Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Daro - gratuluję córci, buduj dom, posadź drzewo a w między czasie ....synek :D spokojnych, przespanych nocy

MIGacZ bardzo bym prosiła o namiary na tynkarzy, tynki planujemy na początek października może wpiszą mnie do swojego terminarza :roll:

jakieś mam dziwne wrażenie, że już jest jesień :cry: trzeba się sprężać z ociepleniem, czym ocieplacie swoje domy? my mamy styropian 10cm i na nakładkę 5cm i każdy z sąsiadów się dziwi, że taka gruba warstwa :roll:, mamy pustak solbet 24cm

pozdrawiam, Gosia :D

[/b]

A ja zacznę nowy wątek - sposób na ogrzewanie domu.

Oczywiście jesli macie dostęp do gazu sieciowego to pewnie wybór jest prosty. Jeśli natomiast nie to zaczynają się schody jaki sytem wybrać, czym ogrzewać dom etc.

Ja właśnie jestem przed podjęciem decyzji a dalej się zastanawiam.

Za jakieś 2 lata bedę miał gaz siecowy także pewnie się do niego podłączę (a propos jakie są koszty podłączenia do tej sieci: mapka, ..., itp, jesli ktoś wie to proszę napisać). Jakoś jednak trzeba te dwa lata przepękać albo zupełnie wybrać opcję bez gazu z sieci.

Po wielu wielu nieprzespanych nocach spędzonych na tym forum i odwiedzinach w sklepach jestem za kupnem pieca Ferrum Fex (polecanego na tym forum) lub zupełnie czegoś innego pieca na ekogroszek i tu mam kilka firm ale z podajnikiem tłokowym ponieważ są cichsze a ja mam kotownię na parterze i w dodatku wspólną ścianę z salonem wybór padł na Stalmark lub Sekom.

Czy ktoś zna kogoś kto ma piec na ekogroszek i jakie są jego opinie o awariach, działaniu, czyszczeniu, ilości spalania, ilości popiołu i przede wszystkim hałasie itp.??

U naszego sąsiada tynki z materiałem robili za 23zł , chyba będziemy ich brac bo ładnie robią, no ale do tego jeszcze dłuuuga droga.

Wczoraj mój J. był u kierbud , możemy robic strop drewniany i zmienic balkon z przodu na półokrągły i robimy też na przodzie zamiast zwykłych okien to balkonowe :D

Ps. Czy wybiera ktoś się może na koncerty w amfiteatrze w czasie winobrania, bo my idziemy na kabaret Ani Mru mru , Kate Ryan i Stachurskiego.

Mycha, czy możesz podać jakiś inny link do posadzek ceglanych? :D Zastanawiałam się nad ich położeniem u siebie, ale nie mogę znaleźć w necie, link w Twojej stopce nie działa. :(

U nas na razie zastój, chyba dopiero wiosną znowu z czymś ruszymy. :roll: