kaka76 29.01.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 czy ktos cos slyszal o dachowce jungmeier? bylismy juz prawie zdecydowani na dachowke wienebergera, ale dzisiaj jeden dekarz podsunal nam dachowke jungmeier. powiedzial, ze jest zblizona do karpiowki a w rozsadnej cenie. mozna ja kupic w zielonej w budroofie na zjednoczenia. jeszcze tam nie bylam, ale wybiore sie. czy ktos ja moze ma zamontowana., albo cos o niej slyszal. wady i zalety. bede wdzieczna. pozdrawiam wszystkich i czekam na jakies wiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 29.01.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 jezeli maja karpiowke w rozsadnej cenie, to tez jestem zainteresowana. dolaczam wiec do pytania (wady zalety) a jak ja obejzysz to daj znac czy fajna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 29.01.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Macie moze namiar na jakiegos solidnego studniarza?? Polecali nam Pana Z. , moze i dobry ale nie mielismy jakos okazji tego sprawdzic, bo najpierw przez dlugi czas zwlekal zeby wogole przyjechac na dzialke i sprawdzic gdzie moze byc woda, a teraz od ponad dwoch miesiecy nie mozemy sie doprosic o zaczecie roboty Ciagle jest, juz za pare dni, juz za tydzien, a teraz stwierdzil ze on by wolal latem. Paranoja. Zwroce sie wiec jak towarzysz Gierek: Pomozecie ?? Jeżeli to ten polecony przeze mnie, to przykro mi. U nas nie było kłopotu. Ale nie jest to jakiś nasz znajomy. Namiary dostaliśmy od naszego kierownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 29.01.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 JaMajka, jutro spotykam się na działce ze studniarzem. Podobno dobry. Jak będę po rozmowie z nim, to się odezwę. mycha, nie mieliście kłopotów z dachówką Robena? Nam się bardzo podoba,ale paru znajomych z branży twierdzi, że jest krzywa . Natomiast wczoraj rozmawialiśmy z kumpelą, która zajmuje się reklamacjami w hurtowni z dachówkami i twierdzi, że to bzdura. Jakie są Wasze doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 30.01.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Kasia to nie Twoja wina przeciez, wiec sie nei przejmuj, moze facet ma za duzo chetnych to sobie pozwala na lekcewazenie, a moze akurat my mamy z nim pecha Keegan bede bardzo wdzieczna za namiar na studniarza jesli Wam sie sprawdzi Co do dachowki to bedziemy miec RupCeramike,trudno powiedziec jak sie sprawdzi bo jestesmy jeszcze przed polozeniem dachu, kolega kladl i na razie zadowolony, ale to swieza sprawa. Poczatkowo tez mysllelismy o Robenie, ale czytalam na forum i slyszalam od paru osob, ze dachówki pękają i jest dużo odrzutów, wiadomo jednak jak to jest, jednym pasuje , inni narzekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka76 30.01.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 zapytam dzisiaj znajomych o studniarza. mieli dobrego i bez ceregieli. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 30.01.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 JaMajka spotkałem się dzisiaj, ze studniarzem na działce. Wydaje się solidny i kumaty. Umówiliśmy się, że jak tylko będę miał prąd ( ok. 2 tyg.), przyjeżdża wiercić. Wspominałem mu o Tobie. Mówił, żebyś zadzwoniła. Powołaj się na kolegę, który buduje się w Zawadzie. Facet nazywa się Nowak, tel.880 533 546. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 30.01.2008 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 czy ktos cos slyszal o dachowce jungmeier? bylismy juz prawie zdecydowani na dachowke wienebergera, ale dzisiaj jeden dekarz podsunal nam dachowke jungmeier. i Jesli to powiedzieli "moi" dekarze to mówią prawdę Keegan nie mieliśmy problemów z tą dachówką, ale sąsiad ma tez rubena ten sam kolor, tylko mniejszą i mu cały czas pękała, więc nasi dekarze powiedzieli, że koniecznie brać Rubena ale dachówkę PLUS, taką mamy i jest prościutka i śliczna. Pamiętajcie RUBEN PLUS :wink: Tak w ogóle to jak ma ktoś ochotę to zapraszam do siebie na budowę , oprócz mojego dachu są jeszcze dwa zrobione przez "moich" dekarzy, to Kaka możesz przyjechać i zobaczyć [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka76 31.01.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 tego studniarza moge polecic.pan Leszek 603-059-796.duzo studni robil w Plotach. ceny ma 150-250 zl/m.kolega mi powiedzial, ze najlepiej studnie robic zima, wowczas cena nizsza. teraz jest dosc cieplo, zimy nie ma, wiec ceny moze miec juz wyzsze.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 31.01.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Z prądem to często jest problem . My mieliśmy mieć prąd we wrzesniu 2007 i nadal czekamy . Teraz mówią że w marcu br. Zobaczymy . Prąd mamy z agregatu - to było jedyne rozwiązanie . Od sąsiada nie mogliśmy korzystać , bo najbliższy sąsiad mieszka ok 500-600 m od nas . Ale cóż chcieliśmy wieś to mamy . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 31.01.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Honia my mamy to samo, jako pierwsi budujemy sie w tej okolicy, co prawda dzialek duzo sprzedanych , ale sasiadow na razie nie widac. Jest co prawda jeden zasiedzialy, ten od ktorego kupilismy ziemie, ale tak jak u Ciebie dosyc daleko i ciagniecie od niego kabla wypada srednio. A jak wyglada sprawa z agregatem, drogo to wychodzi? I gdzie ewentualnie mozna kupic? Tak sie pytam bo boje sie ze jak postawimy przyczepke to trudno bedize znalezc chetnego, ktory po ciemku bedzie chcial w niej siedziec i pilnowac, no chyba ze trafimy na romantyka i wystarcza mu swieczuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 31.01.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 ceny agregatów są przeróżne w zależności od rodzaju paliwa i mocy . Proponuję allegro - tam można zrobić rozeznanie . My kupiliśmy na allegro , bo było taniej jak w sklepie . Co do szczegółów to wogóle się na tym nie znam . Sprawy techniczne to męska sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka76 31.01.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Kaka76 to wlasnie ten Pan Leszek okazal sie tak malo solidny i u nas zupelnie nie sprawdzil:( kolega mi mowil ze on taki jest, ale on z nim nie mial problemow. tylko on zakladal studnie jakis rok temu. moze woda sodowa uderzyla mu do glowy. co do jungmeiera cosmo - dachowki, ktora nam wyceniono. wycena podobnie jak wieneberger. nawet lekko na korzysc wienebergera. poza tym w gai mamy lepsze upusty. teraz to mamy zgryz. jutro jedziemy znowu do gai i zobaczymy. choc ten jungmeier podoba mi sie. pogadamy jeszcze z naszym dekarzem, tym poleconym od mychy. wielkie dzieki za ten kontakt. kolezanka placila za robocizne nawet 125 zl/m. zdziwila sie jak jej powiedzialam ile my placimy, a dachy mamy podobne, a moze nasz nawet trudniejszy. uwazam, ze trzeba szukac. kto szuka ten znajdzie. wlasnie jestem na etapie szukania wiezby. mam dobra wycene z klepiny. taniej wychodzi niz w janach. czekam jeszcze na stary kieiselin od drewdacha. dach zaczna robic pod koniec lutego / poczatek marca. my na szczescie prad na budowe i wode pozyczalismy od milej naszej sasiadki.a w sobote bedziemy nuz mieli nasz prad. mamy fajnego pana jarka - elektryka, pracuje chyba w enei. w czwartek prad bedzie w skrzynce w domu. do tej pory skrzynka byla na dzialce. a umowe podpisalkismy 14.02.2007 r. wiec enea nawet wywiazala sie z terminow. teraz ciekawa jestem jak bedzie z kanalizacja. na razie sasiedzi maja szambo. gmina czerwiensk obiecuje kanalizacje, jak tylko dostanie dofinansowanie. kolejny wniosek sklada w lutym. poczekamy zobaczymy.pozdrawiam wszystkich budujacych w zielonej i okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 01.02.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Z prądem to często jest problem . My mieliśmy mieć prąd we wrzesniu 2007 i nadal czekamy . Teraz mówią że w marcu br. Zobaczymy . Prąd mamy z agregatu - to było jedyne rozwiązanie . Od sąsiada nie mogliśmy korzystać , bo najbliższy sąsiad mieszka ok 500-600 m od nas . Ale cóż chcieliśmy wieś to mamy . Pozdrawiam . My mamy ten sam problem z prądem. Nie możemy się doprosić. Enea nas spławia z miesiąca na miesiąc. Mam pytanie do osób,które korzystają ze studni. Gdzie chowacie hydrofor? My chcieliśmy umieścić go obok studni, w wykopanym i wybetonowanym dole, odpowiednio ocieplonym. Niestety mamy wysoki poziom wód i nie możemy wykopać odpowiednio głębokiego dołu. Teraz nie wiemy co zrobić. Nie chcemy żeby hałasował w domu. Jakie macie pomysły? I drugie pyt. dot. agregatu? Jakiej firmy, jakiej mocy, na benzynę czy diesel? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 02.02.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Tak sie zastanawiam, probowalam cos znalezc w internecie cos na temat konsekwencji dla energetyki za opoznienia w przylaczeniu pradu, ale nie widze zadnej wzmianki. Czy naprawde nie ma na nich zadnego przepisu zeby wywiazywali sie z umowy I drugie pytanie dla tych zaawansowanych bardziej, dzis w drodze na budowe przejezdzalismy obok domku, ktory stoi obok nas i tez ma ten sam problem z pradem, domek ma juz daszek , ale jeszcze bez stolarkki, tyle ze w srodku pracowali elektrycy, jest jakas zasada wg ktorej decydujemy ze np pierwsze sa drzwi i okna a potem reszta czy to generalnie nie ma znaczenia? Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 02.02.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 I drugie pyt. dot. agregatu? Jakiej firmy, jakiej mocy, na benzynę czy diesel? Pozdrawiam! My mamy agregat z castoramy , na benzynę, kosztował około 1200zł, jaka moc napisze jutro, ale uciągnie betoniarkę i szlifierkę na raz domek ma juz daszek , ale jeszcze bez stolarkki, tyle ze w srodku pracowali elektrycy, jest jakas zasada wg ktorej decydujemy ze np pierwsze sa drzwi i okna a potem reszta czy to generalnie nie ma znaczenia? Jednak lepiej robić elektykę jak będa okna i drzwi, bo przeciez kable pokradną , dziwnie ten sąsiad Wasz robi Ja od paru dni wstaję rano z J. i pracuję z nim razem na maszej budowie , bo robimy górę domku w regipsach a to prosta i łatwa sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka76 05.02.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 no i zdecydowaliuśmy się na dachówkę jungmeiera. zamówiliśmy w Gaji. teraz jest ona dostępna u wienebergera. jest trochę droższa od wienebergera renesansowej L15, ale nam się podoba. w poniedziałek powiedzą nam ile będziemy czekać, gdyż jest ich nowym produktem i jeszcze jej nie zamawiali. mam nadzieję, że dach nam będzie się podobał i wybór był trafny. w końcu dach jest na całe życie. dzisiaj byłam w enei. złożyłam wniosek i podpisałm umowę o śwaidczenie usług i w czwartek montują licznik. czekaliśmy równo rok czasu. umowę podpisaliśmy w zeszłym roku w lutym. ale na szczęście mamy już prąd. z gazem u nas podpobno nie ma problemów, firma mow załatwia to szybko. ale na gaz mamy czas. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grynek 08.02.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witam Lubuszan.Milo sie czyta wasze posty.Wlasnie planuje rozpocząć budowę na wiosne. Pozwolenie i cała papierologia juz za mną. UFFF.Projekt to Tekla z Archetonu lustrzane odbicie. Na razie jetsem na etapie poszukiwania ludzi od stanu surowego. Czy ktos mi moze przyslac jakies namiary na p.w. Z gory dziękuję Acha...budowa w janach k. Zielonej Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 08.02.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witaj w gronie budujących .Życzę wytrwałości .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 08.02.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witaj Grynek. Wysłałem Ci namiary na ekipę, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts