Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

Witam wszystkich, budujemy się w okolicach nowej soli, 12.06.08 zaczęliśmy prace na naszej działeczce, i na dzień dzisiejszy mamy wymurowany parter wraz ze stropem i schodami. Prawdo podonie w tym tyg zrobią nam ściankę kolankową i wyleją wieniec oraz chudziak w części mieszkalnej, na tym zakończy się praca w murowanie ścian nośnych, a zacznie dach, mamy zamówioną więźbę, ma być na czwartek, a dachówka... no właśnie dachówki jeszcze nia ma, mam jedną wycenę i koniecznie muszę w tym tygodniu rozejrzeć się za innymi sklepami dla porównania, może ktoś doradzi gdzie warto się udać.

Dom jaki budujemy to dom w rododendronach 4 odbicie lustrzane z archonu. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich, budujemy się w okolicach nowej soli, 12.06.08 zaczęliśmy prace na naszej działeczce, i na dzień dzisiejszy mamy wymurowany parter wraz ze stropem i schodami. Prawdo podonie w tym tyg zrobią nam ściankę kolankową i wyleją wieniec oraz chudziak w części mieszkalnej, na tym zakończy się praca w murowanie ścian nośnych, a zacznie dach, mamy zamówioną więźbę, ma być na czwartek, a dachówka... no właśnie dachówki jeszcze nia ma, mam jedną wycenę i koniecznie muszę w tym tygodniu rozejrzeć się za innymi sklepami dla porównania, może ktoś doradzi gdzie warto się udać.

Dom jaki budujemy to dom w rododendronach 4 odbicie lustrzane z archonu. Pozdrawiam.

my dachowke kupowalismy w ''Pokryciach dachowych'' (taniej niz w kaidarze i gaja) ale okna dachowe to juz wzielismy w MADACH bo zrobili nam lepsza cene niz w Pokryciach Dachowych. Pisze wiec o Madachu bo bylam bardzo milo zaskoczona obsluga no i oczywiscie cena! a ze maja duzy wybor dachowek to polecam na Forum !

my dachowke kupowalismy w ''Pokryciach dachowych'' (taniej niz w kaidarze i gaja) ale okna dachowe to juz wzielismy w MADACH bo zrobili nam lepsza cene niz w Pokryciach Dachowych. Pisze wiec o Madachu bo bylam bardzo milo zaskoczona obsluga no i oczywiscie cena! a ze maja duzy wybor

dachowek to polecam na Forum !

Witajcie - dołączam się do zdania nt. Pokryć Dachowych - naprawdę mają super ceny przynajmniej ja kupiłem dachówkę w wyśmienitej cenie.

Pozdrawiam

Wiem że już gdzieś na forum był podnoszony ten temat. Ja poszukuję ziemi. Kilka wywrotek takiej średniej i kilka takiej na której wyrośnie porządna trawa :wink:

Jeśli macie jakieś namiary to bardzo poproszę.

Pozdrawiam

Kochani !

Potrzebuję jakieś namiary na ziemię - zielonka i okolice ....

Dzięki

my w sierpniu placilismy 250 zl za sztuke.

Sam mątaż czy z obróbką ?

nie no chyba z obrobka. okna byly wstawiane przy kryciu dachu, takze wszystko bylo zrobione tak jak powinno. Wiem tylko, ze u sasiadow tez kryli dach i ekipa z pokryc dachowych (bynajmniej takim samochodem przyjezdzali) wzieli 150 zl za sztuke (okna 78*118). Nie bardzo wiem skad ta roznica w cenach moze w sztuce targowania sie... :roll:

Witam wszystkich :lol:

Dziękuję za tyle odpowiedzi na moje pytanie w tamtym tyg dostałam wycenę na dach ze sklepu w nowej soli na kwotę 9,500 + ok 500 (+ - ), dziś dostałam pierwszą ofertę z zielonej góry, jeden ze sklepów ( nie wiem czy mogę napisać który, aby nie było że robię antyreklamę) wycenił nam na 12,400 :o :o :o to jest 3000 tyś więcej chyba oszaleli, okna dachowe też nam policzyli ok 1000 zł więcej na 3 sztukach, teraz czekam na jeszcze jedną wycenę zobaczymy co zaproponują. pozdrawiam

Chyba to zależy od dachówki wydaje mi się, bo powiem Wam tak.

Mój J. duzo klientów załatwił dla pokryć, a taniej dostalismy dachówkę w Kaidarze, ale mamy tez tam spore zniżki.

Jakby ktoś chciał mogę polecic kogoś tam i możecie powołać się na mojego J. ;) ale jak ktoś zainteresowany to na priv zapraszam :wink:

My niedługo zaczynamy budowę drugiego domu, jeszcze nie wiemy który będzie na sprzedaż.

Pozdrawiam :)

A jak tam winobranie Wam minęło? i czy odwiedziliście już nowe centrum handlowe? :D

W ramach rozrywki budowlanej odwiedziłam już nowe centrum handlowe

i wiecie co ..... nie ma tam materiałów budowlanych :D

Galeria FOCUS fajna - przynajmniej można sobie połazić i spotkać znajomych .

Od dość dawna robie zakupy w hurtowniach budowlanych i Focus jest dla mnie formą rozrywki i ucieczki od codziennośći .

Winobranie podobno juz było - nawet nie zauważyłam kiedy .

Ale postępy prac na budowie są dość widoczne .

Domeczek ocieplony z zewnątrz i ociepla się wewnątrz.

A ostatnie dzieło które zamieszkało w domku to kominek

http://images36.fotosik.pl/12/7b38c421af5a57dem.jpg

jeszcze nie skończony ale już rozpalone było .

A poza tym wróciły z reklamacji moje drzwi formy CAL - opisywane w odpowiednim wątku o drzwiach zewnętrznych .

pozdrawiam

Witam wszystkich budowniczych! Wprawdzie nie zamieszkuję okolic Zielonej Góry, ale wśród Was znalazłam osobę budującą wg projektu lmp 63. Dlatego pozwólcie, że będę od czasu do czasu Was odwiedzała

Honiu74 Ciebie szczególnie witam. Mam nadzieję, że udzielisz mi rad na temat twojej budowy. Będą mi one bardzo potrzebne, bo właśnie rozpoczynam budowę wymarzonego domku. :D