Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aha

w takim razie przy 2 krotnym nakładaniu szpachli,zakładając że pow. przed nałożeniem nie jest zmasakrowana za mocno,myslę że około 14-18 zł /mkw. byłoby uczciwie,ale to zalezy od fachowca,kazdy jakoś tam się ceni.

Ja osobiście ze wzgledu na bardzo mało metrów wzioł bym 16 zl/m.

Malowanie tej zrobionej powierzchni około 6-8 zł/mkw.

Czyli z malowaniem jakieś 23-25 zł /m.kw

35 metrów to raczej mały pokoik 3x4 metry maks. wiec cena jednostkowa zawsze bedzie minimalnie wyższa ,a wielu fachowców nawet się nie podejmie bo za mało roboty.To też trzeba wziąśc pod uwagę.

No i jakies tam kwalifikacje ,bo są tacy co niestety tylko zmarnują materiał.

pozdrawiam powiodzenia

Problem w tym że w Polsce ludzie mają rózne wymagania.

Widziałem na własne oczy połozony przecietnie tynk maszynowy,gdzie własciciele stwierdzili ze jest ok ,i prosze malowac.

Byłem tez swiadkiem gdzie pewna pani brała pod rząd 4 ekipy do szpachlowania scian...i ciągle jej sie nie podobało,ludzie chodzili z halogenami i pieścili te sciany a ona zawsze cos znalazła i był raban...także

róznie bywa :)

Gdyby ktoś był zainteresowany mam godną polecenia ekipę, która wchodzi już w stan surowy i oddaje nawet pod klucz. Dosyć długo na rynku, ale przede wszystkim sprawdzony, z polecenia (zwiedziłam z nim kilka domków, w których pracował). Ja osobiście oszczędziłam nie tylko na wymianie kilku ekip i związanych z tym nerwów (w gruncie rzeczy zatrudnienie kilku ekip nie wychodzi wcale taniej, jak to się czasami wydaje, komleksowość jednego wykonawcy w moim przypadku sprawdziła się), ale i na papierkowej robocie. Kilka razy w ciągu tej paskudnej zimy zdarzyło mi się też ściągac Pana o różnych porach (kiedy nie potrafiłam poradzić sobie z piecem albo lód rozsadzał mi plastikową rynnę)) i nigdy nie było problemu, że za późno czy nie w porę.

Pozdrawiam

Dzień dobry wszystkim.

Może do rozpoczęcia budowy jeszcze nam bardzo daleko, ale po małych "burzach" przy wybieraniu projektu nagle nas olśniło :)

dm02 z pracowni Bauherr

http://www.dom-parterowy.pl/informacje.php?kategoria=dr&id=dm02

To nasz wspólny i jednocześnie niezależny wybór.

Co prawda będziemy chcieli odbicie lustrzane wkomponować w naszą działeczkę, która dodatkowo jest położona na pochyłym terenia, ale mamy nadzieję, że jakoś nam sie to uda.

Rozaważamy jeszcze czy kupować gotowy projekt, czy jednak bazując na tych rzutach wykonoć projekt indywidualny, uwzględniający niedogodności naszej działki i drobne zmiany jakie chcielibyśmy wprowadzić.

Mamy jeszcze sporo czasu na myślenie bo od projektu do pierwszego wkopania łopaty to nam jeszcze daleko :cry:

Ale od czegoś trzeba zacząć tą "przygodę życia" :p

Witam

Moze ktoś z Was jest na etapie wyboru wkladu z płaszczem wodnym.

Własnie zamawiam ze znajomym kominek edelkamin thermofire:

http://www.kominki.edilkamin.pl/thermofire-plaski-otwierany-na-bok-p-11.html

dzieki temu ze zamawiamy 2 szt otrzymalismy u przedstawiciela edelkamin dodatkowy rabat 500zł. Wklad taki w centrum komina kosztuje ok 8000zł:

http://www.kominkiikominy.pl/edilkamin-edilkaminthermofire-drzwi-proste-zawiasy-uklotw,d2203.html

jak znajdzie się więcej chetnych otrzymamy zapewne jeszcze większy rabat

polecam ten wkład osobom którym zalezy na czystej szybie, braku smoły wewnątrz wkladu oraz wysokiej sprawności

zainteresowani piszcie na priv

pozdro

• 2 weeks później...
Kryzys widze mocno dotyka juz...pachnie spamem:)

A fe, nieładnie... Taki ekspert i takie pomówienie. Gdybym chciała kogoś zareklamować, podałabym z miejsca imie i nazwisko, a conajmniej nazwe firmy i telefon. Wydawało mi się, że po to własnie jest to forum, aby dzielic się swoimi doświadczeniami i ekipami. Widocznie sie pomyliłam. Niestety przy remoncie pierwszego domu nie korzystałam z dobrodziejstwa forum. Teraz jestem w trakcie budowy swojego wymarzonego (juz stan surowy zamknięty :) ) i chętnie czytam porady innych. A ekipa sprawdziła się kiedyś i sprawdza się nadal, więc polecać będę. Czyżby to najwyklejsza zazdrość przemawiała przez Pana czy może ma Pan wyłączność na tę stronę? Może udałoby sie zaprosic Pana na kawę, przekonałby sie Pan, że świat wcale nie jest taki zły, jak sie Panu wydaje ...