Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

Witam

czy może Ktoś odpowiedzieć sprawa jest pilna!

Szukam ekipy do ocieplenia poddasza,

wełna 18 + 10 cm + folia, stelaż + regip + szpachlowanie połączeń

czy możecie kogoś polecić z okolic Zielonej Góry?

ile płaciliście za robociznę i dokładnie za co?

jakie są przybliżone koszty z materiałem?

Ja nie pomogę bo my sami to robiliśmy.

A co u mnie...... pomału przeprowadzamy się do domku :)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

przy analizie ofert z firm sprzedających dachówkę bardzo ważana jest cena jednostkowa za każdy typ dachówki. Zdarzało się wsród znajomych, że zabrakło kilku sztuk np gasiorów, poszli do sprzedawcy i usłyszeli cenę kosmiczną a z faktury zakupu nie wynikało ile wcześniej płacili za sztukę. Podobnie wygląda sprawa zwrotu nadmiaru dachówki po zakończeniu układania - cena przy zwrocie jest bardzo niska.

Dachówka ceramiczna, ale jeszcze nie wiem jaki model.

zobacz Nelskamp Nibra F10. Super dachówka w przystepnej cenie , symbolicznie droższa od Roben Monza Plus a jakość nieporownywalna. Podwójne zamki, twarda, równa, ładna. Jak chcesz zobaczyc z układania na dachu to mam zdjęcia w wysokiej rozdzielczosci (info na priv)

Nibre F10 mozna obejrzeć u jedynego przedstawiciela firmy Nelskamp w Zielonej Górze w firmie madach. Za mój dach (200m2) wyszło 10000 netto (dachówka podst, gąsiory, lewa i prawa, akcesoria - bez rynien i membrany paroprzepuszczalnej). Membrane kupisz najtaniej w http://www.folnet.pl (znacznie taniej niz w madachu)

Pozdro

zobacz Nelskamp Nibra F10. Super dachówka w przystepnej cenie , symbolicznie droższa od Roben Monza Plus a jakość nieporownywalna. Podwójne zamki, twarda, równa, ładna. Jak chcesz zobaczyc z układania na dachu to mam zdjęcia w wysokiej rozdzielczosci (info na priv)

Nibre F10 mozna obejrzeć u jedynego przedstawiciela firmy Nelskamp w Zielonej Górze w firmie madach. Za mój dach (200m2) wyszło 10000 netto (dachówka podst, gąsiory, lewa i prawa, akcesoria - bez rynien i membrany paroprzepuszczalnej). Membrane kupisz najtaniej w http://www.folnet.pl (znacznie taniej niz w madachu)

Pozdro

alez reklamujesz ta dachowke;)czemu niepodales ceny brutto;)netto ladnie wyglada, a gdzie kominki,folia, dodatki do gasiorów i jeszcze pare innych rzeczy czy to masz wliczone w ta cene?nie to zebym sie czepiała

Pozdro

alez reklamujesz ta dachowke;)czemu niepodales ceny brutto;)netto ladnie wyglada, a gdzie kominki,folia, dodatki do gasiorów i jeszcze pare innych rzeczy czy to masz wliczone w ta cene?nie to zebym sie czepiała

podałem ceny netto bo brutto to moze być z VAT 7% lub 22%, tak jest przejrzyściej, cena brutto Nibry F10 również ładnie wygląda, zwłąszcza na tle innych dachówek

nie reklamuję tej dachówki, nie zajmuję się sprzedażą, polecam jedynie dobry wyrób. Sam błądziłem w wyborze dachówki (mozna to sprawdzic w moich postach), wiem ze w końcu dobrze wybrałem, inni forumowicze rowniez są zadowoleni

kominek mam jeden (cena 120zł) , napisałem przecież ze cena obejmuje akcesoria a nie obejmuje folii paroprzepuszczalnej

do 10 tys zł nalezy dodac koszt folii i jest całe pokrycie dachu, dobrą membranę mozna kupić w internecie, sporo taniej jak w hurtowniach budowlanych, kupiłem w folnet aquatec 120 w bardzo dobrej cenie 2,08 brutto za m2:

http://folnet.pl/do/item/10-007/Membranadachowa

w madachu taka sama folia kosztuje 3,6 brutto za m2

nie zmienia to faktu ze cena pokrycia dachowego w madachu jest bardzo atrakcyjna, trzeba tylko dobrze ponegocjować

moja cena dachówki Nelskamp Nibra F10 angoba miedziana(ceny netto):

- podstawowa 24,5 /m2

- lewa, prawa 25zł/szt

- gąsior 18zł/szt

- gąsior początkowy i końcowy 52zł/szt

- kominek 120zł/szt

pozdro

nie no spoko my kupujac dachowki tez mielismy do wyboru ta dachowkke i pewno od tego samego pana ktory jeździ po budowach i szuka klientów. ale w tym czasie cena byla szokujaca duza jak na kolor czarny wiec wybralismy robena i tez nie zalujemy, niestety kolor miedzany to kolor podstawowy wiec i cena nizsza ile ta dachowka kosztowala by a antratycie

nie no spoko my kupujac dachowki tez mielismy do wyboru ta dachowkke i pewno od tego samego pana ktory jeździ po budowach i szuka klientów. ale w tym czasie cena byla szokujaca duza jak na kolor czarny wiec wybralismy robena i tez nie zalujemy, niestety kolor miedzany to kolor podstawowy wiec i cena nizsza ile ta dachowka kosztowala by a antratycie

miedziana angoba Nibra F10 jest na pewno tańsza od czarnej glazurowanej

niemniej jednak jest praktycznie w takiej samej cenie co miedziany Roben Monza Plus a jakość nieporównywalna, więc warto zainteresować się tą dachówką

nie znam cen innych kolorów, trzeba zapytać się w madachu

pozdro

Witam, jako że zakończyłem już prace murarskie postanowiłem opisać swoja ekipę budowlaną -może się komus przyda.Ekipę znalazłem dzieki forum muratora.. Polecił mi ją kol @fiacior podjechałem do niego na budowę w żarach (dziękuje za zaproszenie) i zdecydowałem się na tą ekipę,po negocjacjach cenowych i ustaleniu cen i terminów :D dogadałem się z szefem i do pracy,ekipa pracowała od wykoania wykopu do wymurowaniu komina i zakonczeniu wszelkich prac murarskich,ceny maja bardzo realistyczne,szanują powierzony materiał(a to się rzadko zdarza) mieli swoj bus, wiec jak brakło materiału to jechali sami do wskazanego sklepu i brali materiał,pracowali do ok 17 a jak wyskoczylo cos pilnego to i dłuzej,następna sprawa o ktorej sie nie mowi a inwestor powinien wiedziec,mieli swoją budkę, swoje szalunki,swoje narzedzia od poziomicy do betoniarki,czy zagęszczarki do piasku wiec tu oszczędziłem realne pieniądze (np nie musiałem sklecac budki, czy kupowac drewna na szalunki,czy płacic za wypozyczenie zageszczarki), fachowosc Szefa była nie dopodwazenia, czesto kierowałem sie jego wskazówkami,np nie bylo w projekcje odplywu wody od garazu, czy odpowietrzenia kanalizacji a oni o tym pamiętali,czy takich drobiazgach jak zazbrojenie tarasów, albo niedawanie nadprozy, tylko zrobienie nadproży z wieńca (oj oszczedziłem troche grosza na tym) czy zamiane cegły klinkierowej na kominie na płytki klinkierowe...(i znowu korzysci finansowe dla mnie),itd.itd...generalnie jestem bardzo zadowolony z ekipy,(nawet mój kierbud powiedział ze ta budowa to jedna z lepiej prowadzonych budów), choc czasem miałem lekkie spięcia jak to na budowie, ale siadło się wtedy obgadało sprawę i było ok. wiec jak ktos bedzie szukac porzadnej ekipy to polecam swoją, kol @fiacior, tez był zadowolony, budowali jeszcze jednej pani z forum ale nie znam nika... tez mi ich poleciła jak szukałem ekipy,jezeli ktoś potrzebuje namiary proszę pisać na priv, a jak chce zobaczyć budowę to równiez zapraszam.

Link w podpisie, pokaże równiez postep prac na budowie i realne fotki budowy