Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

lukaszeczek4 no wiesz jeśli załatwiają to na pewno nie za darmo, więc musiłabyś przeliczyć co wychodzi taniej :wink:

my się właśnie zastanawiamy nad rekuperatorem, czy ktoś masz i korzysta?

Warto zrobić, w Twoim domku wyjdzie prawie w cenie wentylacji grawitacyjnej, i będzie działać tak jak ustawisz :wink:

hej :D

mam pytanko;

ostatnio czytam sobie na roznych stronkach typu budujemydom.pl gdzie sa opisy jak i co robic, jakie materialy i sposoby sa na rynku dostepne i ktore sa najlepsze i najczesciej stosowane, no sie dowiedzialem ze takie rzeczy typu rodzaj scian stropów i materiałów z ktorych beda wykonane itp. ze trzeba sie na to wszystko zdecydowac przed zakupem i adaptacja projektu.

czy to prawda ze po zakupie i adaptacji nie mozna samemu z ekipa zdecydowc o materiałach i rodzajach jakie bedziemy uzywac???

ze trzeba to wszystko ustalic i obgadac przed zakupem i adaptacja a pozniej zastosowac sie do projektu???

• 2 weeks później...

Jako matka założycielka czuję się w obowiązku przywrócić grupę do życia po zmianach na forum.

Kochani - do dzieła, już robi się lepiej, juz zaczęło szybciej chodzić, już mozna znaleźć swoje posty. :cool:

Budujcie więc i rozmawiajcie o Waszych budowach, bo to pomaga! :D

witam serdecznie, tak na początek napiszę że jestem z zakresu budownictwa totalnie zielony, chociaż zieleń jest pięknym kolorem, ale wracam do pytań i proszę o odp.

- czy na forum są już osoby które planują się budować na nowym osiedlu JĘDRZYCHÓW - OSIEDLE UCZONYCH.

- czy znane są już plany miasta dotyczące inwestycji tych terenów.

-może coś więcej już wiecie i się podzielicie inf. ja ze swej strony dowiadywałem się jakiś czas temu w UM ale kazali czekać i i i.

teraz pojawiło się ogłoszenie z UM o sprzedaży ok. 200 działek w tym terenie.

http://biznes.zielonagora.pl/PL/inwestycje/oferta/183/#offer

może ktoś jest z was kto ma działkę na ulicy LEOPOLDA INFELDA, fajnie by się poznać.

sorki że zaczołem od marudzenia ale . pozdrawiam i czekam na odp.

Witajcie budowlańcy... :)

Gdyby ktoś z Was miał w planach ocieplać dom wełną 20 cm to chyba będę miał Jej na zbyciu trochę. Wychodzi na to, że wykonawca źle obliczył powierzchnię, a ja tego nie sprawdziłem i zostanie mi jakieś 7 - 8 palet (z kupionych 24) czyli jakieś 90 m2 Fasrock Max 200 mm.

Gdyby ktoś chciał to oddam w cenie w jakiej ją kupowałem (2 miesiące temu). Jeśli nie to będę próbował dogadać się ze sprzedawcą, ale wiem, że popyt na tą wełnę jest mniejszy i może być problem. :)

Pozdrawiam

macst

Witam Wszystkich,

Mam zamiar kupić okna ze Stolbudu Włoszczowa w firmie MADACH (Zielona Góra) wraz z montażem. Czy ktoś z szanownych Koleżanek i Kolegów korzystał z oferty i usług firmy MADACH i może podzielić się swoją opinią na ten temat (chodzi mi szczególnie o jakość montażu okien).

pozdrawiam

phill2k

Witam!

Ja mam okna ze Stolbudu Włoszczowa kupione w Madachu wraz z roletami zdaje sie Portos. Plus okna polaciowe Velux.

Ze stolarki okiennej jestem zadowolona. Rolety poczatkowo sie psuly i byly parokrotnie naprawione, to bylo jak jeszcze tam nie mieszkalismy. Od kiedy mieszkamy jest spokoj. Wszystko ok. Ceny porownywalismy w jeszcze paru punktach i tam nam wyszla dobra cene za stolarke drewniana. Jeszcze paru znajomych zdecydowalo sie na okna w Madachu a kazdy porownywal ceny.

Przy okazji pozdrawiam budujacych sie i mieszkancow Płot.

WItam po przerwie. Jutro mam nadzieje złożyć dokumenty do pozwolenia na budowę. Mamy już wszystko poza zjazdem na działkę, z mapy wynika, że droga jest wojewódzka, ale w wojewódzkich powiedzieli, że powiatowa a w powiatowych powiedzieli, że gminna, a gmina robi dochodzenie w tej sprawie. Jutro tam jedziemy pokazać im, że mamy wszystkie papierki i czekamy tylko na ich decyzję więc mam nadzieję, że w końcu ktoś się ulituje i będziemy mogli złożyć dokumenty w starostwie...

Dołączam się do pozdrowień dla ludzi w Płotach - ja tam pracuje :)