Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Co do elewacji zapytaj tą firmę jak chcesz:

http://www.wejman.cba.pl/

U mnie na budowie zastój, cały czas czekam aż cieśla wejdzie na dach aby go dokończyć, ale coś nie mogę się doczekać.

u kogo robili?? jeżeli ich polecasz, a u Ciebie dopiero dach??

U mnie nie robili ale widziałem jak robią i robią to dobrze!

A my walczymy z wykończeniówką na parterze naszej stodoły. Mamy już porobione drewniane sufity, ściany z kamienia i drewna. W kuchni jest już woda i jakieś prowizoryczne meble, w jadalni osobiście doprowadzam do stanu używalności stoły i ławy wyciągane ze swoich i cudzych garaży (lubię stare meble drewniane). Ekipa mi nie nawala, bo to Mąż i ja sama! :lol: :lol: :lol:

darials jeżeli poś to przydowowa oczyszczalnia ścieków to bardzo bym prosiła o szczegóły, jaka firma, cena, pojemność, i napisz mi czy w warunkach zabudowy wpisywałaś przydomowa oczyszczalnię ścieków?

na naszej drodze nie ma kanalizy i cały czas się zastanawiamy co wybrać czy szambo tradycyjne czy ekologiczne

Witam wszystkich.

Cieszę się że powstała grupa z okolic Zielonej Góry. Zamieżam się budować w Płotach pod Zieloną Górą. Czekam na uprawomocnienie się planu zagospodarowania terenu abym mógł kupić działkę, umowę przedwstępną podpisałem we wrześniu rok temu. Wybrałem już projekt z pracowni Postawdom z Jeleniej Góry jest to projekt W 30-12. :lol:

chociaż mamy poś innej firmy to wygląda to jak na tym filmie

http://www.eko-sum.pl/animacje/oczyszczalnia.avi

zbiornik 2m3, drenaż 3x 16m co 2m, jedyna różnica to u nas na końcu drenażu rury są połączone i jest jeden kominek.

cena 5500,

zainteresowanym wyślę namiary na firmę wykonawczą.

we wniosku o pozwolenie na budowę dołączyliśmy projekt poś i wyniki odwiertów.

dzięki za na namiary na wykonawców elewacji, może skorzystam! jednak narazie czekam na odpowiedź innej ekipy

a może ktoś z Was robił ogrodzenie (siatka na podmórówce) i ma solidnego acz przystępnego cenowo godnego polecenia wykonawce??

Witam wszystkich i bardzo się cieszę z założenia grupy zielonogórskiej i okolic. Brałam udział w dyskusjach grupy lubuskiej, ale brakowało mi osób z naszych okolic. Czytam Wasze posty i przypominam sobie swoje wrażenia, kiedy jakiś czas temu budowałam dom. Jakiś czas temu, czyli półtora roku temu.

Trzymam kciuki za Wasze zmagania z grupami budowlanymi, bankami, oknami. Jeżeli będę mogła, służę pomocą i informacją, bo te wszystkie rzeczy mam już za sobą.

Budowę zaczęliśmy w czerwcu 2005 a zamieszkaliśmy w grudniu 2005 roku. Przez cały czas, w miarę regularnie, prowadziłam dziennik internetowy. Jeżeli będą chętni, podam jej adres.

I od razu prośba. Moja koleżanka przymierza się do zakupu domu w stanie surowym i potrzebuje rzetelnego inspektora nadzoru, który oceniłby stan tego budynku. Może ktoś dysponuje telefonem takiego fachowca?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

anecia niestety w sprawie inspektora nadzoru nie mogę Ci pomóc, nie znam nikogo z takimi uprawnieniami :( ,ale oglądałam Twoje zdjęcia i zauważyłam, że w kuchni masz w rogu kuchenkę, napisz mi czy jesteś zadowolona z takiego rozkładu mebli? jak w praktyce sprawia się kuchenka w narożniku??? też mam pomysł na taką zabudowę, tylko mąż mówi że to kiepski pomysł

pozdrawiam, Gosia

Mam pytanie?

czy ktoś się orientuję czy na dziakce o szerokosci 16 metrów dostane zezwolenie na budowę tego domu

http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=61636&keys=2&offset=139&w=yes&backcmd=Collection

myslę,ze z jednej strony od sąsiada by był 1 metr a z drugiej 4m

Nie wiem czy dostaniesz pozwolenie, w projekcie pisze że minimalna szerokość działki to 19,2m.

Poza tym to bardzo ładny projekt.

Pozdrawiam