CIRI2009 30.01.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Będę wdzięczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 30.01.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witajcie, po wielu przejsciach na dniach ruszamy z nasza budowa i milo nam przywitac sie na tym forum. Dom CIRI z Archipelagu stanie w Płotach. Od razu nasuwa nam się pytanie: kto z Was wie, gdzie można kupić w okolicy kamienie polne (chodzi o ich umieszczenie w fundamentach i pod wylewką)? kto z Was to robił, i czy umieszczaliście je sami czy wg wskazówek różdżkarza? Maja81 - na razie nie rozglądaliśmy się specjalnie za szambem, ale bardzo prawdopodobne, że temat rzucony przez Hugo26 będzie i dla nas ciekawym roziwązaniem... maj 2009 jest dla nas ok, to byłyby już 2 szamba muszę tylko sprawdzić zalecaną wielkość, bo wiele osób mnie uprzedzało, żeby szambo nie było zbyt małe, bo wtedy koszty jego wypróżniania zabijają Pozdrawiamy zbieram chętnych na szambo na poczatek 2010, wtedy planuję wykończeniówke, wcześniej nie ma sensu kupować 10m3 w zupelności Ci wystarczy, szambowóz nie weźmie więcej na raz... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CIRI2009 30.01.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 My raczej z tym szambem to jeszcze w tym roku ... Czy ktoś z Was ma namiary, gdzie można korzystnie kupić w okolicy ziemię - dziś okazało się, że będziemy musieli podnieść poziom gruntu na budowie w niektórych miejscach o jakiś metr, więc trochę będzie tej ziemi trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 01.02.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Czy może ktoś podać namiary na tanie materiały do instalacji c.o oraz elektrycznej, w moim miescie sa 2 firmy ktore sie zajmuja tym bardziej szczegolowo ale wydaje mi sie ze np. w zielonej górze mozna wiecej oszczedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 02.02.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witajcie ! Czy ktoś z Was ostatnio wylewał posadzki maszynowe lub tynki gipsowe ? Możecie podać jakie są teraz ceny za wykonanie tych "operacji" Dzięki za wszelkie info Pozdrawiam Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zelofx 02.02.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 No to ja tez wstępnie dołączam do szamboposzukiwaczy i pisze się na takowe szambo.Fakturka mnie nie interesuje i potrzebowałbym go około maja.Jak sie ma sprawa transportu - ile sobie liczą no i jaka jest mniej więcej waga takiego szamba? Sorry za takie pytania ale może bede mógł załatwić transport. pozdrawiam cześć, też pisałbym się na maj 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 02.02.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Gregor Zielona GóraU mnie robi teraz ekipa wskazana przez JaMajkę - Dzięki za namiary.Biora 12 pln/m2 za robociznę + material.Jeśli oni załatwiają to biorą w sumie 21 pln na gotowo.Z tego co wiem to narazie nie maja za dużo zleceń - czas oczekiwania mysle , że około 2-3 tygodni (jak narazie).ZelofxWięc będziemy temat ruszać okolo marca/kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 02.02.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 nikt niema namiarów na sklep z technika grzewcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 02.02.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Gregor Zielona Góra U mnie robi teraz ekipa wskazana przez JaMajkę - Dzięki za namiary.Biora 12 pln/m2 za robociznę + material. Jeśli oni załatwiają to biorą w sumie 21 pln na gotowo. Z tego co wiem to narazie nie maja za dużo zleceń - czas oczekiwania mysle , że około 2-3 tygodni (jak narazie). Zelofx Więc będziemy temat ruszać okolo marca/kwietnia Dzięki Maxix a to za posadzkę, czy za ściany ? Może głupie pytanie ale kompletnie nie orientuję się w cenach. Jak możesz to wyślij namiary na meila: [email protected] - dzięki Aha czy ktoś może zna ceny za ocieplenie z zewnątrz jak się obecnie kształtują - styropian + siatka - bez elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 02.02.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Maxik nie ma problemu, w koncu po to jest forum:) Mam nadzieje ze sprawia sie u Ciebie rownie dobrze. Gregor my placilismy za zewnętrzne ocieplenie za metr bez elewacj wlasniei 40 zl, z elewacja bedzie 55 . ale to blizej wiosny dopiero. A za posadzki samopoziomujace ze wstepnych orientacji wolaja okolo 32 zl, mamy jakies namiary ale jeszcze nic nie sprawdzone wiec nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 02.02.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witaj Gregor Zielona Góra za posadzki płaciliśmy 11zł za samą robociznę, tynki 23zł z robocizną i materiałem. Jeśli chodzi o ocieplenie + siatka to płaciliśmy za samą robociznę 20-25zł dokładnie nie pamiętam, mąż się bardziej orientuje, ocieplała nam ta sama ekipa co stawiała nam dom. mysweetbabys Czy może ktoś podać namiary na tanie materiały do instalacji c.o oraz elektrycznej, w moim miescie sa 2 firmy ktore sie zajmuja tym bardziej szczegolowo ale wydaje mi sie ze np. w zielonej górze mozna wiecej oszczedzić my zaopatrywaliśmy się w VINSARze w Nowej Soli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antec 03.02.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Gregor Zielona Góra U mnie robi teraz ekipa wskazana przez JaMajkę - Dzięki za namiary.Biora 12 pln/m2 za robociznę + material. Jeśli oni załatwiają to biorą w sumie 21 pln na gotowo. Z tego co wiem to narazie nie maja za dużo zleceń - czas oczekiwania mysle , że około 2-3 tygodni (jak narazie). Zelofx Więc będziemy temat ruszać okolo marca/kwietnia Maxik na jakie tynki się zdecydowałeś? Cementowo- wapienne czy gipsowe? No i czy miałeś zrobioną hydraulikę/kanalizację przed tynkami czy będziesz robił po? Pozdro dla sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antec 03.02.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Szukam ekipy do wykonania ocieplenie poddasza użytkowego - 2 warstwy wełny + zamocowanie regipsów i szpachlowanie (gotowe do malowania). Ktoś się orientuje ile to może kosztować za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 03.02.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 DZIĘKI WSZYSTKIM ZA INFORMACJE !!! Pozdrawiam Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 03.02.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Anteczdecydowałem się na tynki gipsowe ponieważ mniej jest z nimi zabawy tzn. małe gruntowanie i mozna malować a cem.-wap. nalezy pokrywać gładzią itp. ponieważ ponoć nie sa takie równe i gładkie (nie wiem nie znam się).Kanalizę mam częsciowo zrobioną tzn. te fragmenty , które bedą wychodziły w pomieszczeniach tynkowanych. Wody i c.o. nie mam zrobionej.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CIRI2009 04.02.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Maxik, Zelofx, czyli wstępnie byłaby nas juz trójka do szamba A czy ktoś z Was ma namiary na jakiegoś speca od schodów drewnianych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 07.02.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 pilnie hydraulik poszukiwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marras 10.02.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 witajcie Czy jest gdzies w okolicach Zielonej Gory wypozyczalnia sprzetu budowlanego?Konkretnie chodzi mi o zageszczarke gruntu. Bedze wdzieczny za ewentualny kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 10.02.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ramirent i Techbud na gorzowskiej niedaleko Makro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 10.02.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 http://www.ramirent.pl/oddzialy/sprzet_budowlanyhttp://www.techbud.zgora.pl/www/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts