Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja jestem za spotkankiem budowniczych tego forum.

Ponieważ Winobranie jest od 08.08 do 16.09.2007 to może spotkamy się na zamknięcie Winobrania ????

Proponuje gdzieś w mieście lub u mnie na działce ( można zrobić ognisko) .

Odzywajcie sie w tym temacie !!!!

A co u mnie ????

Zaczęli stawiać ścianki działowe na dole .

Cieśle mieli być od poniedziałku , ale kończą dach na os. Leśnym ,

więc lada dzień będą.( przeciągnęliśmy termin i teraz czekamy ) .

Wczoraj zamówiliśmy drzwi zewnętrzne i wewnętrzne do domku .

Okna czekają żeby je odebrać .

Jakoś tak pomału to się toczy.

Acha............. jutro jede na urlop - nareszcie odpoczne .

Pozdrawiam

my się piszemy na spotkanie :) bardzo fajny pomysł

darials niespodziewanie :wink: po ponad 3 miesiącach odezwał się pan kaczyński z firmy gerda (odnośnie reklamacji, pisałam o tym wcześniej) i we wtorek przyjadą zamontować nam drzwi zastępcze a te które teraz mamy zabierają w całości żeby wymienić szybkę porysowaną

ciekawe ile teraz miesięcy będziemy czekać na drzwi? pewnie dłuuugo

jutro kolejny etap - ocieplanie budynku :D

pozdrawiam, Gosia :D

gratuluje postępów z kaczyńskim!!! u nas niestety jeszcze się nie pojawił!!!!!!!!! :evil: będziemy monitować w poniedziałek

szukam właśnie wykonawców ocieplenia (po tym jak niby zgadani z nami dziś oznajmili, że nie mają takiego rusztowania a wynajęcie jest za drogie i mam sobie szukać innych!!!)!! normalnie katastrofa!!

mało tego, dziś gość, który miał nam wycenić wykonanie ogrodzenia łaskawie zadzwonił i oznajmił (bez oglądania i rozmowy o kasie), że on to niestety nie ma mocy przerobowej i ... - chyba się trzeba przekwalifikować!! :cry:

może pomożecie???

mam 170m2 ocieplenia (styropian 15cm + tynk mineralny (baranek) + cokół tynkiem akrylowym + pomalowane nadbitki + osadzenie parapetów i zamocowanie rynien (części pionowe))

i ogrodzenie 115mb (siatka 150cm - chyba na podmórówce - jak finansowo wydolę i 42mb klinkier)

w oczekiwaniu na odzew pozostaje z podniesionym ciśnieniem i dylematem!!

(przekwalifikować się, czy nie? a jak tak to jakie specjalności wybrać???)

Mam nadzieję, że więcej osób zgłosi chęc na spotkanie :D , tylko ze 16 września odpada, bo idziemy chyba na Koncert do Przylepu albo na kabaret Ani mru mru do amfiteatru :roll:

Byłam na Honi działeczce :D , dom piękny i okolica prześliczna, no i fakt fajnbe moiejsce na ognisko też jest :D

Darials mój narzeczony Janusz robi ocieplenia, więc zostawiam Ci na priv numer jego telefonu :wink: :wink:

Witam!

Ja też dołączam się do pytania jaki jest koszt tynków kładzionych maszynowo. Coś obiło mi się o uszy, że chyba coś okoł 30zł za m/2?

Ja mam sprawdzonych fachowców od tynków. Miesiąc na nich czekałem gdy zobaczyłem ich robotę. Sciany mam gotowe do malowania :).

Tynk gipsowy maszynowy - ściany 11 zł za m2, sufit (z ułożeniem siatki) chyba 14 zł

Naprawdę nie dużo. 30 zł to chyba z materiałem, ale lepiej płacić za robociznę a materiał kupić.

Jeden worek 25 kg starczał na około 2 m2. Za worek płaciłem 12 zł. Jak widzisz wyszło taniej.

Pozdrawiam

Migacz

cześć !

Dziś znalazłam ten wątek i chciałam się przywitać :D

Wiosną przyszłego roku rozpoczynamy budowę w Żarach, kupiliśmy już działkę i jesteśmy na etapie wyboru projektu (prawdopodobnie będzie 005 z archdesignu)

Fajnie, że pojawia się coraz więcej forumowiczów z naszego regionu, będę tu często zaglądać :)

pozdrawiam wszystkich

Asia

Witam,

z powodu braku kompa muszę poczytać o Waszych postępach .

Jednak wszystkim gratuluję !

U mnie prace troche ruszyły ...........ogrodzenie robiliśmy w ramach majówkowego wypoczynku , geodeta domek wytyczył ,

a wczoraj ekipa ruszyła wykopy fundamentów . Twierdzą że we wtorek będą zalewali beton .

Już czuję się szczęśiwa . Znajomi twierdzą " ileż to radośći może sprawić kawałek betonu " ......

Ci którzy budowali lub budują to wiedzą ile to radości .

fiacior , dompodsosnami

również będę miała oczyszczalnię ( nazwa PiepeLife Septic) , już zgłosiłam budowę .

Teraz muszę dowiedzieć się w gminie i ochronie środowiska odnośnie jakiegoś dofinansowania .

Pozdrawiam

U mnie w gminie dofinasowanie jest 2000 zł ale dla tych co zmieniają szambo na oczyszczalnię. Dla nowobudowanego domu niestety nie dostałem.

Podobno PiepeLife Septic 3 komorowe są lepsze od jednokomorowych. Tak mi mówił ten co montował. Zapłaciłem 6400 za wszystko.

Witam!

Ja też dołączam się do pytania jaki jest koszt tynków kładzionych maszynowo. Coś obiło mi się o uszy, że chyba coś okoł 30zł za m/2?

Ja mam sprawdzonych fachowców od tynków. Miesiąc na nich czekałem gdy zobaczyłem ich robotę. Sciany mam gotowe do malowania :).

Tynk gipsowy maszynowy - ściany 11 zł za m2, sufit (z ułożeniem siatki) chyba 14 zł

Naprawdę nie dużo. 30 zł to chyba z materiałem, ale lepiej płacić za robociznę a materiał kupić.

Jeden worek 25 kg starczał na około 2 m2. Za worek płaciłem 12 zł. Jak widzisz wyszło taniej.

Pozdrawiam

Migacz

Migacz jak będziesz mógł to wyślij namiar na ekipę od tych tynków na priv.

cześć !

Dziś znalazłam ten wątek i chciałam się przywitać :D

Wiosną przyszłego roku rozpoczynamy budowę w Żarach, kupiliśmy już działkę i jesteśmy na etapie wyboru projektu (prawdopodobnie będzie 005 z archdesignu)

Fajnie, że pojawia się coraz więcej forumowiczów z naszego regionu, będę tu często zaglądać :)

pozdrawiam wszystkich

Asia

Witaj Magaa!

Pochwal się w którym miejscu masz działeczkę? Projekt, który wybrałaś jest bardzo fajny. Jak będziesz szukać ekipy do stanu surowego to mogę Ci polecić fachowców, którzy stawiali mój dom. Nie biorą dużo ani mało, ale murują bardzo dobrze.

Pozdrawiam!

Witam wszystkich serdecznie :D

ostrzegam przed zakupem drzwi w firmie Kaczyński w Zielonej Górze

reklamowaliśmy drzwi wejściowe (których montaż był w połowie maja) do tej pory nie było żadnej odpowiedzi, więc do nich poszliśmy i głupia, naiwna myślałam, że pan nas przeprosi że sie nie odzywał, ale tyle ma spraw na głowie, że mu nasza reklamacja umknęła, ale dokumenty są, odpowiedz przyszła i możemy sie umówić na wymianę

:evil: :evil: :evil: BŁĄD :evil: :evil: :evil:

pan nas poinformował, że nie ma odpowiedzi z Gerdy, no to my się spytaliśmy czy się interesował czy dokumenty do nich wpłynęły? (różne sa przypadki) i czy może się skontaktować z działem reklamaci i dowiedzieć dlaczego to trwa 2 miesiące ... usłyszeliśmy, że nigdzie nie będzie dzwonił o nic nie będzie się pytał, jak chcemy to możemy sami dzwonić i dał nam nr telefonu do gerdy aha i powiedział na odchodne, "...że nie mamy o czym rozmawiać do widzenia będe dzwonił" :evil: :evil: :evil:

za to eletryka mamy fajnego, jak chcecie to namiary podam na priva, chociaż ten nam się udał :D

pozdrawiam ,Gosia

Widzę, że nie tylko ja miałem problemy z Gerdą. Zamówiłem 2sztuki drzwi i wszystkie wadliwe - ale jedne naprawili mi na budowie (listewka była odstająca), na wymianę drugich bo są zwichrowane czekam pół roku. Nie wiem czyja to wina, że tyle czasu, czy firmy w której kupiłem czy Gerdy ale i jednej i drugiej nie polecam. Firma montująca jest z Żar. Jak ktoś chce kogo unikać wyślę na priv.

cześć fiacior

działkę mamy przy lasach za stadionem Syrena, śliczna i spokojna okolica. Już jest prowizorycznie ogrodzona, był geodeta..

Dobrze wiedzieć, że masz sprawdzoną ekipę, być może zgłoszę się do Ciebie po namiary na nich! No i pewnie będę miała do Was mnóstwo pytań, ten wątek to niezła kopalnia wiedzy :)

A Ty gdzie się budujesz? Też masz bardzo sympatyczny projekt:)

Magaa