darials 26.07.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witam! Co do elewacji zapytaj tą firmę jak chcesz: http://www.wejman.cba.pl/ U mnie na budowie zastój, cały czas czekam aż cieśla wejdzie na dach aby go dokończyć, ale coś nie mogę się doczekać. u kogo robili?? jeżeli ich polecasz, a u Ciebie dopiero dach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 26.07.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 u nas dziś zaczeli robić poś, w sobotę koniec! ponoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.07.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Darials, możesz coś więcej napisać o tym poś? Jaki typ, jaka firma robiła i za ile? Na ile pojemności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 26.07.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witam! Co do elewacji zapytaj tą firmę jak chcesz: http://www.wejman.cba.pl/ U mnie na budowie zastój, cały czas czekam aż cieśla wejdzie na dach aby go dokończyć, ale coś nie mogę się doczekać. u kogo robili?? jeżeli ich polecasz, a u Ciebie dopiero dach?? U mnie nie robili ale widziałem jak robią i robią to dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.07.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 A my walczymy z wykończeniówką na parterze naszej stodoły. Mamy już porobione drewniane sufity, ściany z kamienia i drewna. W kuchni jest już woda i jakieś prowizoryczne meble, w jadalni osobiście doprowadzam do stanu używalności stoły i ławy wyciągane ze swoich i cudzych garaży (lubię stare meble drewniane). Ekipa mi nie nawala, bo to Mąż i ja sama! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sutruh 27.07.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 darials jeżeli poś to przydowowa oczyszczalnia ścieków to bardzo bym prosiła o szczegóły, jaka firma, cena, pojemność, i napisz mi czy w warunkach zabudowy wpisywałaś przydomowa oczyszczalnię ścieków? na naszej drodze nie ma kanalizy i cały czas się zastanawiamy co wybrać czy szambo tradycyjne czy ekologiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro1974 29.07.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Witam wszystkich. Cieszę się że powstała grupa z okolic Zielonej Góry. Zamieżam się budować w Płotach pod Zieloną Górą. Czekam na uprawomocnienie się planu zagospodarowania terenu abym mógł kupić działkę, umowę przedwstępną podpisałem we wrześniu rok temu. Wybrałem już projekt z pracowni Postawdom z Jeleniej Góry jest to projekt W 30-12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.07.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 No to witaj wśród swoich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 29.07.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 chociaż mamy poś innej firmy to wygląda to jak na tym filmie http://www.eko-sum.pl/animacje/oczyszczalnia.avi zbiornik 2m3, drenaż 3x 16m co 2m, jedyna różnica to u nas na końcu drenażu rury są połączone i jest jeden kominek. cena 5500, zainteresowanym wyślę namiary na firmę wykonawczą. we wniosku o pozwolenie na budowę dołączyliśmy projekt poś i wyniki odwiertów. dzięki za na namiary na wykonawców elewacji, może skorzystam! jednak narazie czekam na odpowiedź innej ekipy a może ktoś z Was robił ogrodzenie (siatka na podmórówce) i ma solidnego acz przystępnego cenowo godnego polecenia wykonawce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.07.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Darials, to ja poproszę o namiary na projekt i wykonawcę, jeśli możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 29.07.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.07.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Dzięki, zaraz lecę czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.07.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Nie ma... Ani w skrzynce mailowej, ani w PW... Co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecia 30.07.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witam wszystkich i bardzo się cieszę z założenia grupy zielonogórskiej i okolic. Brałam udział w dyskusjach grupy lubuskiej, ale brakowało mi osób z naszych okolic. Czytam Wasze posty i przypominam sobie swoje wrażenia, kiedy jakiś czas temu budowałam dom. Jakiś czas temu, czyli półtora roku temu. Trzymam kciuki za Wasze zmagania z grupami budowlanymi, bankami, oknami. Jeżeli będę mogła, służę pomocą i informacją, bo te wszystkie rzeczy mam już za sobą. Budowę zaczęliśmy w czerwcu 2005 a zamieszkaliśmy w grudniu 2005 roku. Przez cały czas, w miarę regularnie, prowadziłam dziennik internetowy. Jeżeli będą chętni, podam jej adres. I od razu prośba. Moja koleżanka przymierza się do zakupu domu w stanie surowym i potrzebuje rzetelnego inspektora nadzoru, który oceniłby stan tego budynku. Może ktoś dysponuje telefonem takiego fachowca? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sutruh 31.07.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 anecia niestety w sprawie inspektora nadzoru nie mogę Ci pomóc, nie znam nikogo z takimi uprawnieniami ,ale oglądałam Twoje zdjęcia i zauważyłam, że w kuchni masz w rogu kuchenkę, napisz mi czy jesteś zadowolona z takiego rozkładu mebli? jak w praktyce sprawia się kuchenka w narożniku??? też mam pomysł na taką zabudowę, tylko mąż mówi że to kiepski pomysł pozdrawiam, Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania oraz krzyś 31.07.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam Wczoraj złozylismy wreszcie papiery o kredyt teraz tylko 10 az dni czekac na decyzję.Myslę ze się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania oraz krzyś 31.07.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Mam pytanie? czy ktoś się orientuję czy na dziakce o szerokosci 16 metrów dostane zezwolenie na budowę tego domu http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=61636&keys=2&offset=139&w=yes&backcmd=Collection myslę,ze z jednej strony od sąsiada by był 1 metr a z drugiej 4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 31.07.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Mam pytanie? czy ktoś się orientuję czy na dziakce o szerokosci 16 metrów dostane zezwolenie na budowę tego domu http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=61636&keys=2&offset=139&w=yes&backcmd=Collection myslę,ze z jednej strony od sąsiada by był 1 metr a z drugiej 4m Nie wiem czy dostaniesz pozwolenie, w projekcie pisze że minimalna szerokość działki to 19,2m. Poza tym to bardzo ładny projekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania oraz krzyś 31.07.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 fiacior---dzięki Chociaz jak widzę,jak się budują to róznie pozwolenia dostają.Słyszałam,ze jezeli sąsiad się zgodzi,zebym postawiła dom blisko jego działki to niebedzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 31.07.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Wiesz też tak chyba słyszałem z tym sąsiadem. Więc próbuj i nie patrz na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts