Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pytanie z innej beczki gdzie w okolicahc zielonej gory robia tanio drzwi drewniane, niewiedzi mi sie kupywac plaster miodu i narzekac po 2-3 latach. w obecnym domu mamy sosonowe pokryte lakierobejca i sa super 3 lata i nic sie z nimi niedzieje a i koszt byll maly bo kosztowaly nieco ponad 100zl przez allegro, i teraz szukam gdzie mozna u nas tanio dostac

witajcie

Czy pamietacie moze ile czekaliscie na wydanie pozwolenia na budowe?

U mnie juz mija 2gi miesiac i nie mam zadnych newsow od starosty.

Chodzi oczywiscie o Zielona Gore.

pozdrawiam

Marek

Do pierwszej budowy 2 tygodnie, do drugiej około miesiąca ;)

Co do szamba, to mój mąż zastanawia się czy samemu nie wymurować :roll:

mycha podobno samemu najtaniej wychodzi ale niewiedziec czemu nasz kierownik tego odradza, choc jego pomysly zawsze sa naprzekor :p

Może odradza, bo chyba nie są tak trwałe jak "gotowce" :roll:

Nam szambo potrzebne na jakieś dwa lata, myślę, że wytrzyma :)

Mój szwagier sam murował szambo i służy im już prawie 10 lat, nic się nie rozwaliło i nie wycieka ;)

Cięzko idzie to ustalanie ponieważ chyba wszyscy chcemy aby temat załatwił ktoś za nas.U mnie też ciężko z czasem ale napewno będę temat ciągnął max. do końca maja i zamówię na przeło maj/czerwiec.

to nie jest tak, ktoś dzwonił podał dane co i jak dostał wycenę, więc ja już nigdzie niedzwoniłam no bo po co kilka razy dzownic w jednej sprawie, ale my juz zrezygnujemy i bierzemy to male i tak to na pol roku

Cięzko idzie to ustalanie ponieważ chyba wszyscy chcemy aby temat załatwił ktoś za nas.U mnie też ciężko z czasem ale napewno będę temat ciągnął max. do końca maja i zamówię na przeło maj/czerwiec.

to nie jest tak, ktoś dzwonił podał dane co i jak dostał wycenę, więc ja już nigdzie niedzwoniłam no bo po co kilka razy dzownic w jednej sprawie, ale my juz zrezygnujemy i bierzemy to male i tak to na pol roku

to nie lepiej jednak wymurować? bo szkoda wydawać 2tys zł na szambo...tzn mi by bylo szkoda ;)

To dobrze, bo ja nadal jestem chętny na 6m3. Ja potrzebuję tylko na 2 może 3 lata maxymalnie, ale kupić trzeba. Jeśli chodzi o czas na załatwienie to u mnie strasznie krucho...... :cry:

Dla mnie firma nie ma znacznia byle wszystko pasowało do siebie, wytrzymało 3 lata i co najważniejsze oby jak najmniej zapłacić.

ciao

pytanie z innej beczki gdzie w okolicahc zielonej gory robia tanio drzwi drewniane, niewiedzi mi sie kupywac plaster miodu i narzekac po 2-3 latach. w obecnym domu mamy sosonowe pokryte lakierobejca i sa super 3 lata i nic sie z nimi niedzieje a i koszt byll maly bo kosztowaly nieco ponad 100zl przez allegro, i teraz szukam gdzie mozna u nas tanio dostac

przerobilam temat od dechy do dechy i napisze tak :

- swoje zamowilam u stolarza w janach (pan dziadziewicz) - narazie nie polecam bo juz dwa tygodnie czekam na wizualizacje, kiedy miala byc gotowa na nastepny dzien po wplacie zaliczki - mam wrazenie ze teraz mnie olewa :evil: totalna wpadka, jestem przerazona co z takiej wspopracy wyjdzie!

- najdrozsza oferte dostalam od M. Kozlowski stolarnia AMSTOL - Brody : sosna 4250, dab 5450 (ceny netto!) - dowiedzialam sie ze ten zaklad duzo realizuje zamowien do Niemiec, stad i ceny troche ''zagrabaniczne''

- Stolhaus (krosno odrzanskie) ok 4500 zl za sosnowe - tez drogie!

- stolarz Igmy (nie pamietam nazwiska) cena mniej wiecej OK ale nie zgodzil sie zrobic bialych drzwi :roll:

- no i w koncu moj pierwszy faworyt (do konca zycia bede zalowala ze nie zamowilam u niego !!!) zaklad stolarski w powodowie - pan Matysiak (0655409910) - drzwi debowe za 3600 zl (cena za komplet, z dostawa i montazem!) dodam ze kazdy kontakt byl bardzo mily a znalazlam go bo dostal jakies wyroznienie w lutym na targach w drzonkowie

za kazdym razem prosilam o wycene tych drzwi o wymiarze 110 X 230 w kolorze bialym :

http://http://img72.imageshack.us/img72/7500/ru1032.jpg