Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

A nam sie juz chyba udalo, kumpela polecila jednego pana z Kisielina ,pomagal przy budowie jej domku. JUtro sie z nim spotykamy i ustalimy konkrety Podobno bardzo solidna osoba, w razie czego dam namiar innym potrzebujacym:) Wczoraj zakupilam dziennik budowy i zaczynam sie powoli czuc jak Bob Budowniczy :D

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam noweg "boba budowniczego" :D :D :D

JaMajka po południu prześlę ci namiary na mojego kierownika budowy, też jest z Kisielina, może to ta sama osoba :lol: zobaczymy (mój ma nazwisko zaczynające się od Z....)

nie wiecie gdzie można wypożyczyć glebogryzarkę, u nas prace na zewnątrz budynku powoli sie kończą i chcę przed zimą "rozglebogryzarkować" ziemię w koło domu

pozdrawiam, Gosia

Witaj JaMajka u nas :)

Sam nie wiem co się dzieje z moim kierownikiem budowy bo coś przestał się pokazywać i muszę do niego zadzwonić, boje się bo to jest starszy facet chory na serce i mam nadzieję, że nic mu nie jest.

Migacz dzięki za hydraulików. Od jutra mają działać u mnie.

Pozdrawiam wszystkich :)

Proszę bardzo :)

Pamiętaj tylko o tym co Ci napisałem na privie.

Jak skończą u Ciebie będą u mnie robić podłączenie kotła i instalację kotłowni.

A ja mam problem z moją ekipą od ocieplenia, przez ponad miesiąc zrobili tylko 2 ściany :o

Pozdr

Migacz

nie wiecie gdzie można wypożyczyć glebogryzarkę, u nas prace na zewnątrz budynku powoli sie kończą i chcę przed zimą "rozglebogryzarkować" ziemię w koło domu

HALLMAN Firma Transportowo Usługowa Bożena Hallmann

ul. Krzywoustego 24

kom. 602745019

Spytaj tutaj, maja w ofercie wypozyczanie sprzętu budowlanego, ale nie wiem czy akurat glebogryzarki. I dzieki jeszcze raz za namiar:)

Witaj JaMajka u nas :)

Sam nie wiem co się dzieje z moim kierownikiem budowy bo coś przestał się pokazywać i muszę do niego zadzwonić, boje się bo to jest starszy facet chory na serce i mam nadzieję, że nic mu nie jest.

Migacz dzięki za hydraulików. Od jutra mają działać u mnie.

Pozdrawiam wszystkich :)

Proszę bardzo :)

Pamiętaj tylko o tym co Ci napisałem na privie.

Jak skończą u Ciebie będą u mnie robić podłączenie kotła i instalację kotłowni.

A ja mam problem z moją ekipą od ocieplenia, przez ponad miesiąc zrobili tylko 2 ściany :o

Pozdr

Migacz

A ja mam problemy z dachówkarzem bo ma mi dokończyć dach, bo zabrakło mi kilka dachówek i też już go nie ma od ponad miesiąca.

A co do tego co mi pisałeś na prive to się jakoś z nimi dogadałem, no i okazało się, że mój ojciec ich dobrze zna.

Pozdrawiam

Fircior pamiętaj o tym, aby instalacji CO i CWU nie kładli na chudziaku tylko na styropianie. A jeżweli na chudziaku to w piankowych otulinach a nie peszlu.

Mi niestety nikt wcześniej nie udzielił tej rady i pewnie nie zrobię cyrkulacji CWU bo bedzie mi ogrzewać chudziaka i ziemię pod domem :).

Pozdr

JaMajka kurcze budujesz RAMZESA??? właśnie ostatnio w grupie osób budujących GRANAT wkleiłam zdjęcia tego domku bo teraz to byłby mój faworyt i żałuje, że wcześniej nie wpadłam na ten projekt :( , mój granacik też ma swoje zalety :D , ale po wybudowani przez Was domu wpraszam się na kawę muszę go zobaczyć, hmm.... a może lepiej nie bo jeszcze zaczniemy budowę drugiego domu :lol:

pozdrawiam, Gosia

Gosia zapraszamy jak najbardziej, ale musisz sie uzbroic w cierpliwosc, bo my dopiero w przyszlym roku na gwiazdke jak wszystko dobrze pojdzie bedziemy gotowi do przeprowadzki :D Ramzesik nie od poczatku byl naszym faworytem, najpierw podobala nam sie Lawenda z Horyzontu , a mi jeszcze Bilbo, tez z tej samej pracowni. Maz nazwal go chatka na kurzej lapce :lol: Lawenda jednak troche za duza i zbyt kosztowna w budowie. My wogole mielismy problem, bo chcielismy domek gdzie praktycznie wszystkie pomieszczenai beda na dole, poddasze bedzie mozna ewentualnie pozniej zagospodarowac, a w wiekszosci projektow jest scisly podzal na strefe dzienna na dole i sypialnie na gorze. Wprowadzilismy w Ramzesie pare zmian ale mysle ze nie wplynie to na ogolny ksztalt domku:)

Witam

przede wszsytkim wszystkich nowych forumowiczów życząc wytrwałości ,

cierpliwości i dużo siły w realizacji budowy wymarzonego domu .

Starych forumowiczów również witam i pozdrawiam .

U mnie hmm...... do banii :x

Cieśle się guzdrali i guzdrali aż wczoraj zaczęli więźbę stawiać -

miało być fajnie i prace miały wreszcie być widoczne ,

aż tu ...... nie zgadniecie co się stało -

nie przymocowana więźba się przewróciła i przewaliła dwa kominy .

Tak więc wczoraj rano mieliśmy 3 kominy a po południu już tylko 1 .

Nie miałam siły się denerwować - szkoda zdrowia .

Teraz muszą je spowrotem postawić - i znowu zastój w pracach .

Cholerka a miało być tak miło i na Boże Narodzenie choinkę

chciałam ustawiać w salonie w miom wymarzonym domku .

Pewnie tak będzie ale nie w tym roku :lol:

Masakra.

Pozdrawiam

O kurcze :o :o :o to juz sobie wyobrażam jak Twój mąż się wkurzył :wink: , ociągali sie a teraz taka niespodzianka :-? :-?

W Kisielinie mieszka dwóch kierbud na "R" :wink: :wink: , pan Rad....i pan Reim..... :wink: a pan na "z" hmm nie znam takiego kierbud.

Pan Reim... to nasz :D

JaMajka link do projektu GRANAT, który budujemy

http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=161

a tu link do strony, gdzie sie udzielamy

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=64468&highlight=granat

Honia74 aż brak mi słów, żeby opisać to co sie stało na Waszej budowie :evil: , każdy ma prawo do błędu i pomyłki, ale nie takiej przeogromnej głupoty :evil:

pozdrawiam, Gosia

aż tu ...... nie zgadniecie co się stało -

Dlatego lepiej wyciągąć (wymurować) kominy ponad krokwie jak już jest więźba. Wtedy kominy mocuje się do więźby. Trzeba zgrać wtedy pracę cieśli i murarzy a to trudne w tych czasach, ale można.

Kilka dni temu sprzedałem resztkę pustaków stropowych Terrivy osobie, u której 2 komin poleciały w czasie wichury, przedziurawiły strop i wszystko razem wpadło na parter. Szkoda mi się go zrobiło i dostał olbrzymi rabat :)

JaMajka jeżeli chodzi o nasz domek to ocieplenie jest położone i teraz z wielkim mozołem zakładamy siatkę i malujemy na biało jakimś uni gruntem czy czymś takim, a w środku jest instalacja wody, kanalizy, obok domku jest wkopane szambo ekologiczne, dach jest, okna są :lol:

zastanawiamy się czy robić centralne ogrzewanie po tynkach czy przed tynkami :roll: są różne szkoły, tynki planujemy na koniec listopada

na razie w domu jest bałagan i przed domem jest bałagan, i jeszcze deszcz dzisiaj pada,

dom budujemy systemem gospodarczym (główni pracownicy to mój mąż i mój tata) :D

JaMajka jeżeli chodzi o nasz domek to ocieplenie jest położone i teraz z wielkim mozołem zakładamy siatkę i malujemy na biało jakimś uni gruntem czy czymś takim, a w środku jest instalacja wody, kanalizy, obok domku jest wkopane szambo ekologiczne, dach jest, okna są :lol:

zastanawiamy się czy robić centralne ogrzewanie po tynkach czy przed tynkami :roll: są różne szkoły, tynki planujemy na koniec listopada

na razie w domu jest bałagan i przed domem jest bałagan, i jeszcze deszcz dzisiaj pada,

dom budujemy systemem gospodarczym (główni pracownicy to mój mąż i mój tata) :D

Jeżeli rozprowadzenie CO będzie po podłodze to tynki najpierw. Bo tynkarzom będzie trudno poruszać się pomiędzy rurkami na podłodze. Taką instalację zaraz po zakończeniu należy zalać ostateczną warstwą betonu oczywiście dając pod beton styriopian.

Jeżeli CO będzie rozprowadzane po ścianach wtedy faktycznie lepiej je robić przed tynkami. Aby kuciem w ścianach (sporo tego) nie niszczyć tynków.

Pozdrawiam

Migacz

Mycha nasz KB to ten sam:) Widze ze jest wyjatkowo popularny :lol:

A jak Wam sie sprawdza?

No sprawdza się bardzo dobrze, to mojego J. znajomy, przyjeżdża na działeczkę jak go potrzebujemy, bo wie że J. dobrze wymuruje bo jest "budowlańcem" i widział jego prace.

Pan R, jest też kierbud naszych znajomych co obok się budują i J. siostry tez jest.

No my kominy będziemy robić jak będzie więźba, ale tylko dlatego,że teraz nie stać nas na kominy, zresztą okazało się, że na więźbę też nie, bo trzeba trzymać kaskę na gorsze dni :wink:

Wczoraj bylismy u jednej pani, jest mała nadzieją na kredyt w milenium :)