fiacior 15.06.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Honia74 to już jak wymurujecie fundamenty i zasypiecie to potem już będzie lżej. Gratuluję postępu prac. U mnie też hydraulik doprowadzał wodę a potem zasypywałem fundamenty i wylewałem chudziak. Miłego budowania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 20.06.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Witam, wczoraj obok domu polała się woda z własnej studni !!! Co za radość . dziś zalewają chudziaka i zaczynają stawiać mury ........... praca wre oby tak dalej . Strop zamówiony na przyszły tydzień - pdobno stawianie murow do stropu to kwestia kilku dni - zobaczymy ..... Obecnie zbieram wyceny okien - czy ktoś może podać jakieś sprawdzone firmy z Zielonej Góry , które warto zapytać o wycenę ?????? Proszę o info . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 20.06.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 hi, pierwszy raz w tej Grupie!!! witam wszystkich!! z zaboru do przytoku to rzut beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 22.06.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witamy w grupie kolejnego forumowicza z naszej okolicy! Napisz coś więcej, co budujesz, jak i za ile Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.06.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Honia, gratki, super, że masz już wodę i idziesz pod stropy! To najfajniejszy etap budowy, tak ładnie widać jak wszystko rośnie! Daria, miło Cię widzieć u nas! Wrzuć jakieś fotki i napisz troszkę o sobie i swojej budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 25.06.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 13 miesięcy temu rozpoczeliśmy budowę w21-12 - 120m2 użytkowej, 146 całkowitej (po poszerzeniu budynku)obecnie są instalacjie pod tynkami i wylewkami i czekamy na ocieplenie poddasza.a potem to co najgorsze (również finansowo!!):okładziny podłogowe i ścienne, łazienki, piec i grzejniki, kuchnia i agd, drzwi wew.i jeszcze ocieplenie i ogrodzenie i porządkowanie działki i ... dużo tego i za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 25.06.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 U mnie podobnie. Nidługo zaczną kłaść dachówkę potem okna, drzwi, elektryka i ogrzewanie. A dalej to nie wiem finansowo również bo tyle tego jeszcze, że niewiadomo o czym myśleć?! Pozdrowienia! Coś jakaś cisza nastała w naszym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.06.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ha, nie darmo to się nazywa wykończeniówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sutruh 27.06.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam serdecznie!!! darials rzeczywiście mamy bliziutko do siebie i skoro piszesz, że zaczeliście budowe 13 miesięcy temu to tak jak my pozwolenie odebraliśmy 14 maja 2006 i od tego dnia zaczął sie cały bałagan z budową w chwili obecnej ocieplamy poddasze, a następny etap to kładzenie instalacji - czyli odwrotna kolejność niż u darials napiszcie mi o cenach tynku kładzionego maszynowo, jeżel taki mieliście i o wykonawcach, którzy tym sie zajmowali pozdrawiam, Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 01.07.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam!Ja też dołączam się do pytania jaki jest koszt tynków kładzionych maszynowo. Coś obiło mi się o uszy, że chyba coś okoł 30zł za m/2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 01.07.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 hi, tynki mieliśmy po 19/m2 ale umawialiśmy się w grudniujest to jedna z dwóch ekip do których specjalnie się nie czepialiśmy!!! więc patrząc przez pryzmat wszystkich pozostałych nie możemy narzekać (jak ktoś potrzebuje to odezwijcie się poza forum). my potrzebujemy kogoś od ogrodzenia (siatka na pomurówce) i płytkarza!i kogoś kto dowiezie ziemie!!! i jeszcze pewnie wielu innych fachowców (nie fuchowców) ale narazie Ci wymienieni wyżej są najmilej widziani. pozdrawiamy budujących lubuszn z dolnej części naszego województwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.07.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 hej pomozcie i dajcie jakis namiar do sprawdzonych regipsiarzy i wylewkarzy w zielonej gorze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 01.07.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 jesteśmy po wylewkach i nie polecamy!! niestety jeszcze przed regipsami. zobaczymy za 1-2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.07.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 a moze ktos ma jakis misiów do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 05.07.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witajcie Jak tam postępy prac u was Lubuszanie? U mnie troche prace zwolniły, nie mam dachówki, wciąż na nią czekam. A Cieśla wynajęty uciekł z budowy bo znalazł chyba inną, lepszą fuchę. Zrobił tylko więżbę. A tak poza tym dowiedziałem się, że ktoś chce budować taki sam projekt jak mój w Olbrachtowie, chce nawet tą samą ekipę co ja. Widział chyba mój dom, bo buduję za blisko drogi i zajechał na budowę. A taki rzadki był to projekt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.07.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 A mój Mąż z powodu złej pogody był zmuszony porzucić prace polowe i wreszcie wziął się za prace budowlane. Przykro mi, że zostałeś kolejną ofiarą nierzetelności budowlańców - chyba od zarania świata ten zawód jest tak pełen różnej maści fuszerów i picerów! Jak nie zrobisz sam, to bój się kiedy Cię oszwabią, a nie czy Cię oszwabią... Trzymam kciuki za Twoją budowę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 06.07.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Mam za to dobrą ekipę budowlaną i szef tej ekipy powiedział, że oni mogą położyć dachówkę bo umią też. No i dziś w końcu przyszła dachówka. Mam nadzieję, że prace ruszą ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 06.07.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam , a ja mam extra firmę budowlaną , czyli mój narzeczony, teść i nawet pomagają jego bracia, efekt taki, ż epo dwóch dniach nasz domek pnie się w górę http://img404.imageshack.us/img404/8991/dzia322ka202ys5.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.07.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Cześć, Mycha, dawno nie zaglądałaś. Szczęściara z Ciebie, taka firma na pewno Ci nie ucieknie i nie schrzani roboty. Gratuluję! Fajne drzewka Ci rosną przy drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 07.07.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 mycha pięknie to wygląda. Nic tak nie cieszy jak postępy w budowie! No i ekipa na której zawsze można polegać.Masz piękną działeczkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts