fiacior 11.05.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Aha zapomniałem dopisać o dofinansowaniu. Byłem się pytać w urzędzie i powiedzieli, że nie dają. Niektóre gminy dofinansowują oczyszczalnie, może w twojej tak jest więc, lepiej się dowiedzieć. Słyszałem że dawali 2000tys. złotych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.05.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Dzięki, Fiacior! Zajrzałam na tę stronkę, wysłałam zapytanie, ale zależy nam bardzo, żeby to była oczyszczalnia z odzyskiem wody do celów gospodarczych. Zobaczymy, co na to napiszą. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 11.05.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Jest z odzyskiem ta oczyszczalnia. Powiedzieli mi, że mogę sobie zasilać oczko wodne z oczyszczalni, tylko, że je nie chcę oczka! Woda jest niby czysta tylko trochę mętna. Zobaczymy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.05.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Chciałabym móc nią podlewać ogród - u nas bardzo suche okolice. Jak myślisz, da się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 11.05.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Chyba się da? Nawet powinno po tym nieżle rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.05.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Mam nadzieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 12.05.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam, z powodu braku kompa muszę poczytać o Waszych postępach . Jednak wszystkim gratuluję ! U mnie prace troche ruszyły ...........ogrodzenie robiliśmy w ramach majówkowego wypoczynku , geodeta domek wytyczył ,a wczoraj ekipa ruszyła wykopy fundamentów . Twierdzą że we wtorek będą zalewali beton . Już czuję się szczęśiwa . Znajomi twierdzą " ileż to radośći może sprawić kawałek betonu " ...... Ci którzy budowali lub budują to wiedzą ile to radości . fiacior , dompodsosnamirównież będę miała oczyszczalnię ( nazwa PiepeLife Septic) , już zgłosiłam budowę . Teraz muszę dowiedzieć się w gminie i ochronie środowiska odnośnie jakiegoś dofinansowania . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.05.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 fiacior , dompodsosnami również będę miała oczyszczalnię ( nazwa PiepeLife Septic) , już zgłosiłam budowę . Teraz muszę dowiedzieć się w gminie i ochronie środowiska odnośnie jakiegoś dofinansowania . Pozdrawiam Honia, gratki - wiemy jaka to radość... Napiszesz coś więcej o oczyszczalni? Woda do odzyskania? Dla ilu osób? Za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.05.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Czas podciągnąć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 15.05.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam Zielonogórzan i okolice , czy ktoś z Was słyszał o firmie MS Systemy Grzewcze i Wodociągowe, ul. Elektronowa 2, z Zielonej Góry? Chciałam u nich w sklepie internetowym kupić grzejniki, ale chcą kasę z góry, więc wolałabym się upewnić, czy są ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 15.05.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 WitamJakie to grzejniki? Podaj cene , wymiary i marke. Może uda mi sie zrobic cos taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 15.05.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Chciałabym móc nią podlewać ogród - u nas bardzo suche okolice. Jak myślisz, da się? Witam Sporo czasu mnie tu nie było. Miałem troche latania koło kredytu ale w koncu JEST!!! Jutro przelewaja mi pierwsza transze na konto. Aleluja!!! Co do oczyszczalni to ta o ktorej tu mowa nie da ci wody do podlewania. Jest to POŚ drenażowe gdzie woda jest rozsaczana tymi drenami w glebe. Istnieja jednak POS`ie tzw. ze zlozem biologicznym ale to już nieco drozsze urzadzenie ok 9000 zl + jakis zbiornik do zbierania tej wody. Jesli cie to interesuje daj znac na priva to skontaktuje cie z firma ktora dokona na miejscu "ogledzin i wyceny" bezplatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.05.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Wiochman, miło Cię widzieć. U nas w wątku chyba jeszcze nie byłeś, do tej pory bywałeś w grupie lubuskiej. Ale ten wątek to doskonałe miejsce dla Ciebie. Co do firmowej wyceny - w czwartek przyjeżdża to zrobić Eko Lider. Czy ta Twoja firma to inna? Jesli tak, to oczywiście jestem zainteresowana, a wszystkie moje namiary w żółtym przycisku www i Mail pod postami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 15.05.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Wiochman ma rację woda z oczyszczalni idzie drenami w glebę. Ale Eko-Lider pewnie też ma w ofercie taką oczyszczalnię, gdzie można odprowadzać wodę np. do podlewania. Co do firm to ceny mają te same, bo porównywałem, ale może coś znajdziecie tańszego. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 16.05.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Wiochman, miło Cię widzieć. U nas w wątku chyba jeszcze nie byłeś, do tej pory bywałeś w grupie lubuskiej. Ale ten wątek to doskonałe miejsce dla Ciebie. Co do firmowej wyceny - w czwartek przyjeżdża to zrobić Eko Lider. Czy ta Twoja firma to inna? Jesli tak, to oczywiście jestem zainteresowana, a wszystkie moje namiary w żółtym przycisku www i Mail pod postami. No raz się chyba tutaj pojawiłem...A co do firmy to rzeczywiście to jest Eko-Lider pozdrów go od firmy Grobla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 16.05.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 WitamPrzymierzam sie do wyboru projektu. Prosze o podanie szacunkowego kosztu budowy stanu surowego i ewentualnie pod klucz poniższego projektu:http://www.mgprojekt.com.pl/domki/przytulny/index.php - bez balkonu frontowego- dachówka betonowa- cegła w zaleznosci od ceny - porotherm lub gazobeton Czy ktoś budował, buduje, będzie budowac taki domek? Polećcie jakieś dobre, sprawdzone, niedrogie firmy budowlaneJestem z Zielonej GóryPozdrawiamHugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 16.05.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witaj Hugo26 bardzo fajny projekt.Co do kosztów to ja buduję podobny domek z poddaszem użytkowym i koszt stanu surowego zamkniętego szacuję już na 200tys. wraz z podłączeniem mediów (woda, prąd, kanalizacja, ogrzewanie). Ile z wykończeniem to nie wiem, na razie myślę skończyć stan surowy. Pozdrawaim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 17.05.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 czyli w 350tys zł pod klucz powinienem sie zmieścic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 17.05.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 mycha my budujemy na działce prawie na przeciwko szkoły, przy drodze w stronę Ternawy To oni tez tam mają działeczkę. A my jeszcze planujemy kupić ziemię w Zaborze , własnie tam blisko Was , ale przy samej drodze koło lasu, ale to nie jest budowlana. Dzisiaj rano byli geodeci, wyznaczyli dom, teraz już tam kopia i i jutro albo w sobotę mamy zamiar wylać fundamenciki . Tylko ciągle pada deszcz, no teraz trochę już słoneczko świeci. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 17.05.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Gratulacje mycha!!! Ja zaczynam w przyszlym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts