Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam jeszcze jedna prosbe; jakie wklady kominkowe polecacie? che kupic cos dobrego ale nie wydajac 8 albo 10 tysiecy na sam wklad

pozdro

Cze

ja mam z plaszczem wodnym , z podwojna szyba, model Lazar Westa:

http://www.hkslazar.pl/produkty,westa-z-szyba-plaska,12,36.html

kosztuje nie mało bo ok 7tys, pale w nim juz 3 sezon i powiem ze jest rewelacyjny. Pale tydzien czasu i szyba jest nadal czysta. Producent jest bardzo uczciwy, pekla mi raz szyba, poniekad z mojej winy" uznali mi reklamacje i wymienili....całe drzwiczki na zupelnie nowe, z nowa lepsza uszczelką sznurową za free :))

Ogrzewam nim domek 140m2 i nawet przy mrozach -20 stopni nie ma problemu z ogrzaniem. Ma wysoka sprawnosc, zeszłej zimy koszty ogrzewania wyniosly mnie 8m przestrzennych drewna bukowego oraz zuzylem gazu za 500zl.

Pozdro

Hugo

• 3 weeks później...
Ja natomiast jestem na etapie zbierania dokumentacji i wszystko idzie ładnie do przodu. Jeszcze tylko mapa od geodety i składamy dokumenty na pozwolenie:) ale nadal nie mam ekipy do SSO :( witek86 pisał, żebym przeszukał wątki, ale nie mogę znaleźć żadnych namiarów na polecane firmy. Może ktoś poda coś konkretnego. Najlepiej jakby firma była z okolic Żagań, Żary ale może i ta z ZG zgodzi się u mnie budować.
Ja natomiast jestem na etapie zbierania dokumentacji i wszystko idzie ładnie do przodu. Jeszcze tylko mapa od geodety i składamy dokumenty na pozwolenie:) ale nadal nie mam ekipy do SSO :( witek86 pisał, żebym przeszukał wątki, ale nie mogę znaleźć żadnych namiarów na polecane firmy. Może ktoś poda coś konkretnego. Najlepiej jakby firma była z okolic Żagań, Żary ale może i ta z ZG zgodzi się u mnie budować.

888604338-polecam z czystym sumieniem w razie czego możesz zgonić na mnie:)

ale nie wiem czy mają terminy itd chcesz zadzwoń

wstawialiśmy po nich okna i nie mogę się do niczego doczepić:)

witam wszystkich budujących i remontujących z okolicy żar:)) my budujemy M122a z muratora w okolicach żar :))

witamy:)

bardzo fajny projekt nie ma to jak ładna parteróweczka

a okna narożne w domkach rewelka

Pozdrawiam i powodzenia

• 2 weeks później...

witam

dziekuje za info na temat kominkow i prosilbym o jeszcze jedna rade; moj wykonawca proponuje mi szpachlowanie i szlifowanie potrojne, mowi ze wtedy sciana wyglada super(tynki gipsowe) ja zeby zmniejszyc wydatki wstepnie zgodzilem sie na podwojne ale tak sobie mysle ze moze i to jest za duzo, co myslicie i jak robiliscie u siebie? nie chcemy sciany gladziutkiej jak lustro , ma byc poprostu rowna sciana

pozdro

widziałem ściany "potrójne" gładzone które były gorszę od podwójnych

najlepiej sprawdzić i popytać klientów którzy mieli doczynienia z firmą

zawsze najlepszą reklamą będzie polecenie tylko takie szczere:)

Witam serdecznie :)

wraz z małżonką zakupiliśmy dom pod Zieloną (Świdnica - zaadoptowana stodoła na budynek mieszkalny), na pewno często będę zaglądał na forum w poszukiwaniu porad i inspiracji, bo mamy do urządzenia całe poddasze użytkowe (póki co, nasza 90m2 sypialnia :D). Na chwilę obecną szukam godnej polecenia firmy zajmującej się meblami kuchennymi. Miał ktoś do czynienia z firmą "meble lokator" z Zielonej Góry?

Pozdrawiam!

Sprzedam nową wannę Koło Elipso 160 lewa, wanna nowa. Sprzedam po bardzo atrakcyjnej cenie (850 zł do negocjacji). Nie mogę jej u siebie zamontować ponieważ kupując nie sprawdziłam odporowadzenia wody i ta mi kompletnie nie pasuje. Muszę kupić prawą. Wanna do odbioru w okolicach Szprotawy. Mogę rozważyć dowóz do odbiorcy (w zależności od ilości km) Zainteresowanych proszę o kontakt pod nr 506107391.
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Ja natomiast ekipę już mam i teraz w oczekiwaniu na pozwolenie muszę zrobić objazd po hurtowaniach. Głównie chodzi mi o składy Żary, Żagań, czy ktoś może coś konkretnego polecić? Potrzebuję w zasadzie wszystkiego oprócz Ytonga na ściany zewnętrzne którego zakupiłem już wcześniej.