KamilaMarcin 24.04.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam wszystkich serdecznie. Jesteśmy z mężem w trakcie załatwiania "papierków" na budowę. Działkę mamy zakupioną w Zatoniu, koło Zielonej Góry. Projekt już wybraliśmy, tj Codzienny C 177a Wariant I. Obecnie szukamy kierownika budowy (takiego ludzkiego ) oraz projektanta (takiego taniutkiego ) coby nam projekt zaadoptował niedrogo. Jeżeli możecie kogoś takiego nam polecić to bardzo proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birk09 25.04.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Jako nowi witamy wszystkich Forumowiczów. Właśnie nabywamy cudowną działkę pod Żarami. Po prostu marzenie !!!!!! Gdyby koś chciał kupić (są jeszcze 4) w cudownym miejscu to chętnie podpowiem. No i zaczynamy podróż do własnego wymarzonego domku..... Narazie mamy problem z wyborem projektu. Interesuje nas domek jednorodzinny do 150m. Może coś pomożecie????. Liczymy na Waszą pomoc i wskazówki. Pozdrawiamy:) Szukamy projektu domku: -parterówka -do 150 m2 -dwustanowiskowy garaż -z tarasem oto link do zdjęcia naszej działki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/985034cd77ee17d7.html (od płotu po prawej do białej skrzynki po lewej, aż do lasu na górze) Projektów jest tyle, że głowa boli. Liczymy, że coś nam podpowiecie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 25.04.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Birk hmm ciężko tak coś doradzić, każdy ma tam jakieś swoje wymagania co do wyboru projektu Może w archonie coś Wam wpadnie w oko http://www.archon.pl/szukanie_zaawansowane/wyniki Witaj Kamila na forum, co do projektanta taniego to my robiliśmy adaptację w biurze Forum na matejki w Zielonej Górze. A naszym kierbud jest pan Reimann, biuro ma na ul. Wyspiańskiego, w budynku obok urzędu pracy On też robi adaptacje [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 25.04.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Jako nowi witamy wszystkich Forumowiczów. Właśnie nabywamy cudowną działkę pod Żarami. Po prostu marzenie !!!!!! Gdyby koś chciał kupić (są jeszcze 4) w cudownym miejscu to chętnie podpowiem. No i zaczynamy podróż do własnego wymarzonego domku..... Narazie mamy problem z wyborem projektu. Interesuje nas domek jednorodzinny do 150m. Może coś pomożecie????. Liczymy na Waszą pomoc i wskazówki. Pozdrawiamy:) Szukamy projektu domku: -parterówka -do 150 m2 -dwustanowiskowy garaż -z tarasem oto link do zdjęcia naszej działki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/985034cd77ee17d7.html (od płotu po prawej do białej skrzynki po lewej, aż do lasu na górze) Projektów jest tyle, że głowa boli. Liczymy, że coś nam podpowiecie...... gdybym miala wybierac bylby to ten http://projekty.dom.pl/am_zefir.htm ale projektow jest od groma i tak naprawde kaxdy ma inne gusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 25.04.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 czy wiadomo cos juz na temat tego szamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 25.04.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Witaj Kamila na forum, co do projektanta taniego to my robiliśmy adaptację w biurze Forum na matejki w Zielonej Górze. A naszym kierbud jest pan Reimann, biuro ma na ul. Wyspiańskiego, w budynku obok urzędu pracy On też robi adaptacje [/b] Zdecydowanie odradzam biuro Forum, na ul.Matejki, bardzo drogie mają usługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 26.04.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Hej, Też się zastanawiamy nad tym szambem. W grę wchodzi jeszcze POŚ ale to dosyć drogie rozwiązanie. Odnośnie tych szamb z firmy SAŁEXPOL dowiadywaliście się ile kosztuje montaż? dlaczego uwazasz ze POŚ to droga sprawa? sam material mozna kupic juz za 2950 brutto i to nie jakies najgorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 26.04.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 P.S. mnie utrzymanie roczne POŚ kosztuje 150 zł a ile kosztuje eksploatacja szamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaMarcin 26.04.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Igma i Mycha:-). Bardzo dziękuję za odpowiedź. Faktycznie rozglądając się za projektantem braliśmy pod uwagę biuro projektowe na ul. Matejki, jednak ceny oferowane przez nich są dosyć wysokie. Podobno można z nimi negocjować, ale wolałabym mieć alternatywę (i to tańszą ). Dzięki za namiary na kierownika. Na pewno się tam przejdę i pogadam. Jeżeli znacie jeszcze kogoś godnego polecenia to czekam. A może ma ktoś na zbyciu barak budowlany za nieduże pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilZG 26.04.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witajcie Forumowicze, rozpoczynam budowe okolice Zg.Mam pierwsza wycene stan surowy otwarty (bez dachu). Mistrz murarski zrobił wycenę na 33 000 netto. Dużo czy mało? Szukać dalej?Proszę o info. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaMarcin 26.04.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam, poniżej link do projektu domku, który wybraliśmy. Codzienny:http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=414 A bardzo długo wybieraliśmy i nie mogliśmy się zdecydować. Dokładnie wiedzieliśmy czego chcemy tylko niestety ideału nie udało się znaleźć. Najbardziej zbliżone okazały się dwa projekty Codzienny i Tymek. Wybór padł na Codzienny (zadecydowały szczególiki). Odnośnie zmian to będzie ich kilka ale bardzo drobnych, typu: przesunięcie ścianek działowych (góra) oraz okna, drzwi. Tymek:http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=129&powierzchnia_uzytkowa_between=0, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 26.04.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 P.S. mnie utrzymanie roczne POŚ kosztuje 150 zł a ile kosztuje eksploatacja szamba? niekażdy może mieć oczyszczalnie, nam niepozolono bo podłaczaja kanalize, w nastepnym roku, a zreszta mamy bardzo gliniasty teren i w naszym ywpadku niebyłby to koszt 3tys tylko 10tys jak niewiecej,wiem bo sie dowiadywalismy. a w POś i tak musisz wymieniac grunt co 3 lata wiec jakis dodatkowy koszt jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antec 26.04.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 P.S. mnie utrzymanie roczne POŚ kosztuje 150 zł a ile kosztuje eksploatacja szamba? Cześć Wiochman, Od jak dawana masz POŚ? Słyszałem że istnieje ryzyko że drenaż się zapcha i wtedy jest problem. A ten koszt 3000 zł brutto to z jakiej firmy? Z jakiegoś marketu czy firmy wykonawczej? Ciągle zastanawiamy się nad tym POŚ bo za 4 lata niby ma być kanaliza i nie wiemy czy warto czy nie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 26.04.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam Ja uzywam dosc krotko ale moi znajomi maja tak jak ja drenazowke na zwirze i uzywaja jej juz 12 lat. Co do ymiany gruntu co trzy lata to jakies bujdy. Wypompowuje sie zbiornik co 1,5- 3 lata. Ja mam POS firmy Sotralentz ona jest pare stowek drozsza ale ta tansza tez niczego sobie. zajmuje sie miedzy innymi handlem wiec stad te ceny. Marketowych bym nie polecal bo to badziew zwlaszcza drenaz.Koszt odprowadzenia scieku do kanalizacji to tez nie maly wydatek bo rzedu 4-5 zl za m3 . Ja zuzywam wody jakies 14 m3 X 4,8zl X 12 miesiecy =806zl wiec wiecej niz 150. Co do POŚ to sluze rada mam kilku letnie doswiadczenie w tej branzy a takze instalatorstwa C.O. W.U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zelofx 27.04.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam, jeżeli chodzi o szambo to dostałem następujące oferty: "PPHUT DZIURZYŃSKI Witam. Termin jak najbardziej realny. Zamówienie możemy zrealizować na jednym transporcie. Koszt w takiej sytuacji z transportem i montażem 10tys.l =3300zł 8.5 tys.l =2900zl a 2x6tys =3700zl. Mowa o kompletnych zbiornikach z kominami 0,5m i płytami po których można najeżdzać samochodem osobowym. Do wszystkiego dostajecie atesty i zaświadczenie niezbędne do odbioru" "firma WAF-POL Witam.... cena zbiornika 10m3 to 2200.00 lub 2400.00 ( druga cena - płyta wzmocniona) cena zbiotnika 8m3 to 1800.00 lub 2000.00 cena zbiornika 6m3 to 1200.00 lub 1400.00 transport wraz z montażem to 3500.00" "Szamba radom: WITAM ZBIORNIKI 10M3 JEDNOKOMOROWE zbiornik składany z 2-óch elementów-wymiary 2x2,5x2,5h cena 1900,00 zł z pokrywa zwykłą, wlazem betonowym i kominem ,dopłata do płyty przejezdnej 200,00 zł zbiornik zalany w 1-elemencie - wymiary 2,45x3,00x1,70h cena 2100,00 z płytą zwykłą ,włazem betonowym i kominem,doplłata do płyty przejezdnej 300,00 ZBIORNIKI 10M3 DWIE KOMORY dwa zbiorniki po 5m3 łączone przelewem wymiary 2,50x4,00x1,25h cena 2300,00zł z płytami zwykymi włazami betonowymi i kominami, dopłata do płyt przejezdnych 400,00 zł ZBIORNIKI 8M3 JEDNOKOMOROWE zbiornik składany z 2-óch elementów wymiary 2,00x2,50x2,00h cena 1600,00 z płytą zwykłą ,włazem betonowym i kominem dopłata do płyty przejezdnej 200,00 zł zbiornik zalany w 1-elemencie wymiary 2,45x3,00x1,40h cena 1800,00 z płyta zwykłą ,włazem betonowym i kominem dopłata do płyty przejezdnej 300,00 zł ZBIORNIK 8M3 DWIE KOMORY 2 zbiorniki po 4 m3 łączone przelewem wymiary 2,50x4,00x1,00h cena 1900,00 z płytami zwykłymi ,włazami bet. i kominami, dopłata do płyt przejezdnych 400,00 ZBIORNIK 6M3JEDNA KOMORA zbiornik zalany w 1 elemencie wymiary 2,00x2,50x1,50h cena 1200,00 z płytą zwykłą włazem betonowym i kominem-dopłata do płyty przejezdnej 200,00 mozliwośc zakupu włazów żeliwnych 150,00 zł sztuka do 5 TON Ceny podane powyżej to ceny netto, dostaje pan też ATEST PZH, warunki gwarancji. KOSZT TRANSPORTU 3000,00 ZŁ. Mogę przesłać dokładny koszt jeżeli zdecyduje się Pan już na konkretne zbiorniki , określi z jakimi płytami i włazami , i poda dokładne adresy montażu.W ceny zbiorników wchodzi montaż -czyli do Państwa należy wykopanie dołu a my zbioriki obsadzamy w dole i kleimy płyty ,kominy i włazy.Zbiorniki nie mają wierconych otworów na rury -jest możliwość wywiercenia ich na miejscu w cenie zbiornika .DATA DOSTAWY DO UZGODNIENIA POZDRAWIAM " Tylko wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 27.04.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Zelofx a na jeden transport ile sztuk szamb wejdzie? mysweetbabys ładny ten projket parterówki Co do biura na matejki to fakt, że trochję się cenią, ale za to wszystko szybko i na miejscu załatwiają+poświęcają klientowi dużo swojego czasu, pomagają wybrać projekt. Kamila&Marcin jeśli pójdziesz tam do biura pana Reimanna to on też robi adapatacje projektów i załatwia pozwolenia. Napisze Ci na priv imię i nazwisko mojego męża, to możesz powiedzieć, że on polecił pana Reimanna, to może nie policzy drogo Co do projektu to jeden i drugi ładny i praktyczny, ale gdybym ja wybierała to jakoś z zewnątrz tymek mi się podoba:) KamilZG witaj na forum Co do wyceny to się nie wypowiem, bo my sami budujemy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 27.04.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Co do biura na matejki to fakt, że trochję się cenią, ale za to wszystko szybko i na miejscu załatwiają+poświęcają klientowi dużo swojego czasu, pomagają wybrać projekt. Wybacz, ale nie zgodzę się z Tobą, bynajmniej nie do końca Pan z tego biura jest ok, rzeczywiście można było z nim porozmawiać, zapytać o kilka rzeczy, a on wszystko wytłumaczył, jeśli chodzi o podejście do klienta tej Pani to po pierwsze umówiła się z nami, ale nie przyszła; innym razem, gdy bylismy u niej to rozmawiała przy nas 10 minut z jakimś gościem na temat "jak to było na ostatniej imprezie organizowanej przez jakieś biuro projektów". Chcieliśmy, żeby przesunęła komin w inne miejsce i zrobiła to tyle, że już zmian dot.ułożenia więźby nie naniosła na projekt. Fakt - załatwili nam też wszystko - ale słono sobie za to policzyli, zresztą nie o wszystkich kosztach powiedzieli na początku, gdyby nas wczesniej o tym wszystkim poinformowali to pewni byśmy wyszli. Nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 27.04.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 No widzisz Igma często tak bywa, że jedni zadowoleni inni nie, nas traktowali bardzo dobrze, zwłaszcza żona tego pana, ale zgodzę się z tym, że nie mówią o wszystkich kosztach na początku Wracając do szamba, mąż zadzwoni do tej firmy, nam takie 4m3 wystarczy, bo 1-2 lata i będzie kanaliza. Ale mają też i wieksze szamba od 4 do 14 m3 http://www.allegro.pl/item617521087_szambo_szamba_betonowe_atest_pzh_caly_kraj.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaMarcin 27.04.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Mycha i Igma jeszcze raz wielkie dzięki za odpowiedź. Dziś byłam u Pana Raymanna, niestety było już zamknięte ale spisałam sobie nr tel i będę dzwonić. Na Matejki tez byłam, gdyż poprzez to biuro zakupiliśmy projekt i faktycznie odnośnie kosztów Pani powiedziała 1400zł + 600zł za mapkę, gdy ja dopytywałam się czy to oby na pewno wszystkie koszty to Pani namiętnie mi tłumaczyła, że na tym etapie tak, gdyż już teraz mogę przyjść z papierkami to mi pomoże pozałatwiać wszystkie te formalności a resztą będziemy martwić się później. Dopiero, gdy z tym Panem zaczęłam rozmawiać o POŚ to się okazało, że do takie cudo jest droższe o 300zł od szamba oraz, że każde przyłącze kosztuje +400zł. Zobaczymy jeszcze czy (i ile) uda się jeszcze wynegocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 27.04.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Mycha i Igma ...Dopiero, gdy z tym Panem zaczęłam rozmawiać o POŚ to się okazało, że do takie cudo jest droższe o 300zł od szamba oraz, ... Rzeczywiscie POŚ jest niewiele droższa w montazu a eksploatacja jest duzo tansza. ja mam POŚ w dobrej jakosci za 2950 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts