fiacior 04.05.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witajcie! U mnie lecą już ściany zewnętrzne. http://www.domjacka.prv.pl/galeria/32m.jpg Szukam już dachówki. Więżbę zamówiłem w Brzostowej niby dobry tartak, ale będzie póżno gdzieś na konieć czerwca, a ekipa chyba skończy do końca maja. więcej zdjęć i mój dziennik budowy-zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.05.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Wygląda imponująco! Fiacior, możesz coś zrobić...? Stronka się bardzo rozciągnęła, gdybyś trochę zmniejszył zdjęcie... pliiissss... Ale gratki Ci się należą - domek rośnie pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 04.05.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Zmniejszyłem zdjęcie. Takie małe będzie, bo inne musiałbym wrzucać na inny serwer. Chyba masz mniejszą rozdzielczość bo mi nie rozciąga strony. Dzięki za gratki! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.05.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 DZIĘKI WIELKIE! Rozdzielczość mam 1024 x 768 px. Może i mniejsza... Wpisałam się do Twojej księgi gości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 04.05.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 To ja dziękuję za wpis do księgi gości. Jakaś pusta była 1024x768 to rzeczywiście przy wielkości moich zdjęć robi się brzydko na stronce. Obiecuję, że do tego wątka nie wrzucę już takich dużych fotek. A co do grilla to musimy się kiedyś umówić Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.05.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Dzięki jeszcze raz. Wszyscy chyba na budowach, bo aktywność na forum spadła znacząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 06.05.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 U nas wreszcie coś zaczyna się dziać. Wczoraj podpisaliśmy umowę kredytową, a nasz wykonawca zdjął nam humus. Jesteśmy szczęśliwi.Pozdrawiam! No GRATKI, Kasiu! Przydałyby się jakieś fotki, popatrzylibyśmy, skrytykowali... A oto fotki: http://img264.imageshack.us/img264/1295/budowahumus020507fa6.jpg http://img511.imageshack.us/img511/2152/budowahumus2020507yx7.jpg http://img515.imageshack.us/img515/2734/hpim0568xu0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.05.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 No, kochana, to tylko gratulować!!! A jaka działka fajna! Czy to puste dokoła to wszystko Twoje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 06.05.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 No witam! Działka ładna. Jak już macie wymierzone, to już tylko budować. Gratuluję. Wierzę, że się uda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 06.05.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 No no Kasiu gratuluję . Jutro jadę zawieźć dokumenty dla pana geodety, miejmy nadzieję, że w tym tygodniu a najpóźniej za dwa wyznaczą nam dom . Byłam zabrać dokumety z banku i pani powiedziała, że we wrześniu możemy już przyjść złożyć wniosek o kredycik , to sobie pomału zrobimy stan zero a może i ze środków własnych starczy na ściany i już będzie działka więcej warta. Dzisiaj byliśmy zobaczyć sobie na działeczce i ktoś nam kradnie tą ziemię ściągniętą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.05.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 No, Myszko, widzę, że idzie ku lepszemu! Pomysł ze zwiększeniem wartości działki poprzez początek inwestycji - bardzo dobry! Na pewno we wrześniu nie będzie już problemu z kredytem. Cieszę się, że zaczynacie już prace pomiarowe, od tego tylko krok do zaczęcia prac ziemnych przy fundamencie! Super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sutruh 09.05.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam serdecznie, budujemy dom w okolicach Zielonej Góry Może ktoś potrzebuje komin 14 fi firmy schidel 10m wysokości po złożeniu. Komin jest ze wszystkimi pustakami i wkładem ceramicznym oraz ociepleniem, cały komplet. Chcemy go odsprzedać bo postawiliśmy jednak komin większej średnicy do palenia paliwem stałym. Komin był kupiony w listopadzie więc cena też będzie atrakcyjna jak na te szalejące ceny w chwili obecnej (cena jak na fakturze, nie chcemy zarobić tylko się go pozbyć ponieważ stoi koło garażu bezczynie, a many są potrzebne ) dompodsosnami dzięki za link do strony, rzeczywiście jest bliżej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.05.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 dompodsosnami dzięki za link do strony, rzeczywiście jest bliżej pozdrawiam Nie ma za co, proszę częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sutruh 09.05.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 http://foto.onet.pl/f8031 - tu znajdziecie zdjęcia naszego domku, budujemy w Zaborze, nazwa projektu to "GRANAT" i mam nadzieje że nigdy nie wybuchnie w tym tygodniu temat przewodni to dach i jego wykończenie a 14 maja będą montaże okien, bramy garażowej i drzwi, coś czuje że będzie gorąco bo nie jestem pewna czy dach będzie skończony, zobaczymy w sumie dobrze, że mam komin na zbyciu bo trafiłam do Was , pozdrawiam serdecznie budujących w pobliżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 09.05.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Sutruh witaj na forum, to budujesz nie tak daleko ode mnie , bo ja mieszkam i będę budować domek w w Starym Kisielinie . A w Zaborze mieszka u teściów i będzie sie budować mego narzeczonego siostra i tak sobie patrzę na Wasze zdjęcia i wydaje mi się że mają działkę gdzieś koło Was . A ja już wiem, że geodeci przychodzą na naszą działeczkę 17 maja odtworzyć granice działki i od razu wyznaczyć dom . Więc zaraz po wyznaczeniu w tym samym dniu zaczynamy kopać a w sobotę mamy zamiar już wylać fundamenty, ależ się cieszę . Pozdrawiam. A tak w ogóle mam prośbę jakbyście trafili gdzieś na budowę mojego domu , czyli dom w daliach to proszę dajcie znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.05.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 A u mnie roboty budowlane na parę dni stanęły, bo nastąpiło spiętrzenie prac w polu i małżonek nijak nie chce się rozdwajać. Próbowałam go namówić, żeby jakoś się cudownie rozmnożył, ale nic z tego - nie chce... Chyba muszę czekać, aż zrobi te swoje pola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 10.05.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam!U mnie dziś też ekipa nic nie robiła bo padało. Chociaż inna firma zrobiła mi oczyszczalnię ścieków. Mam nadzieję, że jutro będzie pogoda lepsza i ekipa przyjedzie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sutruh 11.05.2007 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam wszystkich nie lubie jak ten deszcz tak pada i pada , wczoraj chłopaki o 13 zeszli z dachu cali mokrzy, az im woda z głowy ściekała, jeszcze mi się rozchorują i dachu nie skończą mycha my budujemy na działce prawie na przeciwko szkoły, przy drodze w stronę Ternawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.05.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam! U mnie dziś też ekipa nic nie robiła bo padało. Chociaż inna firma zrobiła mi oczyszczalnię ścieków. Mam nadzieję, że jutro będzie pogoda lepsza i ekipa przyjedzie? Pozdrawiam Fiacior, a mógłbyś napisać coś więcej o tej oczyszczalni? Jaka? Czy pomogli Ci w załatwieniu dofinansowania? Ile kosztowała? Kto robił? Temat jest dla mnie bardzo ważny, więc każda wskazówka się przyda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 11.05.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Fiacior, a mógłbyś napisać coś więcej o tej oczyszczalni? Jaka? Czy pomogli Ci w załatwieniu dofinansowania? Ile kosztowała? Kto robił? Temat jest dla mnie bardzo ważny, więc każda wskazówka się przyda! Witaj Dompososnami Oczyszczalnię robił mi: PHU Eko-Lider Marcin Urbaniak 67-320 Małomice, Siecieborzyce 22a/4 http://www.eko-lider.pl/ Jest to przydomowa oczyszczalnia ścieków na 5osób choć tyle to nie będzie u mnie mieszkać ale lepiej mieć większą na zapas. Składa się ona ze zbiornika i trzech drenaży. Więcej Ci napiszę jak mi przyślą papiery, bo wczoraj zapomnieli, a tam pewnie będzie dokładniej pisać co i jak? Dostałem od razu środek, który muszę wsypać jak zacznę korzystać z kanalizy przez muszlę w ubikacji Koszt takiej oczyszczalni to 3200zł wykopy 2000zł Żwir, który ja załatwiłem sam-potrzeba 7-8ton Oczywiście 7%vatu doliczasz do wszystkiego Ja zapłaciłem za całość 5564zł bez żwiru, który przywiozłem już wcześniej. Ze żwirem wyliczyli mi 6313, ale to zależy chyba skąd ten żwir będziesz brać, jak daleko masz do żwirowni, bo u nas za transport biorą 200zł-trochę drogo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts