Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

Witam,

Ja co prawda nie buduje w Waszym rejonie :wink: ale mam prośbe. Szukam opiniii na temat kominów LZMO z Żar. Jest zainteresowany ich kupnem ale nie moge znależć żadnych informacji na forum o tych kominach :-? Może Wy macie jakieś doświadczenia :wink:

Witam

Ja mam u siebie kominy LZMO. Wyglądają ok, murarz też nie miał żadnych uwag podczas murowania. Niestety jeszcze nie użytkuję, dlatego nie mogę nic więcej powiedzieć na ich temat.

Zdecydowałem się na nie ze względu na cenę którą mi zaproponowano :)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie niektórzy, ale my nie mamy jeszcze żadnego kierbud może ktoś by nam mógł polecić: dobrego, taniego i jeszcze z uprawnieniami na priv Na razie mam tylko to biuro na Matejki ale jeszcze chciałabym u kogoś innego bo się naczytałam różnych info na ich temat i do końca nie jestem przekonana

igma masz super drzwi-- takie mi się podobają

Ja zamierzam zamawiac szambo na kwiecien/maj ewentualnie czerwiec ale cos chyba chętnych wywiało :(

Witaj Maxik - chętnie dołączę się do kupna szamba, bo jak w przypadku innych obiecana kanaliza, to chyba bedzie ale za kilka lat...... :cry:

Jak zwykle u nas - oczyszczalni nie możesz zrobić, a wydać kasę na szambo, które posłuży może kilka lat to tylko zbędny wydatek.

szambo gdzie kupiłaś lub zamierzasz kupic?

pozdrawiam

Witam.

Nie mam pojecia w tym roku tylko SSO planuje, instalacje 2010 ;-)

Pozdrawiam

również w tym roku kończę SSO, wykończeniówka w przyszłym. Szambo będę kupowac na początku 2010r. U nas ceny są kosmiczne, robilem rozeznanie. Za szambo betonowe o poj 10m3 trzeba zapłacić ok 4500-5000 zł netto.

Najtaniej mozna kupić szamba w woj mazowieckim i śląskim.

Robiłem rozeznanie, gdyby zamówić 3szt na jeden transport to całość z montażem wyniosłaby ok 2500-3000zł netto za jedną sztukę (same szambo kosztuje ok 2000-2400zł netto). Przy zamówieniu 2szt calość z montażem wynioslaby ok 2700-3400. Możemy się dogadać i zamówić razem, im więcej sztuk na jeden transport tym taniej (max 4szt)

Tak robi wiele osób z forum.

Mam wyceny z :

http://www.jesbet.pl

http://www.waf-pol.go3.pl

http://www.salexpol.pl

http://www.probud.pl

U niektórych producentów mozna dogadac się i VATu nie płacić, więc do podanych wyżej cen nie trzeba doliczać VATu

Jest jeszcze sporo czasu, więc nie ma pośpiechu:)

Pozdrawiam

wejdz sobie na te strony wydaje mi sie ze ceny naprawde sa niskie w porownaiu z naszym rejonem

Tak znowu duzo nie mam ale jednak parę jest np. na parterze zmiana wymiaru okien, przesunięcie o ok 1,5 m komina, na dachu zamniana wolego oczka na wykusz no i najwieksza zmiana to powiększenie garażu. Dlatego szukam jakiegoś kierbud z uprawnieniami albo architekta który by się tym zajął

My zmienialiśmy wymiar okien, przesuwaliśmy dwa kominy i nie nanosiliśmy tego na projekt, bo raczej nie trzeba.

Ale przy powiększaniu garażu to już trzeba nanieść zmiany na projekt.

Ja pierwszy projekt kupowałam i adaptowałam na Matejki w pracowni FORUM, to fakt że dosyć drogo, ale bardzo mili i sympatyczni ludzie ;)

Teraz budujemy dom na sprzedaż , projekt kupiliśmy przez net a adaptację zrobił nam , nasz kierbud, pan Z. Reimann, jego biuro znajduje się w budynku obok urzędu pracy.