Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

dzieki wielkie za wasze opowiedzi.

co do ekipy to pewnie bedzie budowal moj kuzyn, w ramach wspolpracy rodzinnej!!! mam nadzieje, ze sie postara i ze jak przyjedziemy to cos z tej ziemi bedzie wystawac (a nie mam na mysli chwastow!) no ale najpierw trzeba zdobyc pozwolenie na budowe a potem bede sobie gdybac!!!

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ,

szczególnie nowych bywalców tego forum .

Co do budowania na uboczu , to ja właśnie tak mam ( otoczona lasem z dala od sąsiadów ).

Do niedawnamiałam stróża na nocki , ale oszczędności nie pozwalają na dalszy taki dozór .

Obecnie domek ma okna ,drzwi i prawie cały dach .

A jeśli chodzi o bezpieczeństwo to odpowiada firma ubezpieczeniowa .

Ogólnie jest dobrze . Jednak nie możemy gromadzic na działce zapasów materiałów .

Pozrdrawiam

Honia

JaMajka

Przyczepę udało nam się kupić w dobrych pieniążkach z dobrym wyposażeniem

( kuchenka , tv z masztem i anteną , tropik dodatkowy ...) . Także strużówka była .

Wypożyczenie wychodzi bardzo drogo . ( Najtaniej było 400 zł za miesiąc )

A za miesiąc może dwa przyczepę sprzedamy .

Więc koszt zorganizowania strużówki będzie bardzo mały .

Oprócz tego z desek zbiliśmy szopkę na materiały i kąt dla budowlańców .

Kluczyk miał stróż i otwierał codziennie budowlańcom .

Spałam spokojnie i nie bałam sie że znikną materiały przywiezione na budowę .

Jestem zadowolona z tego jak to miałam zorganizowane .

Pozdrawiam

JaMajka

Przyczepę udało nam się kupić w dobrych pieniążkach z dobrym wyposażeniem

( kuchenka , tv z masztem i anteną , tropik dodatkowy ...) . Także strużówka była .

Wypożyczenie wychodzi bardzo drogo . ( Najtaniej było 400 zł za miesiąc )

A za miesiąc może dwa przyczepę sprzedamy .

Więc koszt zorganizowania strużówki będzie bardzo mały .

Oprócz tego z desek zbiliśmy szopkę na materiały i kąt dla budowlańców .

Kluczyk miał stróż i otwierał codziennie budowlańcom .

Spałam spokojnie i nie bałam sie że znikną materiały przywiezione na budowę .

Jestem zadowolona z tego jak to miałam zorganizowane .

Faktycznie, z tego co piszesz wypozyczenie sie nie oplaca , a na przyczepke zawsze sie chetni znajda. A na wasza macie juz kupca czy sprawa jest otwarta? Bo jesli tak to jestesmy wstepnie zainteresowani:)

Witam stałych forumowiczów :D

My narazie stanelismy z działką tzn z zakupem bo sprzedający podniósł nam cene ze oczy :o chociaz juz umowa była w banku.

Ale nie poto weszłam.

Jezeli ktos szuka pracownika na budowę praktycznie do wszystkiego od stawiania scian po klucz ( tylko bez uprawnien c.o itp) to mam kogos takiego,bardzo solidnego,dokładniego i niedrogiego.Jak by ktos był zainteresowany a wiem ze cięzko z fachowcami to piszcie na pv a ja wtedy podam telefon.

Pozdrawiam Ania

Po pierwsze witamy w ekipie budujacych:)

Ania jesli macie podpisana umowe albo umowe przedwstepna to osoba, ktora probuje na Was zarobic ma przegrane , takie sa przepisy. Kumpel ostatnio kupowal dom, podpisali przedwstepna, baba sie wycofala zadajac wiekszej kwoty i teraz musi placic jeszcze odsetki, bo sprawa poszla do sadu. Sprawdzcie dobrze czy na pewno nie mozna nic zrobic.

My tez mielismy problemy na poczatku bo najpierw w Raculi jedna wykrecila nam taki nr, tyle ze wiedziala co sie swieci bo nie chciala nic podpisywac tylko nas zwodzila pare miesiecy.

A co do fachowca to chetnie wezme nr, co prawda mamy ekipe ktora postawi stan surowy, ale potem przyda sie kazdy sprawdzony kontakt:)

witam wszystkich!

rozgladamy sie za bloczkami na fundamenty (chyba B6). W hurtowni w krosnie sa za ok 6 zl a w betoniarni w nowogrodzie bobrzanskim za niecale 4 zl. Niby sprawa prosta ale drozsze sa z atestem a te z betoniarni ''tylko'' z jakims oswiadczeniem czy tam cos... przedstawiciel z hurtowni zapewnia, ze trzeba brac te z atestem bo lepsze (solidniejsze...) a ten z betoniarni, ze jego tez wystarcza. No i teraz co robic? Brac tansze i sie martiwic czy dom bedzie stal czy drozsze w imie zasady, ze napewno lepsze? Pomozcie ! Albo zdradzcie gdzie kupowaliscie swoje.

witam wszystkich!

rozgladamy sie za bloczkami na fundamenty (chyba B6). W hurtowni w krosnie sa za ok 6 zl a w betoniarni w nowogrodzie bobrzanskim za niecale 4 zl. Niby sprawa prosta ale drozsze sa z atestem a te z betoniarni ''tylko'' z jakims oswiadczeniem czy tam cos... przedstawiciel z hurtowni zapewnia, ze trzeba brac te z atestem bo lepsze (solidniejsze...) a ten z betoniarni, ze jego tez wystarcza. No i teraz co robic? Brac tansze i sie martiwic czy dom bedzie stal czy drozsze w imie zasady, ze napewno lepsze? Pomozcie ! Albo zdradzcie gdzie kupowaliscie swoje.

My kupowaliśmy swoje w wodanie koło tesco w zielonej Górze.

Jutro zapytam mojego J. o te bloczki

:wink:

Darials-----tak się trodszkę cofnełam i czytam co pisaliscie jak mnie niebyło.

He he mój kochany Przytok,ale działki są tam kolosalnie drogie no i mało co zostało.Wiem chyba gdzie masz domek,na samej górce za moją rodzinką :lol: Pięknie wygląda,a ta górka super w dziecinstwie szalałam na niej :D

A my mozemy kupic działkę 10 arów za 10 tys ale w Milsku.Kurde to cholernie daleko od zielinej.

A moze wstrzymam się jeszcze bo w grudniu będzie gmina sprzedawac działki w Przytoku :D

Jeju jak ja wam zazdroszcze tych pięknych domków.To moje i męża marzenie ale jestem coraz bardziej myslami ze to tylko marzenie,które się niespałni :cry:

i znow potrzebuje waszych rad : jak myslicie ile moge sie targowac od wyceny dachowki? Marzy mi sie karpiowka CREATON ale gdyby tak choc troche obnizyl cene to jakos by to fajniej wygladalo (szczegolnie dla naszego portfela!) :wink:

a tak w innej sprawie to jeszcze raz dzieki za namiary na bloczki fundamentowe - Wodan kolo TESCO juz nie istnieje ale zastapila go inna hurtownia do ktorej dostalam numer telefonu wlasnie w Gaja!

no i jeszcze musze troche pomarudzic bo po tym jak trafilismy na projektanta ktory po tygodniu od naszego spotkania podniosl cene prawie dwukrotnie, to znalazlam drugiego. Kontakt telefoniczny bardzo pozytywny, tyle ze od dwoch tygodni mial sie zjawic po projekt u tescia (to on sie wszystkim zajmuje w polsce) a tu ani wizu ani slyszu! zawsze ma jakies super wytlumaczenie a my sie zastnawiamy czy nie szukac trzeciego! :evil:

no ale sie nie poddamy bo tak jak napisala Honia :marzenia sa po to by je spelniac ! :D