wiochman 05.11.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam wszystkich "starych i nowych" budowniczych acca5 i MIGacZ: Dlaczego nie jesteście zadowoleni z P4 ????? Długo mnie nie było , postępy na budowie małe . Coraz bliżej efektu końcowego stawiania więźby . http://images27.fotosik.pl/106/e32aa2d41a0c543dm.jpg http://images34.fotosik.pl/32/5b68a15c15d70681m.jpg Jedyne co mi poprawia humor to jesienny obraz drzew ( złota jesień wokół domu ) . http://images34.fotosik.pl/32/cca37b30835ce6b5m.jpg Pozdrawiam No rosnie ci to Honia, rośnie. U mnie jakoś wolniej to idzie. Problemy z ludźmi niestety a teraz czekam na więźbe która miała być juz 3 tygodnie temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 05.11.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ja również kupiłam okna z P4 , ale jeszcze nie mam zamontowanych . Mam nadzieję , że będę zadowolona z wydatku . O monitoringu czy alarmie nie myslę , ponieważ może być mało skuteczny . Buduję się poza miastem , w na wsi w otoczeniu lasów ( do najbliższego sąsiada mam ok 500 m ) W sumie to masz rację , że mając skuteczny monitoring i alarm P4 jest zbędnym wydatkiem . Generalnie chyba wszystko zależy od miejsca gdzie będzie sie mieszkać . Może kiedyś zmienię zdanie PozdroMam ten sam problem. Dookoła pole, las, daleko sąsiedzi i małe szanse na monitoring. Może więc P4 to nie jest zły pomysł? Choć przyznaję, że we wszystkich firmach z oknami w jakich byłam twierdzą, że P2 w zupełności wystarczy. A może takie łatwiej im montować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 06.11.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Ja podobnie jak Honia buduje sie na odludziu ale instaluje sobie monitoring na kamerach.Koszt podobny do zwyklego monitoringu a przynajmniej z kompa w pracy czy z komorki bede widzial co sie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 06.11.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Ja podobnie jak Honia buduje sie na odludziu ale instaluje sobie monitoring na kamerach.Koszt podobny do zwyklego monitoringu a przynajmniej z kompa w pracy czy z komorki bede widzial co sie dzieje. Czegoś takiego szukam. Czy masz jakąś firmę, która Ci to sprzeda i zainstaluje czy sam dłubiesz? Jeśli firma to daj namiary. Dzięks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 06.11.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Przylaczam sie do prosby, tez bedziemy musieli pomyslec o jakies sensownej ochronie, a watpie zeby jakas firma chciala dojechac do naszej gluszy Juz sie zastanwialam czy nie zainwestowac w cztery psy, po jedynm na kazdym rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 06.11.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 W firmie w ktorej pracuje (prowadze hurtownie instalacyjno grzewcza) jest dział który zajmuje sie montazem monitoringu ale tani nie sa .4 000 + 1000 za każdą kamerę. Ja z racji tego ze mam dostep do materialow i sam sobie to zrobie zaplace mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 06.11.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Kasia 1 Mi równiez proponowali P2 - że niby nie ma żadnej różnicy . Otóż wiem , że jest różnica i to znaczna . Chodzi o ilość uderzeń potrzebnych do wybicia takiej szyby . Proponowano szyby P2 jako wystarczające , ale uważam , że P4 jest w moim przypadku niedopokonania . Jak się uparłam na P4 - to próbowano mnie zniechęcić ceną ( P4 jest droższa ) , ale znalazłam firmę , która zrobiła mi P4 w cenie P2 ( troche negocjacji i kobiecego spojrzenia ) . Dodatkowo mam zamontowane zamki i klamki antywłamaniowe . "wiochman napisał: Ja podobnie jak Honia buduje sie na odludziu ale instaluje sobie monitoring na kamerach. Koszt podobny do zwyklego monitoringu a przynajmniej z kompa w pracy czy z komorki bede widzial co sie dzieje. " a czy jakaś grupa interwencyjna też będzie podłączona pod Twój monitoring ???? Czy po prostu w razie włamania będziesz oglądał na kompie czy komórce jak złodzieje grasują po Twoim Królestwie ???? Bo tak nie do końca rozumiem zasadę działania takiego monitoringu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 06.11.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 no grupa interwencyjna jest !! Sąsiedzi - paru chłopa jakieś 200 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 06.11.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 A sam system podobnie jak ten na podczerwien reaguje na ruch. Mozesz go dowolnie skonfigurowac cichy lub glosny alarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 06.11.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 A sam system podobnie jak ten na podczerwien reaguje na ruch. Mozesz go dowolnie skonfigurowac cichy lub glosny alarm Czy ten system nagrywa obraz z kamer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 07.11.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Tak nagrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 10.11.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witam:) Wiochman widzę ż eteż robisz strop drewniany tak jak my A ja sie pochwalę, wreszcie przyznano nam kredyt hipoteczny w banku milenium, we wtorek albo środę podpisujemy umowę Honiu no ładnie daszek Wam rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 12.11.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Gratulacje Mycha:) Jeden kamien milowy do przodu, teraz to juz tylko cegielka do cegialki az powstanie domek;). My na razie sciagamy ziemie, i debatujemy nad studnia. FAchowiec mial w weekend pojechac ze swoim czarodziejem i wyszukac wode, ale trudno stwierdzic czy to zrobil bo na razie siedzi cicho. Mialam taka cicha nadzieje ekipa bedzie budowac cala zime, ale slyszlaam ze ma byc mroznie i tak jak dwa lata temu, wiec pewnie wszystko skonczy sie na fundamentach i dopiero wiosna ruszy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 15.11.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam.Szukam namiarów na usługi dotyczace wykopania otworu pod piwnice - chodzi o minikoparkę i koparkę.Znacie kogoś z okolic Zielonej?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 16.11.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 My teraz też szukamy okien, byliśmy w firmie Budvar, ale ten facet co tam siedzi mało co się zna na tych oknach, wycenili nam tam okna z roletami na 20tys. Bylismy w sklepie Gaja, ale tam wycenili nam okna na 26 tys z roletami, jak dla nas za drogo. Czekamy jeszcze na jedną wycenę, na ul. Sikorskiego, zobaczymy co wyjdzie. Idziemy dzisiaj tez do jednej firmy po wycenę, to jest na wprost kina wenus w Zielonej , taki dom z krzywymi oknami A powiedzcie mi czy na górze też dajecie rolety, czy tylko na dole domu? Acha i szukam dobrego i nie za drogiego elektryka z Zielonej Góry lub okolic, znacie kogoś? Co do okien to jakie wybieracie 5 czy 6 komorowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 16.11.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 mycha. Spytaj w Płotach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 17.11.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 My teraz też szukamy okien, byliśmy w firmie Budvar, ale ten facet co tam siedzi mało co się zna na tych oknach, wycenili nam tam okna z roletami na 20tys. Bylismy w sklepie Gaja, ale tam wycenili nam okna na 26 tys z roletami, jak dla nas za drogo. Czekamy jeszcze na jedną wycenę, na ul. Sikorskiego, zobaczymy co wyjdzie. Idziemy dzisiaj tez do jednej firmy po wycenę, to jest na wprost kina wenus w Zielonej , taki dom z krzywymi oknami A powiedzcie mi czy na górze też dajecie rolety, czy tylko na dole domu? Acha i szukam dobrego i nie za drogiego elektryka z Zielonej Góry lub okolic, znacie kogoś? Co do okien to jakie wybieracie 5 czy 6 komorowe? My zdecydowaliśmy się na "okna z Krakowa"-OKNOPLAST ul.Wiśniowa. Najtaniej wyszły nam okna w "Budvarze", najdrożej w firmie "Daka"(z krzywymi oknami, na przeciw "Wenus"). Wyszło 24 tyś. z szybami P2, 5-komorowe, z pełnym profilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 18.11.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Szukam dobrych fachowców do wykończenia domku wewnątrz (ocieplenie poddasza, regibsy, płytki itd.), a także ocieplenie i otynkowanie budynku. Jeśli znacie dobrą ekipę to- BŁAGAM!- dajcie namiar. Chcemy kończyć od lutego przyszłego roku. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 19.11.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Dzięki Kasia za odpowiedź, pojedziemy tez tam na Wiśniową po wycenę. Niestety ja nie znam zadnej ekipy bo my sami wszytsko budujemy. Wiochman my poszukujemy pieca gazowego i zastanawiamy się czy dwufunkcyjny czy jedno z zasobnikiem, chociaż ten z zasobnikiem nad odradzano, że lepiej dwu.. Czy mógłbyś na priv mi napisac czy macie w hurtowni piece firmy ariston(bo słyszałam że są też dobre jak vailant a o wiele tańsze) i ile taki piec u Was kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 19.11.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 No... puściłem priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts