Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

Witajcie! U mnie lecą już ściany zewnętrzne.

http://www.domjacka.prv.pl/galeria/32m.jpg

Szukam już dachówki. Więżbę zamówiłem w Brzostowej niby dobry tartak, ale będzie póżno gdzieś na konieć czerwca, a ekipa chyba skończy do końca maja.

więcej zdjęć i mój dziennik budowy-zapraszam

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wygląda imponująco! :D Fiacior, możesz coś zrobić...? :roll: Stronka się bardzo rozciągnęła, gdybyś trochę zmniejszył zdjęcie... pliiissss... :wink:

Ale gratki Ci się należą - domek rośnie pięknie! :D

U nas wreszcie coś zaczyna się dziać. Wczoraj podpisaliśmy umowę kredytową, a nasz wykonawca zdjął nam humus. Jesteśmy szczęśliwi.Pozdrawiam!

No GRATKI, Kasiu! Przydałyby się jakieś fotki, popatrzylibyśmy, skrytykowali... :lol: :lol: :lol:

A oto fotki:

http://img264.imageshack.us/img264/1295/budowahumus020507fa6.jpg

http://img511.imageshack.us/img511/2152/budowahumus2020507yx7.jpg

http://img515.imageshack.us/img515/2734/hpim0568xu0.jpg

No no Kasiu gratuluję :D .

Jutro jadę zawieźć dokumenty dla pana geodety, miejmy nadzieję, że w tym tygodniu a najpóźniej za dwa wyznaczą nam dom :roll: .

Byłam zabrać dokumety z banku i pani powiedziała, że we wrześniu możemy już przyjść złożyć wniosek o kredycik :p , to sobie pomału zrobimy stan zero a może i ze środków własnych starczy na ściany i już będzie działka więcej warta.

Dzisiaj byliśmy zobaczyć sobie na działeczce i ktoś nam kradnie tą ziemię ściągniętą :evil: :evil: .

No, Myszko, widzę, że idzie ku lepszemu! Pomysł ze zwiększeniem wartości działki poprzez początek inwestycji - bardzo dobry! Na pewno we wrześniu nie będzie już problemu z kredytem. Cieszę się, że zaczynacie już prace pomiarowe, od tego tylko krok do zaczęcia prac ziemnych przy fundamencie! Super!!! :D :D :D

Witam serdecznie, budujemy dom w okolicach Zielonej Góry

Może ktoś potrzebuje komin 14 fi firmy schidel 10m wysokości po złożeniu. Komin jest ze wszystkimi pustakami i wkładem ceramicznym oraz ociepleniem, cały komplet. Chcemy go odsprzedać bo postawiliśmy jednak komin większej średnicy do palenia paliwem stałym.

Komin był kupiony w listopadzie więc cena też będzie atrakcyjna jak na te szalejące ceny w chwili obecnej (cena jak na fakturze, nie chcemy zarobić tylko się go pozbyć ponieważ stoi koło garażu bezczynie, a many są potrzebne )

dompodsosnami dzięki za link do strony, rzeczywiście jest bliżej :D pozdrawiam

http://foto.onet.pl/f8031 - tu znajdziecie zdjęcia naszego domku, budujemy w Zaborze, nazwa projektu to "GRANAT" i mam nadzieje że nigdy nie wybuchnie :lol: :lol:

w tym tygodniu temat przewodni to dach i jego wykończenie

a 14 maja będą montaże okien, bramy garażowej i drzwi, coś czuje że będzie gorąco bo nie jestem pewna czy dach będzie skończony, zobaczymy

w sumie dobrze, że mam komin na zbyciu bo trafiłam do Was :D , pozdrawiam serdecznie budujących w pobliżu

Sutruh witaj na forum, to budujesz nie tak daleko ode mnie , bo ja mieszkam i będę budować domek w w Starym Kisielinie :D .

A w Zaborze mieszka u teściów i będzie sie budować mego narzeczonego siostra i tak sobie patrzę na Wasze zdjęcia i wydaje mi się że mają działkę gdzieś koło Was :roll: :D .

A ja już wiem, że geodeci przychodzą na naszą działeczkę 17 maja odtworzyć granice działki i od razu wyznaczyć dom :D :D .

Więc zaraz po wyznaczeniu w tym samym dniu zaczynamy kopać a w sobotę mamy zamiar już wylać fundamenty, ależ się cieszę :p :p :p :lol: :lol: .

Pozdrawiam.

A tak w ogóle mam prośbę jakbyście trafili gdzieś na budowę mojego domu , czyli dom w daliach to proszę dajcie znać :wink: .

A u mnie roboty budowlane na parę dni stanęły, bo nastąpiło spiętrzenie prac w polu i małżonek nijak nie chce się rozdwajać. :( Próbowałam go namówić, żeby jakoś się cudownie rozmnożył, ale nic z tego - nie chce... :roll: Chyba muszę czekać, aż zrobi te swoje pola. :-?

Witam!

U mnie dziś też ekipa nic nie robiła bo padało. Chociaż inna firma zrobiła mi oczyszczalnię ścieków. Mam nadzieję, że jutro będzie pogoda lepsza i ekipa przyjedzie?

Pozdrawiam

Fiacior, a mógłbyś napisać coś więcej o tej oczyszczalni? Jaka? Czy pomogli Ci w załatwieniu dofinansowania? Ile kosztowała? Kto robił? Temat jest dla mnie bardzo ważny, więc każda wskazówka się przyda! :roll:

Fiacior, a mógłbyś napisać coś więcej o tej oczyszczalni? Jaka? Czy pomogli Ci w załatwieniu dofinansowania? Ile kosztowała? Kto robił? Temat jest dla mnie bardzo ważny, więc każda wskazówka się przyda! :roll:

Witaj Dompososnami

Oczyszczalnię robił mi:

PHU Eko-Lider Marcin Urbaniak

67-320 Małomice, Siecieborzyce 22a/4

http://www.eko-lider.pl/

Jest to przydomowa oczyszczalnia ścieków na 5osób choć tyle to nie będzie u mnie mieszkać ale lepiej mieć większą na zapas.

Składa się ona ze zbiornika i trzech drenaży. Więcej Ci napiszę jak mi przyślą papiery, bo wczoraj zapomnieli, a tam pewnie będzie dokładniej pisać co i jak?

Dostałem od razu środek, który muszę wsypać jak zacznę korzystać z kanalizy przez muszlę w ubikacji :D

Koszt takiej oczyszczalni to 3200zł

wykopy 2000zł

Żwir, który ja załatwiłem sam-potrzeba 7-8ton

Oczywiście 7%vatu doliczasz do wszystkiego :x

Ja zapłaciłem za całość 5564zł bez żwiru, który przywiozłem już wcześniej.

Ze żwirem wyliczyli mi 6313, ale to zależy chyba skąd ten żwir będziesz brać, jak daleko masz do żwirowni, bo u nas za transport biorą 200zł-trochę drogo!