Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

Mycha, może to sposób? Kasia dobrze mówi, trzeba spłacić jak najszybciej ten kredyt dla rodziców - może oni Wam pomogą w tym? A na razie róbcie swoje, ciągnijcie mury, od razu nastrój i zdolność bojowa Wam wzrośnie!

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A u mnie zdun dzisiaj skończył piękną ogromną kuchnię kaflową w stodole! Jestem taka zadowolona, że nie macie pojęcia! :D :D :D A Mama Męża od razu po pierwszym rozpaleniu usmażyła na niej pączki. PYYYYcha!!!! :D :D :D 8) 8) 8)

Mycha, może to sposób? Kasia dobrze mówi, trzeba spłacić jak najszybciej ten kredyt dla rodziców - może oni Wam pomogą w tym? A na razie róbcie swoje, ciągnijcie mury, od razu nastrój i zdolność bojowa Wam wzrośnie!

Pani z banku powiedziała, że mamy pospłacać i pozamykać wszystkie karty, limity kredytowe też i możemy spróbować złożyć wniosek na 200tys, ale pewności że dostaniemy to ona nie ma.

Więc decyzję podjęliśmy taką, budujemy z tego co zarobimy+ zwiększono nam limit w castoramie, założyliśmy kartę w nomi i w psb dostaniemy może jakieś rabaty.

Pozdrawiam:)

A u mnie zdun dzisiaj skończył piękną ogromną kuchnię kaflową w stodole! Jestem taka zadowolona, że nie macie pojęcia! :D :D :D A Mama Męża od razu po pierwszym rozpaleniu usmażyła na niej pączki. PYYYYcha!!!! :D :D :D 8) 8) 8)
Takie pączki z pewnością smakują lepiej! Ja pozazdrościłam i piekę ciasto. Co prawda w zwykłym piekarniku elektrycznym i na dodatek w zwykłym mieszkanku w bloku. Ale za to z nadzieją,że już niedługo takie zapachy będą się rozchodzić po nowym domku. Pozdrawiam!

Takie pączki z pewnością smakują lepiej! Ja pozazdrościłam i piekę ciasto. Co prawda w zwykłym piekarniku elektrycznym i na dodatek w zwykłym mieszkanku w bloku. Ale za to z nadzieją,że już niedługo takie zapachy będą się rozchodzić po nowym domku. Pozdrawiam!

Ha, tego ciasta też bym spróbowała, co by nie... :wink: :lol: :lol: :lol:

Pani z banku powiedziała, że mamy pospłacać i pozamykać wszystkie karty, limity kredytowe też i możemy spróbować złożyć wniosek na 200tys, ale pewności że dostaniemy to ona nie ma.

Więc decyzję podjęliśmy taką, budujemy z tego co zarobimy+ zwiększono nam limit w castoramie, założyliśmy kartę w nomi i w psb dostaniemy może jakieś rabaty.

Pozdrawiam:)

I bardzo dobrze, że tak! Podoba mi się Wasza wola walki i to, że się nie poddajecie! Na pohybel bankowi! Jeszcze Was będą prosić, żebyście chcieli wziąć od nich kasę... :wink: :D :D :D

A ja mam cały czas skrzynkę zapchaną z ofertami kredytów, jak to łatwo i szybko wziąść kredyt. Nie nadążam kasować. Ale jak co do czego by przyszło to pewnie nie było by tak pięknie!

Trzeba kombinować. Znajomy prosil po cichu w kadrach aby babka wypisała mu, że więcej zarabia i dopiero wtedy dostał kredyt.

No właśnie, u mnie to samo! Skrzynka pełna. Ciekawe, co oni sobie myślą! :evil: No i święta racja z tym kombinowaniem. W tym kraju nie da się chyba niczego normalnie załatwić, tylko trzeba wciąż oszukiwać to państwo, bo jest tak restrykcyjne.

szukam transportu do przewiezienia z miedzychodu do zielonej gory plyt stropowych ( w zielonej trzeba czekac 2miesiace na płyty).płyty waza razem 29ton...wiec musialby byc to 2 auta.nie moga byc zbyt długie (te z naczepa moga sie nie wyrobic w zakrecie kolo dzialki.chcialbym zeby 2 auta przywiozły mi plyty w jednym czasie bo na budowie bedzie stał dzwig ktory bedzie odrazu ukladal plyty na budynku.

jak ktos ma jakies namiary na takie auta to z gory dziekuje

szukam transportu do przewiezienia z miedzychodu do zielonej gory plyt stropowych ( w zielonej trzeba czekac 2miesiace na płyty).płyty waza razem 29ton...wiec musialby byc to 2 auta.nie moga byc zbyt długie (te z naczepa moga sie nie wyrobic w zakrecie kolo dzialki.chcialbym zeby 2 auta przywiozły mi plyty w jednym czasie bo na budowie bedzie stał dzwig ktory bedzie odrazu ukladal plyty na budynku.

Hej :D :D :D

Czy bierzesz płyty ze Strobetu??? Jeżeli tak, to uważaj na terminy. Ja z jednym stropem nie miałam żadnego problemy( był w 10 dni), a drugi to..... :evil: szkoda gadać.

Jeżeli chodzi o namiar na transport, to mogę dac namiar na goscia z Mędzychodu, który przywiózł nam pierwszy strop. Było ok 8) Pogadaj z nim 8)

Podaje na priva

Pozdrawiam Was :D

Hej :D :D :D

Czy bierzesz płyty ze Strobetu??? Jeżeli tak, to uważaj na terminy. Ja z jednym stropem nie miałam żadnego problemy( był w 10 dni), a drugi to..... :evil: szkoda gadać.

Jeżeli chodzi o namiar na transport, to mogę dac namiar na goscia z Mędzychodu, który przywiózł nam pierwszy strop. Było ok 8) Pogadaj z nim 8)

Podaje na priva

Pozdrawiam Was :D

Tak biore plyty ze strobetu.Jak jest z jakoscia ich płyt? jezeli chodzi o termin to niby w 2 tygodnie mi zrobia...na miejscu w zielonej g. musze czekac 2miesiace.

Dzieki za namiar na goscia z transportem..dzwoniłem do niego i ma mi wycenic transport.tak z ciekawosci jak wygladala cena transportu u ciebie,ile za kilometr? jakimi autami woza..bo u mnie jest przed dzialka ostry i waski zakret 90* i boje sie ze sie nie zmiesci.

Ania, Marcin, Wiochman - miło Was powitać! Aniu, zaglądaj do nas - będzie fajnie mieć kogoś z północy województwa. Też pozdrawiam!!! :D :D :D 8) 8) 8)

Pewnie, że bede do Was zaglądać 8) :D :D :D :D :D :D

Dompodsosnami, czytam też twój dziennik 8) :D :D :D :D

Marcin_u transport, to ciągnik siodłowy z naczepą, wiec jest długi. A czy budynek jest daleko od granicy drogi? bo transport moze stać na drodze, a dzwig przy budynku i wtedy da radę.

Jakość płyt jest ok. są dobrze zwymiarowane, łacznie z wycięciami na komin. Pilnuj terminu i poganiaj goscia ile się da. Myślę jednak, że warto tam kupić, bo jest niedrogo i jakoś jest ok.Możesz jeszcze kupić z 7% vat-czyli z usługą, będzie tanio. Gość wykonuje jeszcze belki na podciąg, cena np naszej 4,30, to ok. 200,00 zł.( cena z zeszłego roku)

Cena za transport u pana G.2 lata temu, to 700,00 ( 2 samochody)

A rok temu przywiozł mi inny gośc za 800,00 zł. U pana G. miałam załatwiony za 500,00 ale nie doszło do skutku z powodu problemu z terminem w Strobecie :evil: Na cene możez się umówić indywidualnie i potargować, gośc jest ok.

Pozdrawiam Wszystkich :D :D :D

Marcin_u transport, to ciągnik siodłowy z naczepą, wiec jest długi. A czy budynek jest daleko od granicy drogi? bo transport moze stać na drodze, a dzwig przy budynku i wtedy da radę.

Jakość płyt jest ok. są dobrze zwymiarowane, łacznie z wycięciami na komin. Pilnuj terminu i poganiaj goscia ile się da. Myślę jednak, że warto tam kupić, bo jest niedrogo i jakoś jest ok.Możesz jeszcze kupić z 7% vat-czyli z usługą, będzie tanio. Gość wykonuje jeszcze belki na podciąg, cena np naszej 4,30, to ok. 200,00 zł.( cena z zeszłego roku)

Cena za transport u pana G.2 lata temu, to 700,00 ( 2 samochody)

A rok temu przywiozł mi inny gośc za 800,00 zł. U pana G. miałam załatwiony za 500,00 ale nie doszło do skutku z powodu problemu z terminem w Strobecie :evil: Na cene możez się umówić indywidualnie i potargować, gośc jest ok.

Pozdrawiam Wszystkich :D :D :D

od drogi do ktorej dojedzie napewno do budowy jest 100m...wiec kawałek.jak nie dojedzie bede musiał chyba szbko organizowac jakiegos kamaza do dowiezienia na sam plac budowy.

Jezeli chodzi Vat 7% to w jaki sposob sie z nimi umowic zeby dostac te 7 a nie 22% jak biore od nich tylko płyty..??

nadproza "L" biore na miejscu w firmie http://www.irek.com.pl/index.php?do=showart&folderid=3&id=7 bo mi transport odpada. czy ceny maja dobre?

PS. skad bierzecie nadproza "L" z zielonej g.? gdzie najtaniej? Czy Irek ma dobra oferte?

Dompodsosnami, czytam też twój dziennik

Aaaaa, dziękować, dziękować... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To ja dziękuję za możliwość poczytania tak przyjemnej lektury 8) :lol: :lol: :lol:

Jeśli Ci to nie sprawi kłopotu, skomentuj... Każdy nowy punkt widzenia pomaga zobaczyć rzeczy z większym dystansem i z innego punktu widzenia. :D 8)

U nas wreszcie coś zaczyna się dziać. Wczoraj podpisaliśmy umowę kredytową, a nasz wykonawca zdjął nam humus. Jesteśmy szczęśliwi.Pozdrawiam!

No GRATKI, Kasiu! Przydałyby się jakieś fotki, popatrzylibyśmy, skrytykowali... :lol: :lol: :lol: