Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie szukam fachowców do budowy i już mam trzy wyceny,ale ceny to raczej z kosmosu, moglibyście napisać ile Wasi fachowcy sobie życzyli za samą robociznę. Z góry wielkie dzięki za pomoc

moja ekipa bierze 50 tys. za robocizne stan surowy z dacchem. w tym wliczone koszty transportu niektórych materiałów. domek 130 m2 pow. uzytkowej + garaz przyklejony do budynku. Dach 180 m2 dwuspadowy.

Troche duzo ale mniej tematow na mojej glowie.

czy ktoś obeznany powie mi czy jest możliwe aby solbet gurbości 24 cm wchodziło 6,7 m2 ściany.kurcze wszędzie pisze że zużycie jest 7m2 a pewien pan twierdzi że jest to solbet z solca kujawskiego i zuzycie jest 6,7?stoje w ielkim znaku zapytania a jutro musze sie decydowac?

na stronie producenta jest podane 7szt na m2:

http://www.solbet.pl/solbet_optimal__600.php

każdy producent podaje 7szt/m2 przy wymiarach 240x240x590

wystarczy policzyć powierzchnię 7 bloczków (3x59x2x24 + 59x24) wyjdzie 99cm2.Doliczając po kilka milimetrów na spoinę da nam dokładnie 1m2.

6,7szt/m2 da nam ok 0,95m2

Pan najwyraźniej gada brednie lub chce za wszelką cenę udowodnić ze bloczki solbet są najlepsze bo najmniej ich potrzeba ...:)))

pozdrawiam

Witam wszystkich budujących!

Kochani ,jestem tu nowa choć już jakiś czas śledzę postępy na Waszych budowach.My z mężem właśnie otrzymaliśmy pozwolenie na budowę,niestety trafiliśmy na kiepski okres jeżeli chodzi o kredyt.

Proszę doradźcie,czy lepiej trochę poczekać aż wszystko się uspokoi,czy może wiecie do jakiego banku się udać żeby dostać kredyt na jakiś możliwych warunkach.

Witam wszystkich budujących!

Kochani ,jestem tu nowa choć już jakiś czas śledzę postępy na Waszych budowach.My z mężem właśnie otrzymaliśmy pozwolenie na budowę,niestety trafiliśmy na kiepski okres jeżeli chodzi o kredyt.

Proszę doradźcie,czy lepiej trochę poczekać aż wszystko się uspokoi,czy może wiecie do jakiego banku się udać żeby dostać kredyt na jakiś możliwych warunkach.

Ja bym czekał...... Wszystko wskazuje na to iż ceny na materiały oraz robocizna będą spadać. Przynajmniej tak dzieje się mniej więcej od maja/czerwca tegoż roku. Sam chciałem "pogonić" budowę przez zimę ale stwierdziłem, że zaczekam.

Mam nadzieję, że się nie mylę

Ciao

to wcale niejest prawdą że materiały tanieją. my sie na tym przjechaliśmy chcieliśmy kupić pustaki robena kiedy dzownilam w poniedzialek byly po 3,30 netto szt. czyli z transportem do nas wychodzilo nieco ponad 4 zl a juz 5 dni pozniej za sprawa wysokiego euro cena wynosila prawie 5 zl. wiec niewarto czekac na nic, jak chcesz budowac i buduj bo ceny skacza z dnia na dzien.

moja odpwiedz nieczekac niewarto moze byc jeszcze gorzej;) :lol: :lol: :lol: