Hugo26 06.05.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 WitamPytanie z innej beczki.Gdzie w Zielonej Górze lub okolicy mozna kupić dobre rolety integro oczywiscie w dobrej cenie? Interesuje mnie system aluprof i koniecznie integro.Za pomoc z góry dziekujęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marras 07.05.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Ja tez mam troche oddzielne pytanie.Chodzi mi o wykonanie ramy stalowej z profili HEB 160 do konstrukcji dachu. Komu to mozna zlecic w ZG ? pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 10.05.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 kurcze zastanawiam sie ostatnio czy niewziasc mniejszego szamba o u nas placi sie za ilosc wywiezionego szamba a nie za przyjazd beczkowozu, a jezeli to mamy miec na pol roku to msle ze 4m3 by starczylo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 10.05.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 kurcze zastanawiam sie ostatnio czy niewziasc mniejszego szamba o u nas placi sie za ilosc wywiezionego szamba a nie za przyjazd beczkowozu, a jezeli to mamy miec na pol roku to msle ze 4m3 by starczylo, Wszyscy jesteście wyjatkowo mało zdecydowani. Mam nadzieje, że w przyszłym roku, jak będę zamawiac szambo, znajdzie sie grupa bardziej zdecydowanych osób.....) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 10.05.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 do tych co mieli brac szambo-czy nadal jestescie zdecydowani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 10.05.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 No ja też dołączam już do "niezdecydowanych".Pojawił się u mnie znajomy z ofertą przydomowej oczyszczalni ścieków także spróbuję zagłębić się w temat.Co prawda koszt 2x wyższy ale inwestycja zwraca się po ok.2-4 lat (nawet jeśli już będzie kanaliza).Powiadomię Was w tym tygodniu aby nie siać zamętu.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VXS 10.05.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam wszystkich budujących z Zielonej Góry, Żar i okolic. Buduję z przygodami od sierpnia 2008 koło Zielonej Góry. Stan "prawie" zamknięty plus elektryka i hydraulika. "Prawie" z uwagi na nieskończony dach i brak okien dachowych za które niestety zapłaciłem w grudniu 2008. Mam pytanie do Igma odnośnie instalacji solarnej. Jaka firma Wam to montuje, co to są za solary jaki zasobnik itp. oraz oczywiście ile to będzie kosztować. Sam się zastanawiam nad instalacją solarną, jednak w moim przypadku nie wiem czy jest to opłacalne ze względu na przewidywany rodzaj ogrzewania - piec na ekogroszek. Instalację z montażem mam wycenioną na ok 12 tys. jest to dużo, myślę o rozłożeniu tego na dwa etapy, najpierw wstawić duży zasobnik na wodę oraz wyprowadzić rury na poddasze, resztę zrobić za rok lub dwa. Może do tego czasu Nasz rząd w ramach tak popularnej polityki pro-ekologicznej wpadnie na pomysł dotowania takich rozwiązań tak jak ma to miejsce np. w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 11.05.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam wszystkich budujących z Zielonej Góry, Żar i okolic. Buduję z przygodami od sierpnia 2008 koło Zielonej Góry. Stan "prawie" zamknięty plus elektryka i hydraulika. "Prawie" z uwagi na nieskończony dach i brak okien dachowych za które niestety zapłaciłem w grudniu 2008. Mam pytanie do Igma odnośnie instalacji solarnej. Jaka firma Wam to montuje, co to są za solary jaki zasobnik itp. oraz oczywiście ile to będzie kosztować. Sam się zastanawiam nad instalacją solarną, jednak w moim przypadku nie wiem czy jest to opłacalne ze względu na przewidywany rodzaj ogrzewania - piec na ekogroszek. Instalację z montażem mam wycenioną na ok 12 tys. jest to dużo, myślę o rozłożeniu tego na dwa etapy, najpierw wstawić duży zasobnik na wodę oraz wyprowadzić rury na poddasze, resztę zrobić za rok lub dwa. Może do tego czasu Nasz rząd w ramach tak popularnej polityki pro-ekologicznej wpadnie na pomysł dotowania takich rozwiązań tak jak ma to miejsce np. w Niemczech. Solary firmy Roto, sam panel umieszczali na dachu nasi dekarze. Zestaw pompowy z innej firmy. W tym tygodniu będziemy zakupować resztę więc jak już będziemy mieli to dam znać. Zasobnik do solarów 300 litrów, z podwójną wężownicą i grzałką elektryczną. Całość kosztowała jakieś 10.000. U nas w gminie nie dopłacają do takiej przyjemność, ale sprawdź może u Ciebie jest inaczej. Jeśli możesz to napisz gdzie się budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VXS 11.05.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Buduje w miejscowości Radomia, projekt z Archipelagu - Fabrycja II G2coś takiego tylko że z podwójnym garażem i bez pustki nad salonem:http://www.archipelag.pl/projekty-domow/fabrycja-g1/?Category=1rqru7o05mn8ig&Part=1 Co do dotacji to wątpię czy gmina Świdnica wspomaga takie inwestycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 12.05.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Fajny projekt, nie za duży nie za mały. Co do instalacji solarnej, to jeśli możesz to poczekaj cierpliwie, jak skończymy to wyślę Ci na PW wyczerpujące informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 14.05.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 A ja chciałam się pochwalić, że wreszcie mamy wodę na działeczce :0 A co tam budowniczy u Was słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 14.05.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 mycha, jak dobrze ze jestes kiedys polecilas forumowej asi goscia od podlogi ze starych dachowek. Masz jeszcze z nim kontakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 14.05.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 a my czekamy naprzylaczenie pradu i nic, co mozna zreobic jak enea sie opoznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 14.05.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 A ja chciałam się pochwalić, że wreszcie mamy wodę na działeczce :0 A co tam budowniczy u Was słychać? skora pora na ''chwalenie'' sie to ja musze sie pochwalic ze w koncu mam schody : http://img90.imageshack.us/img90/409/pict0238.jpg' alt='pict0238.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 15.05.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 googulek piękne masz schody. Też zamówiliśmy z podstopnicami. mysweetbabys enea się opóźnia? Nie strasz mnie. Może jeszcze nie minął czas do jakiego mieli wykonać podłączenie. My czekamy na prąd od sierpnia poprzedniego roku i mamy czekać do października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 15.05.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 enea ma 9 miesiecy na podlaczenie pradu do dzialki, wiec jak czekacie od sierpnia to juz tez wasz czas nadchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 15.05.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 enea ma 9 miesiecy na podlaczenie pradu do dzialki, wiec jak czekacie od sierpnia to juz tez wasz czas nadchodzi Standardowo ma 9 m-cy. Żeby podłączyć nam prąd dała sobie 15 m-cy. W umowie którą zawarliśmy jest wzmianka, że mają na to 15 m-cy, gdyż muszą zrobić stację transformatorową czy coś takiego. Tyle, że liczyliśmy, że 15 m-cy to tak w dużym zapasie dali, w razie gdyby coś, a wygląda na to, że nie zrobią tego prędzej Co jakiś czas dzwonimy żeby się dowiedzieć jak sprawy postepują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 15.05.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 u nas zadnej wziamnki niema, a maz ostatnio był u nich i narazie niezrobią bo podobno kabla niemaja, 9 miesiecy mieli na zakup kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 15.05.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 u nas zadnej wziamnki niema, a maz ostatnio był u nich i narazie niezrobią bo podobno kabla niemaja, 9 miesiecy mieli na zakup kabla Ja jak słyszę słowo enea to sama nie wiem czy się śmiać czy płakać Usłyszałam niedawno pewną historię - ile w niej prawdy nie wiem, w każdym razie pewnego dnia, pewien pan poszedł do enea podpisać umowę o prąd, ale już nie budowlany - zanim zdecydowali, że są gotowi aby mu podłączyć on zdążył się wybudować( może nawet już dom mu odebrali-nie znam szczegółów). Przedstawicielka enei była wielce zdziwiona, no bo jak to tak można się wybudować bez prądu? -no to chyba Pan musiał pożyczać sobie prąd od sąsiada - a tego, jak wiadomo robić nie można -i zaczęło się dochodzenie. Pan musiał udowodnić, że nie pożyczał prądu od sąsiada tylko miał prąd z agregatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 15.05.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 hehe dobre mogl powiedziec ze napedzal prad rowerkiem;)zdzierusy zdzieraja na budowlanym a jeszcze maja pretensje, pewnie najlepiej przedluzac terminy podlaczenia bo wiecej placisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts