wiochman 20.10.2008 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Za kilka msc tez bedzie tel aktualny? Tak na przyszłość Wszystko wskzuje ze bedzie . Widzialem sie z nim w piatek i z tego co wiem raczej sie rozwija . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 20.10.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Właśnie szukam fachowców do budowy i już mam trzy wyceny,ale ceny to raczej z kosmosu, moglibyście napisać ile Wasi fachowcy sobie życzyli za samą robociznę. Z góry wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryan777 24.10.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Właśnie szukam fachowców do budowy i już mam trzy wyceny,ale ceny to raczej z kosmosu, moglibyście napisać ile Wasi fachowcy sobie życzyli za samą robociznę. Z góry wielkie dzięki za pomoc moja ekipa bierze 50 tys. za robocizne stan surowy z dacchem. w tym wliczone koszty transportu niektórych materiałów. domek 130 m2 pow. uzytkowej + garaz przyklejony do budynku. Dach 180 m2 dwuspadowy. Troche duzo ale mniej tematow na mojej glowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 25.10.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Do maryan777 - dziękuję za odpowiedź Nam jeden wycenił na 67 000 Dwóch innych na 39 tys.zł i 37 tys.zł. Będę wdzięczna za więcej info na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryan777 25.10.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 kiedy zaczynasz budowe? czy te wyceny sa z dachem i scianami dzialowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 26.10.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Zaczynamy budowę w następnym tygodniuTe ceny obejmują ścianki działowe i dach.Jeden z wykonawców proponuje położenie płyt na strop zamiast stropu teriva który mamy w projekcie. Kładliście takie płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryan777 26.10.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 te wyceny na 39 i 37 tys. calkiem ciekawe w takim razie. u mnie bedzie teriva. do plyt to dzwig jakis potrzebny pewnie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 26.10.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 te wyceny na 39 i 37 tys. calkiem ciekawe w takim razie. u mnie bedzie teriva. do plyt to dzwig jakis potrzebny pewnie bedzie pewnie tak, w poniedziałek będziemy rozmawiać z tym wykonawcą to się więcej dowiemy i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 27.10.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Za robociznę od ścian fundamentowych do samej góry bez dachu i bez schodów 26 tys.zł, za dach 60zł/m kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 27.10.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 a dach z więźbą?, my w projekcie mieliśmy strop zalewany betonem, chcieliśmy zmienić na płyty lub terivę, odradzali nam płyty, niby pęka na łączeniach, nie wiem czy peka czy nie, ale założyliśmy w ostateczności terive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 27.10.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 tak, z więźbą, Już sama nie wiem na jaki strop się zdecydować.Do ceny płyt na strop już doliczają transport i dźwig więc z tym nie będzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 28.10.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 czy ktoś obeznany powie mi czy jest możliwe aby solbet gurbości 24 cm wchodziło 6,7 m2 ściany.kurcze wszędzie pisze że zużycie jest 7m2 a pewien pan twierdzi że jest to solbet z solca kujawskiego i zuzycie jest 6,7?stoje w ielkim znaku zapytania a jutro musze sie decydowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 28.10.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 czy ktoś obeznany powie mi czy jest możliwe aby solbet gurbości 24 cm wchodziło 6,7 m2 ściany.kurcze wszędzie pisze że zużycie jest 7m2 a pewien pan twierdzi że jest to solbet z solca kujawskiego i zuzycie jest 6,7?stoje w ielkim znaku zapytania a jutro musze sie decydowac? na stronie producenta jest podane 7szt na m2: http://www.solbet.pl/solbet_optimal__600.php każdy producent podaje 7szt/m2 przy wymiarach 240x240x590 wystarczy policzyć powierzchnię 7 bloczków (3x59x2x24 + 59x24) wyjdzie 99cm2.Doliczając po kilka milimetrów na spoinę da nam dokładnie 1m2. 6,7szt/m2 da nam ok 0,95m2 Pan najwyraźniej gada brednie lub chce za wszelką cenę udowodnić ze bloczki solbet są najlepsze bo najmniej ich potrzeba ...)) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia,Robert 29.10.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witam wszystkich budujących!Kochani ,jestem tu nowa choć już jakiś czas śledzę postępy na Waszych budowach.My z mężem właśnie otrzymaliśmy pozwolenie na budowę,niestety trafiliśmy na kiepski okres jeżeli chodzi o kredyt.Proszę doradźcie,czy lepiej trochę poczekać aż wszystko się uspokoi,czy może wiecie do jakiego banku się udać żeby dostać kredyt na jakiś możliwych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 29.10.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witam wszystkich budujących! Kochani ,jestem tu nowa choć już jakiś czas śledzę postępy na Waszych budowach.My z mężem właśnie otrzymaliśmy pozwolenie na budowę,niestety trafiliśmy na kiepski okres jeżeli chodzi o kredyt. Proszę doradźcie,czy lepiej trochę poczekać aż wszystko się uspokoi,czy może wiecie do jakiego banku się udać żeby dostać kredyt na jakiś możliwych warunkach. Ja bym czekał...... Wszystko wskazuje na to iż ceny na materiały oraz robocizna będą spadać. Przynajmniej tak dzieje się mniej więcej od maja/czerwca tegoż roku. Sam chciałem "pogonić" budowę przez zimę ale stwierdziłem, że zaczekam. Mam nadzieję, że się nie mylę Ciao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia,Robert 29.10.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Gregor-dzięki serdeczne za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 30.10.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 złożyliśmy zawiadomienie do starostwa o rozpoczęciu prac budowlanych, podbiliśmy dziennik budowy, trzeba jeszcze coś załatwiać? Może coś w gminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 31.10.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 to wcale niejest prawdą że materiały tanieją. my sie na tym przjechaliśmy chcieliśmy kupić pustaki robena kiedy dzownilam w poniedzialek byly po 3,30 netto szt. czyli z transportem do nas wychodzilo nieco ponad 4 zl a juz 5 dni pozniej za sprawa wysokiego euro cena wynosila prawie 5 zl. wiec niewarto czekac na nic, jak chcesz budowac i buduj bo ceny skacza z dnia na dzien. moja odpwiedz nieczekac niewarto moze byc jeszcze gorzej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebasew 02.11.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 myslę, że euro tylko chwilowo jest tak wysoko, zamówiłem w piatek dachówke rupp-a w KB na Zimnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 02.11.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Witajcie U nas kładą płytki na dole, już prawie cały dół wyłożony Mam już też doprowadzony gaz i prąd do domu, ale prądu w domu jeszcze niet , dobrze że sąsiad nam pożycza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts