów pracy. Dziś po opinii zarówno płytkarza, jak i ekipy od ociepleń (też zajmują się szpachlowaniem) jestem niestety pewien, że TOTALNIE ZEPSULI robotę i właściwie należy wszystko szpachlować na nowo (przetarcia do tynku lub płyty GK). Na telefony rzecz jasna nie odpowiadają, bo już zapłacone. Cóż, muszę się pogodzić z kasą wyrzuconą w błoto, ale mam nadzieję, że dzięki mojej przestrodze może inni zaoszczędzą pieniądze. Człowiek z którym się umawiałem to Pan Sławek, jego numer telefonu 663586488 (nazwiska nie podaję, ale po wpisaniu w wyszukiwarkę wszystko będzie jasne), jego wspólnik to Pan Przemek 609600537. Jeśli do kogoś zgłosi się ktoś z tych Panów (gadane i dar przekonywania mają opanowane) i potencjalny zleceniodawca będzie miał ochotę sprawdzić ich przed zleceniem, proszę o kontakt. Podam szczegóły ich pracy, mogę podjechać lub możemy się spotkać u nas na budowie i zobaczymy, co wtedy Panowie powiedzą.

Pozdrawiam,

Paweł

• 2 weeks później...

Witam,

Pozdrowienia dla Wszystkich budujących i korzystających z tego forum.

Budujemy w Raculi, projekt "dom w kaliach 2" , stan surowy zamknięty.

Mam pytanie: koszty wykonania ogrodzenia drewnianego, front budynku, słupki klinkierowe lub obłożone płytkami klinkierowymi na podmurówce - długość 35m.

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
Hej hej.

Czy macie jakiegoś polecanego kafelkarza, który ma możliwość (ma sprzęt) cięcia gresu po łuku, tak aby nie pękał. Chcę żeby między kafelkami, a parkietem był tylko korek bez żadnych listew maskujących. Kafelki możnaby zacząć kłaść za jakieś 1.5 miesiąca....

Pozdrawiam

macst

muszę cię zmartwić z tym cieciem po łuku,gres w dodatku po łuku i to tak by krawędz była perfekcyjna jest własciwie nieosiągalne ...jedyne dwa sposoby to cięcie strumieniem wody-sposób 100% pewny ale też kosztowny...no a drugi sposób to taka sprytna maszynka pod nazwą combi-cut...są płytkarze co ją posiadają ale efekt także moze być niepewny ze względu na typ gresu...może się dać ładnie połamac a moze się nie dać,szlif takiej ,,nieładnej ,, krawędzi to też jest praco-czasochłonne zajęcie a efekt tez moze być niezadawalający.

Jako płytkarz w 12 letniej karierze miałem takie zlecenie 1 raz! odmówiłem z braku tech. mozliwosci wykonania.

pozdrawiam

Dzięki Front za odzew.

Możesz mi powiedzieć czy cięcie strumieniem wody jest w naszej okolicy wykonalne? Moi kafelkarze twierdzą, że dadzą radę pociąć ten gres bez uszczerbku, ale chciałbym się zabezpieczyć.

A docelowo miałoby to wyglądać tak:

http://foto1.m.onet.pl/_m/051e389b7e97987543571c7ba631351d,10,19,0.jpg

Łuki mają dość duże promienie i mam nadzieję, że efekt końcowy będzie taki jakiego oczekujemy (jeśli chodzi o krawędzie oczywiście).

Pozdrawiam

macst

Witam wszystkich budujacych.

My jestesmy juz po pierwszej zimie. Teraz zaczyna sie druga. Dom w Plotach. Wlasnie dostalismy rachunek za gaz od EWE. Powiedzieli, ze tak jest zawsze z nowymi domami. Oczywiscie doplata 1200 zl. Poza tym przez caly rok placilismy po 400 zl za gaz. Powiedzieli, ze to normalne, ze pierwsza zima etc. Mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej. Fakt, ze EWE jest droga w porownaniu do gazu ze Zgorzelca.Ma ktos jakies spostrzezenia nt. grzania? Jaka temperatura? My mamy ustawione na 20 w ciagu dnia i 19 na noc. Dom jakies 170 m2. Na dole jest ok, ale na gorze mogloby byc cieplej. Dogrzewamy sie kominkiem, bo jest rozprowadzenie na gore. Czekam na jakies sugestie innych forumowiczow.