Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki, Fiacior! Zajrzałam na tę stronkę, wysłałam zapytanie, ale zależy nam bardzo, żeby to była oczyszczalnia z odzyskiem wody do celów gospodarczych. Zobaczymy, co na to napiszą. Pozdrawiam! :D :D :D

Witam,

z powodu braku kompa muszę poczytać o Waszych postępach .

Jednak wszystkim gratuluję !

U mnie prace troche ruszyły ...........ogrodzenie robiliśmy w ramach majówkowego wypoczynku , geodeta domek wytyczył ,

a wczoraj ekipa ruszyła wykopy fundamentów . Twierdzą że we wtorek będą zalewali beton .

Już czuję się szczęśiwa . Znajomi twierdzą " ileż to radośći może sprawić kawałek betonu " ......

Ci którzy budowali lub budują to wiedzą ile to radości .

fiacior , dompodsosnami

również będę miała oczyszczalnię ( nazwa PiepeLife Septic) , już zgłosiłam budowę .

Teraz muszę dowiedzieć się w gminie i ochronie środowiska odnośnie jakiegoś dofinansowania .

Pozdrawiam

fiacior , dompodsosnami

również będę miała oczyszczalnię ( nazwa PiepeLife Septic) , już zgłosiłam budowę .

Teraz muszę dowiedzieć się w gminie i ochronie środowiska odnośnie jakiegoś dofinansowania .

Pozdrawiam

Honia, gratki - wiemy jaka to radość... :D Napiszesz coś więcej o oczyszczalni? Woda do odzyskania? Dla ilu osób? Za ile?

Chciałabym móc nią podlewać ogród - u nas bardzo suche okolice. Jak myślisz, da się?

Witam

Sporo czasu mnie tu nie było. Miałem troche latania koło kredytu ale w koncu JEST!!! Jutro przelewaja mi pierwsza transze na konto. Aleluja!!!

Co do oczyszczalni to ta o ktorej tu mowa nie da ci wody do podlewania. Jest to POŚ drenażowe gdzie woda jest rozsaczana tymi drenami w glebe.

Istnieja jednak POS`ie tzw. ze zlozem biologicznym ale to już nieco drozsze urzadzenie ok 9000 zl + jakis zbiornik do zbierania tej wody. Jesli cie to interesuje daj znac na priva to skontaktuje cie z firma ktora dokona na miejscu "ogledzin i wyceny" bezplatnie

Wiochman, miło Cię widzieć. U nas w wątku chyba jeszcze nie byłeś, do tej pory bywałeś w grupie lubuskiej. Ale ten wątek to doskonałe miejsce dla Ciebie. :D

Co do firmowej wyceny - w czwartek przyjeżdża to zrobić Eko Lider. Czy ta Twoja firma to inna? Jesli tak, to oczywiście jestem zainteresowana, a wszystkie moje namiary w żółtym przycisku www i Mail pod postami. :D

Wiochman, miło Cię widzieć. U nas w wątku chyba jeszcze nie byłeś, do tej pory bywałeś w grupie lubuskiej. Ale ten wątek to doskonałe miejsce dla Ciebie. :D

Co do firmowej wyceny - w czwartek przyjeżdża to zrobić Eko Lider. Czy ta Twoja firma to inna? Jesli tak, to oczywiście jestem zainteresowana, a wszystkie moje namiary w żółtym przycisku www i Mail pod postami. :D

No raz się chyba tutaj pojawiłem...A co do firmy to rzeczywiście to jest Eko-Lider pozdrów go od firmy Grobla.

Witam

Przymierzam sie do wyboru projektu. Prosze o podanie szacunkowego kosztu budowy stanu surowego i ewentualnie pod klucz poniższego projektu:

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/przytulny/index.php

- bez balkonu frontowego

- dachówka betonowa

- cegła w zaleznosci od ceny - porotherm lub gazobeton

Czy ktoś budował, buduje, będzie budowac taki domek? Polećcie jakieś dobre, sprawdzone, niedrogie firmy budowlane

Jestem z Zielonej Góry

Pozdrawiam

Hugo

Witaj Hugo26 bardzo fajny projekt.

Co do kosztów to ja buduję podobny domek z poddaszem użytkowym i koszt stanu surowego zamkniętego szacuję już na 200tys. wraz z podłączeniem mediów (woda, prąd, kanalizacja, ogrzewanie).

Ile z wykończeniem to nie wiem, na razie myślę skończyć stan surowy. Pozdrawaim!

mycha my budujemy na działce prawie na przeciwko szkoły, przy drodze w stronę Ternawy

To oni tez tam mają działeczkę.

A my jeszcze planujemy kupić ziemię w Zaborze , własnie tam blisko Was , ale przy samej drodze koło lasu, ale to nie jest budowlana.

Dzisiaj rano byli geodeci, wyznaczyli dom, teraz już tam kopia i i jutro albo w sobotę mamy zamiar wylać fundamenciki :D :D .

Tylko ciągle pada deszcz, no teraz trochę już słoneczko świeci.

Pozdrawiam.