DPS 23.04.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 No i proszę - zaczynamy w grupie już drugą stronę (nie mogłam się oprzeć... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 23.04.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Honia74 u mnie kierownik bierze 1400pln i jest często przynajmniej raz w tygodniu! 8tys. to jakiś kosmos, ale zdarzają się tacy agenci Ja martwię się już oknami bo dowiedziałem się że jak teraz zamówię to będę miał dopiero na lipiec. Jakie okna polecacie, jakiej firmy może ktoś się zna. Ja dostałem wycenę z Oknoplast to się przeraziłem. Może polecicie jakieś w miarę przytępne cenowo drodzy forumowicze??? Pozdrawiam A sprawdzałeś w Unitechu? Nie wiem jak tam wygląda, ale może lepiej niż w Oknoplaście. Dzięki Dompodsosnami za info. Złożyłem jeszcze do paru firm w Żarach i mają mi dać wycenę okien. Coś czuję, że część okien zamówię w innej firmie a część w innej. W moim projekcie są okrągłe okna i wiem, że między jedną firmą a drugą jest różnica 2tys. na jednym, a ja potrzebuję 2sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 24.04.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 A ja dzisiaj doniosłam do banku ostatni dokument-dziennik budowy i dokumenty już poszły , przed weekendem majowym chyba będzie już decyzja , tylko ciekawe jaka . Od 3 maja możemy zaczynać budowę . Tylko czekamy jeszcze na geodetów aby nam odtworzyli działkę i wyznaczyli dom i zaczynamy kopać fundamenty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.04.2007 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 No to idzie, widzę, do przodu. A ja zgrzytam zębami i czekam na zduna. Miał być w poniedziałek, ale gdzieś sobie pojechał! A kuchni nie mogę się doczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 25.04.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 No to nieżle mycha. aby do przodu. Współczuję Ci z tymi bankami, nie dość, że trzeba się nalatać z papierami w sprawie domu to jeszcze ten bank! Jak to jest bank daję na budowę 100% kwoty, czy trzeba mieć jakiś wkład własny dodatkowo? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.04.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Haaa, a mój zdun - powsinoga wreszcie przyjechał i już pracuje w pocie czoła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 25.04.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 A u mnie dzisiaj zasypują fundamenty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 25.04.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 No to nieżle mycha. aby do przodu. Współczuję Ci z tymi bankami, nie dość, że trzeba się nalatać z papierami w sprawie domu to jeszcze ten bank! Jak to jest bank daję na budowę 100% kwoty, czy trzeba mieć jakiś wkład własny dodatkowo? Można tak i tak , my staramy się na 100%, bo nie mamy wkładu własnego. Ale np w niektórych bankach wliczają działeczkę jako wkład własny. Jejku już nie mogę się doczekać aby zacząć coś robić na działeczce, cieszymy się normalnie jak dzieci , a jak marzy mi się juz ogródeczek . Pozdrawiam cieplutko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 25.04.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 mycha. no to aby do przodu . Ja też się już nie mogę doczekać aby porobić coś ciekawego na działeczce. Na razie jest tylko rozryta przez ciężki sprzęt! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 25.04.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 No to nieżle mycha. aby do przodu. Współczuję Ci z tymi bankami, nie dość, że trzeba się nalatać z papierami w sprawie domu to jeszcze ten bank! Jak to jest bank daję na budowę 100% kwoty, czy trzeba mieć jakiś wkład własny dodatkowo? Pozdrawiam Witam! My już mamy pozytywną odpowiedź z banku, ale pomimo, że Millenium finansuje nawet 100% inwestycji, to od nas zażądali wkładu własnego oprócz działki. Będzie nim nasze mieszkanie, które chcemy w trakcie budowy sprzedać.Wszystko zależy od dochodów i wysokości zaciąganego kredytu.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 25.04.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 No to nieżle mycha. aby do przodu. Współczuję Ci z tymi bankami, nie dość, że trzeba się nalatać z papierami w sprawie domu to jeszcze ten bank! Jak to jest bank daję na budowę 100% kwoty, czy trzeba mieć jakiś wkład własny dodatkowo? Pozdrawiam Witam! My już mamy pozytywną odpowiedź z banku, ale pomimo, że Millenium finansuje nawet 100% inwestycji, to od nas zażądali wkładu własnego oprócz działki. Będzie nim nasze mieszkanie, które chcemy w trakcie budowy sprzedać.Wszystko zależy od dochodów i wysokości zaciąganego kredytu.Pozdrawiam! To super że decyzja pozytywna jest , gratuluję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.04.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 No to nieżle mycha. aby do przodu. Współczuję Ci z tymi bankami, nie dość, że trzeba się nalatać z papierami w sprawie domu to jeszcze ten bank! Jak to jest bank daję na budowę 100% kwoty, czy trzeba mieć jakiś wkład własny dodatkowo? Pozdrawiam Witam! My już mamy pozytywną odpowiedź z banku, ale pomimo, że Millenium finansuje nawet 100% inwestycji, to od nas zażądali wkładu własnego oprócz działki. Będzie nim nasze mieszkanie, które chcemy w trakcie budowy sprzedać.Wszystko zależy od dochodów i wysokości zaciąganego kredytu.Pozdrawiam! To super że decyzja pozytywna jest , gratuluję . No to GRATKI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 26.04.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Gratuluję kredytów! U mnie humus zdjęty , geodeta trochę przesunął się w terminie i będzie 7.05. wyznaczać dom , do tego czasu to skomponujemy jakieś ogrodzenie terenu budowy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 26.04.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No to nieżle mycha. aby do przodu. Współczuję Ci z tymi bankami, nie dość, że trzeba się nalatać z papierami w sprawie domu to jeszcze ten bank! Jak to jest bank daję na budowę 100% kwoty, czy trzeba mieć jakiś wkład własny dodatkowo? Pozdrawiam Witam! My już mamy pozytywną odpowiedź z banku, ale pomimo, że Millenium finansuje nawet 100% inwestycji, to od nas zażądali wkładu własnego oprócz działki. Będzie nim nasze mieszkanie, które chcemy w trakcie budowy sprzedać.Wszystko zależy od dochodów i wysokości zaciąganego kredytu.Pozdrawiam! To super że decyzja pozytywna jest , gratuluję . Dzwoniła przed chwilą pani z banku, decyzja negatywna , zabrakło nam 1000zł. Zapomniałam, ze brałam kredyt dla rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.04.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dzwoniła przed chwilą pani z banku, decyzja negatywna , zabrakło nam 1000zł. Zapomniałam, ze brałam kredyt dla rodziców. No, to dopiero Wam numer wycięli... Może dałoby się na mniejszą kwotę? Na więcej rat? Trzymam kciuki, Myszko, żeby jednak Wam się udało coś załatwić. Może inny bank...? Nie dajcie się trudnościom, na pewno jakieś wyjście znajdziecie. Wierzę w Was. Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 26.04.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No tak jak mówi Dompodsosnami nie poddawajcie się! Może inny bank?Ja też miewam chwile słabości i się zastanawiam co ja robie? Ale nie poddaję się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 27.04.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Byliśmy jeszczce u takiego pana i on mówi ż ez tym przychodem nie mamy szans nogdzie dostać. Chyba zaczniemy budowę bez kredytu a w styczniu złożymy papiery o kredyt hipoteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 27.04.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 No to nieżle mycha. aby do przodu. Współczuję Ci z tymi bankami, nie dość, że trzeba się nalatać z papierami w sprawie domu to jeszcze ten bank! Jak to jest bank daję na budowę 100% kwoty, czy trzeba mieć jakiś wkład własny dodatkowo? Pozdrawiam Witam! My już mamy pozytywną odpowiedź z banku, ale pomimo, że Millenium finansuje nawet 100% inwestycji, to od nas zażądali wkładu własnego oprócz działki. Będzie nim nasze mieszkanie, które chcemy w trakcie budowy sprzedać.Wszystko zależy od dochodów i wysokości zaciąganego kredytu.Pozdrawiam! To super że decyzja pozytywna jest , gratuluję . Dzwoniła przed chwilą pani z banku, decyzja negatywna , zabrakło nam 1000zł. Zapomniałam, ze brałam kredyt dla rodziców. Strasznie mi przykro. A pytaliście w Santanderze? Oni stawiają trochę łagodniejsze warunki niż inne banki. Z drugiej strony jeśli zbudujecie choć trochę z własnych środków to łatwiej Wam będzie dostać kredyt.Nie poddawaj się mycha! Trzymam za Was kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 27.04.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 No to nieżle mycha. aby do przodu. Współczuję Ci z tymi bankami, nie dość, że trzeba się nalatać z papierami w sprawie domu to jeszcze ten bank! Jak to jest bank daję na budowę 100% kwoty, czy trzeba mieć jakiś wkład własny dodatkowo? Pozdrawiam Witam! My już mamy pozytywną odpowiedź z banku, ale pomimo, że Millenium finansuje nawet 100% inwestycji, to od nas zażądali wkładu własnego oprócz działki. Będzie nim nasze mieszkanie, które chcemy w trakcie budowy sprzedać.Wszystko zależy od dochodów i wysokości zaciąganego kredytu.Pozdrawiam! To super że decyzja pozytywna jest , gratuluję . Dzwoniła przed chwilą pani z banku, decyzja negatywna , zabrakło nam 1000zł. Zapomniałam, ze brałam kredyt dla rodziców. Strasznie mi przykro. A pytaliście w Santanderze? Oni stawiają trochę łagodniejsze warunki niż inne banki. Z drugiej strony jeśli zbudujecie choć trochę z własnych środków to łatwiej Wam będzie dostać kredyt.Nie poddawaj się mycha! Trzymam za Was kciuki! W Santander owszem nie ma problemu, ale jak będziemy mieli wkład własny z 70 tys zł. No nic na fundamenty kaska jest, do stanu zero się uzbiera, no i na bloczki moze też, to już inaczej będzie bank patrzył jak już coś bedzie wybudowane. Nie ma co się jednak załamywać, teraz tylko czekamy na geodetów, bo od 3 maja można ruszać z budową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 27.04.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Nam początkowo też nie wychodziła zdolność kredytowa bo mieliśmy kredyt konsumpcyjny. Doradzono nam, żeby lepiej spłacić go z tych pieniędzy, które uzbieraliśmy na budowę( zbyt wiele za tą kwotę byśmy nie zbudowali). Spłaciliśmy, wzięliśmy potwierdzenie z naszego banku, że mamy czyste konto i udało się. Jesteśmy umówieni na podpisanie umowy kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts