Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona Góra, Żary - meldować się!!!

Recommended Posts

plyty chodnikowe w zgkim.

my podjechalismy do ekipy, ktora kladla nowy chodnik i od nich odkupilismy stare plyty taniej.

Poszliśmy tym tropem, ale do ZSM. :) I sprawa już załatwiona... 200 płyt na budowie... :)

Marras czarna ziemia to w ZG chyba tylko Pan Zając... Akurat wczoraj przyjechały 4 wywrotki do mnie...

Pozdrawiam

macst

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

A wiecie może gdzie w miarę szybko dostanę piasek? Potrzebuję około 20 m3. Niestety Pan Zając, ten od czarnej ziemi 4 posty wyżej, okazał się niegodnym zaufania kontrahentem. Od 26.01. regularnie codziennie mi obiecuje, że to już dzisiaj przyjedzie do mnie wywrotka z piaskiem. Ja codziennie dzwonię i proszę. Na początku to nawet zabawne było, ale teraz zaczęło mnie to już wkurzać, a szczególnie to błoto przed domem, którego nie mogę się pozbyć... A u Pana Zająca a to ładowarka zepsuta, a to wagon rozładowują... Ciągle coś... :-)

Zamówiłem razem i ziemię i piasek - łącznie 5 wywrotek. Przyjechała 4 razy ziemia i przy piasku zaczęły się problemy, które trwają do dzisiaj... :)

Jeśli ktoś wie gdzie kupię piasek to będę wdzięczny...

Pozdrawiam

macst

Witam.

A wiecie może gdzie w miarę szybko dostanę piasek? Potrzebuję około 20 m3. Niestety Pan Zając, ten od czarnej ziemi 4 posty wyżej, okazał się niegodnym zaufania kontrahentem. Od 26.01. regularnie codziennie mi obiecuje, że to już dzisiaj przyjedzie do mnie wywrotka z piaskiem. Ja codziennie dzwonię i proszę. Na początku to nawet zabawne było, ale teraz zaczęło mnie to już wkurzać, a szczególnie to błoto przed domem, którego nie mogę się pozbyć... A u Pana Zająca a to ładowarka zepsuta, a to wagon rozładowują... Ciągle coś... :-)

Zamówiłem razem i ziemię i piasek - łącznie 5 wywrotek. Przyjechała 4 razy ziemia i przy piasku zaczęły się problemy, które trwają do dzisiaj... :)

Jeśli ktoś wie gdzie kupię piasek to będę wdzięczny...

Pozdrawiam

macst

Witam

Popytaj panów budowlańców na os. Czarkowo. Jest tutaj pełno piasku, buduje sie blok z garzami, na pewno sprzedają za grosze.

Pozdro

Żeby nie było, że jestem jakiś nietowarzyski. :) Namiary na Pana Zająca posyłałem na priv. Publicznie nie podam, bo tak mnie gość zdenerwował tym ściemnianiem o piasku, że najchętniej bym o Nim zapomniał. Na szczęście znalazłem człowieka, który dostarcza bazalt. :) I teraz czekam, aż mrozy puszczą, żeby bazalt rozprowadzić i uklepać. Problem z utwardzeniem podjazdu do garażu mam nadzieję - rozwiązany. :-)

Pozdrawiam

macst

• 2 weeks później...
Mam na zbyciu trochę po super cenie przewodów do instalacji elektrycznej:

3X1,5 3X2,5 4X1,5 5X2,5 5X4 4X4 nówka funkiel - niewykorzystane. Wystarczy na kilka domów..... Zainteresowanych proszę o info na PRIV.

Wysłałem info na priv, ale nie ma odzewu. Jestem zainteresowany kupnem przewodów. Proszę o informację czy to aktualne.

• 2 weeks później...

Co do posadzek to bezwzględnie polecam Pana Antoniego Magierę. Firma Tolbud. www Posadzki betonowe zgora pl

Bardzo sympatyczny facet i na każdą prośbę o wyznaczenie poziomów (laserowa poziomnica z żyroskopem) przyjeżdżał bez żadnego ale. A jeszcze nie byliśmy do końca umówieni co do wylewania posadzek.

Co do ceny to moja nic Ci nie powie, bo ja zamawiałem posadzkę anhydrytową (droższą od standardowej). Ostatnio na mojej ulicy widziałem, że Tolbud robił posadzki standardowe w dwóch domkach. Jutro zapytam o cenę...

Pozdrawiam

macst