Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W Zielonej przy ul. Trasa Północna 14 otwarto nowa hurtownie budowlana, vis a vis drukarni Gazety Lubuskiej, wjazd przy salonie Hondy. Ceny lepsze niz u konkurencji. Maja tam mury, cement, cegle klinkierowa, kleje, regipsy i inne materialy potrzebne do budowy i wykonczenia domu. Kazdy kto buduje kupuje tam gdzie taniej. Polecam :)

O dzięki za namiar, powiem mężowi o tej hurtowni, moż ebędzie taniej, bo teraz współpracuje z takim jednym panem i on nam daje materiał niedrogo...zobaczymy może tam taniej.

A jak tam budowy Wam idą? Honia co tam u Was?:)

wiecie co zakupiliśmy projekt na ten dom na sprzedaż, no i spodobał nam się bardziej niż dalie :o :lol:

A projekt to "dom w Łubinie".

Pozdrawiam.

U nas zastój na działce, za tydzień wchodzą fachowcy kończyć nam wnętrze domu, bo mąż niestety nie ma czasu a chcemy do września jako tako skończyć.

Witam lubuskich budowlańców :D

Właśnie uprawomocniło się pozwolenie na budowę i zaczynam młyn z budową:) Domek "Oliwka" budowany w Nowym Kisielinie.

I od razu pytam.

czy może ma ktoś z Was do oddania/odsprzedania belki szalunkowe, bloczki fundamentowe i inne biezbędne materiały ?

Z chęcia odciążę Was z tego problemu.

Zaczynam i właściwie potrzebuję wszystko - od materiałów aż po barak ...

ufff

mój mail: [email protected]

Pozdrowienia

Witam

u mnie połamu się toczy ....

mam instalacje , tynki i posadzki

a nawet bramę garażową

niby super

ale obecnie mam problem z poddaszem

nie mam nikogo do zrobienia regipsów

ludzie wymiękają jak widzą mój piękny dach

a poza tym ........ wybieram kominek , oglądam kafelki itp

jak córa wróci za tydzień i odda aparat to wkleję kilka nowych fotek

Acha ! ekipa od posadzek uszkodziła moje drzwi wejściowe - wrrrr

pozdrawiam

Ps. Mycha może nas odwiedzicie na działeczce - lato słońce świeci .... znajdźcie chwile luzu

pozdrowienia

Ps. Mycha może nas odwiedzicie na działeczce - lato słońce świeci .... znajdźcie chwile luzu

pozdrowienia

Honiu jak znajdziemy tylko chwilkę to przyjedziemy :wink:

W tej chwili Janusz krąży między Krosnem Odrz., Szprotawą i Rzepinem, kładą dachy i ocieplenia tam.

Wyjeżdża z domu o 6 rano, czasami o 5 i wraca dopiero o 19 a czasami i później.

A do tego przygotowania do ślubu i nasza budowa.

W ogóle grupa zielonogórska miała się zorganizować na spotkanko i jakoś wypalić to nie może :wink: :-?

Dach to fakt macie wspaniały i trochę dużo roboty z nim, życzę abyście znaleźli dobrych fachowców :wink:

Zelofx a w którym miejscu budujecie domek? :D

Niestety żadnych materiałów nie mamy, sami teraz potrzebujemy na budowę drugiego domu.

Pozdrawiam :D

czy ktos kupowł zwir rzeczny frakcji 32-64? macie namiary na kogos kto tanio przywiezie żwiru w zielonej gorze?

Docelowo pewnie bedzie kostka brukowa ale zeby nie roznosic piasku do domu chce wysypac przed domem tego zwiru na placu o powierzchni okolo 100m...a po ułozeniu płyt azurowych chce wsypac tego zwiru pomiedzy płyty i po bokoch bo mam 100 drogi dojazdowej.

Marcin niesttey nie mam namiaru :(

A do nas mieli wejść fachowcy ale zadzwonili, ż enie wyrobią się.

J. podzwonił z gazety po ogłoszeniach i każdy dopiero wolne we wrześniu, a my do września chcemy skończyć.

Ale na szczęście znaleźliśmy już i w poniedziałek zaczynają :D

Mam nadzieję, że dobrzy są 8)

Witam wszystkich. My budujemy Ikara z pracowni domus w Droszkowie. Niedawno zaczęliśmy (pod koniec czerwca) a już prawie stoi parter. Mąż mówi (on sam buduje z dwoma pomocnikami), że do końca maja 2009 powinnismy sie wprowadzić. Już sie nie moge doczekać. Domek bedzie przy lesie, blisko jeziora. Okolica jest wprost cudna.