Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

Hej hej

Dzięki za odzew.

Te firmy to:

W kolejności alfabetycznej. :)

Avante (Świebodzin)

Budvar (ZG)

Jezierski (Żary)

MS (ZG)

Oknoplast (ZG)

Rehau (Świebodzin)

Oferty i parametry bardzo zbliżone... Boję się tylko, że przyjdzie ekipa i się nie dogadam, a nie będę miał wyboru, ponieważ akurat tylko ta jedna jest autoryzowana przez producenta na nasz rejon...

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

MS (ZG)
- tego nie bierz po uwage !!!robia te okna na chinskich profilach!!!

Kurcze... Te ich Tytan termo nieźle się prezentują.... U na poziomie 1.1 dla ramy....

Jezierski

- hmm słyszałem o nim kilka niepochlebnych opinii

Masz na myśli producenta czy ekipę monterską?

Pozdrawiam

Hej hej

Dzięki za odzew.

Te firmy to:

W kolejności alfabetycznej. :)

Avante (Świebodzin)

Budvar (ZG)

Jezierski (Żary)

MS (ZG)

Oknoplast (ZG)

Rehau (Świebodzin)

Oferty i parametry bardzo zbliżone... Boję się tylko, że przyjdzie ekipa i się nie dogadam, a nie będę miał wyboru, ponieważ akurat tylko ta jedna jest autoryzowana przez producenta na nasz rejon...

Pozdrawiam

niemolziwe aby oferty cenowe były zblizone

na pewno Budvar będzie duzo tańśzy, ale i najgorszy, nie ma dobrych opinii na forum, nalezałoby sprawdzić naocznie wczym rzecz

Jezierski - bardzo dobre drogie

Avante (mój faworyt) - drogie ale nieco tańsze od MS i Oknoplast i Jezierski, bardzo dobre,

Oknoplast - bardzo dobre, drogie

Budvar - tanie, ale nie maja dobrych opinii

również mam dylemat które wybrać, niedługo będe musial podjać decyzję

pozdro

niemolziwe aby oferty cenowe były zblizone

na pewno Budvar będzie duzo tańśzy, ale i najgorszy, nie ma dobrych opinii na forum, nalezałoby sprawdzić naocznie wczym rzecz

Jezierski - bardzo dobre drogie

Avante (mój faworyt) - drogie ale nieco tańsze od MS i Oknoplast i Jezierski, bardzo dobre,

Oknoplast - bardzo dobre, drogie

Budvar - tanie, ale nie maja dobrych opinii

również mam dylemat które wybrać, niedługo będe musial podjać decyzję

pozdro

Ochylenie na poziomie 2 000 zł... Około 5 %... Dla mnie zbliżone, bo pewno wszędzie można taką kwotę utargować...

Właśnie od czytania forum już totalnie zgłupiałem... Tak jak ze wszystkim. Gdzie dwóch Polaków tam trzy opinie... Trzeba będzie podjąć męską decyzję... :)

Pozdrawiam i dziękuję

Witam

w moim przypadku Avante i Oknoplast również wypadają podobnie cenowo.

Oknoplast ma więcej pozytywnych opinii na forach niż Avante, natomiast Avante dodaje ubezpieczenie okien.

Co sadzicie o firmie Konsbut? Cenowo są dość drodzy, ale moi rodzice mają ich okna od ok 12 lat i są bardzo zadowoleni.

Jakiś czas temu pytałem na forum czy znacie fachowca do wyszalowania schodów.

Skorzystałem z usług Pana Jelinka tel 698 760 568- terminy ma napięte, czekałem ponad miesiąc ale nie żałuje-Fachowiec 1 klasa. Polecam

bzdura kompletna

MS robi bardzo dobre okna, poczytaj na forum

i nie robią z profili chinskich a z renomowanych firm, fakt ze okna są drogie

jasne ...na forum to sobie mozesz pisac co chcesz.... mam kumpla co robi własnie w MS (czyli informacja z pierwszej ręki)i mi mówił... jak kupowałem okna.. cos nie pisza na ich stronie o profilach...zastanawiające...

a o jezierskiego również sie dowiadywałem... okna są przereklamowane ,niedokładnie wykonane i sposób montażu pozostawia wiele do życzenia...

Jakiś czas temu pytałem na forum czy znacie fachowca do wyszalowania schodów.

Skorzystałem z usług Pana Jelinka tel 698 760 568- terminy ma napięte, czekałem ponad miesiąc ale nie żałuje-Fachowiec 1 klasa. Polecam

możesz dać zdjecie? (szalunku a nie pana Jelinki oczywisćie) no i cene jak to nie tajmnica?

Zdjęcie Pana Jelinka też by się znalazło :)

Za trójbiegowe schody z jednym spocznikiem i jednym zabiegiem + zbrojenie i rozkuwanie stropu (w planach były schody drewniane i nie zostawiliśmy prętów w stropie) łącznie 18 stopni wyszło 1200PLN

Zdjęcie mogę zamieścić jak mi powiesz jak to zrobić

[/url]

Zdjęcie Pana Jelinka też by się znalazło :)

Za trójbiegowe schody z jednym spocznikiem i jednym zabiegiem + zbrojenie i rozkuwanie stropu (w planach były schody drewniane i nie zostawiliśmy prętów w stropie) łącznie 18 stopni wyszło 1200PLN

Zdjęcie mogę zamieścić jak mi powiesz jak to zrobić

bzdura kompletna

MS robi bardzo dobre okna, poczytaj na forum

i nie robią z profili chinskich a z renomowanych firm, fakt ze okna są drogie

jasne ...na forum to sobie mozesz pisac co chcesz.... mam kumpla co robi własnie w MS (czyli informacja z pierwszej ręki)i mi mówił... jak kupowałem okna.. cos nie pisza na ich stronie o profilach...zastanawiające...

a o jezierskiego również sie dowiadywałem... okna są przereklamowane ,niedokładnie wykonane i sposób montażu pozostawia wiele do życzenia...

bzdury kolego piszesz i i nie rozpowszechniaj takich bzdur zanim nie sprawdzisz swojej wiedzy

na stronie MS jest podane z jkaich profili sa robione okna:

http://www.ms.pl/index.php/firma/certyfikaty_i_atesty#

profile Brugmann sa jednymi z wiodących i na pewno nie są chinskie

Hugo26

a co ty kolego wszystko wiesz??? w oknach robisz? czy ci się tak zdaje? bo przeczytałeś w necie??? Zauważyłem że ty znasz sie na absolutnie kazdym temacie który jest w muratorze .. nadmiar formy nad trescią??? wiesz co to jest certyfikat?? wiesz jak go mozna zdobyc?kupic? poczytaj sobie o nadawaniu certyfikatów...

Hugo26

a co ty kolego wszystko wiesz??? w oknach robisz? czy ci się tak zdaje? bo przeczytałeś w necie??? Zauważyłem że ty znasz sie na absolutnie kazdym temacie który jest w muratorze .. nadmiar formy nad trescią??? wiesz co to jest certyfikat?? wiesz jak go mozna zdobyc?kupic? poczytaj sobie o nadawaniu certyfikatów...

szkoda polemizować z kimś takim jak ty

MS robi na profilach Brugmanna i to jest niepodważalne

poczytaj o profilach Brugmann, moze dostrzeżesz ze to sa te same profile co w MS Okna

http://www.brugmann.pl/11,2-14=11,s.html

jak umiesz czytać to przeczytaj również to:

http://forum.muratordom.pl/szukam-dobrych-okien,t2695-13140.htm

odp na samym dole strony 220

Witam!

Mam prośbę,czy ktoś może polecić mi sprawdzonego elektryka/okolice Sulechowa/Dostałem pierwszą wycenę i jestem przerażony.

Za instalację domek 120m2+20m2 garaż =12000 tys.zł/materiały+robocizna

A może to normalna cena?

Proszę pomóżcie.

Mam znajomego elektryka w okolicy myślę że będzie dużo tańszy

Pan Heniek 602643798 :)

DOKŁADNIE....

twój popis własnie strzeliłes w reklamowaniu tej badziewiastej dachówki...

gosciu czy ty jesteś normalny, zmierz może temperaturę!

zmieniles nagle temta? Porozmawiajmy moze o profilach MS?!

a jesli chodzi o dachowkę Nelskamp Nibra F10 to najwyraźniej nie masz zadnego pojecia o tej dachowce.

Najwyrazniej masz kompleksy, normalny nie czytałby moich innych postów aby znaleźć coś nie na temat

nie pozdrawiam

DOKŁADNIE....

zmieniles nagle temat? Porozmawiajmy moze o profilach MS?!

a jesli chodzi o dachowkę Nelskamp Nibra F10 to najwyraźniej nie masz zadnego pojecia o tej dachowce.

Najwyrazniej masz kompleksy, normalny nie czytałby moich innych postów aby znaleźć coś nie na temat

nie pozdrawiam

DOKŁADNIE....

zmieniles nagle temat? Porozmawiajmy moze o profilach MS? i o kumplu ktory robi rzekomo w MS!

nie pozdrawiam