mycha. 28.05.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 W piątek zalaliśmy fumdamenty . Ależ się cieszymy , jedziemy własnie pdlać fundamenciki wodą, później wkleję fotkę . Mycha jestem o tydzień za tobą ale będę cię gonił Obiecuję! Dziś wylewają ławy na mojej działce a ja w domu choreńki i tylko po kilkadziesiąt telefonów wykonuję dziennie i puszczam przelewy. Gdy będziesz na etapie inst. wod/kan to wspomnij na nizej podpisanego kierownika hurtowni sanitarnej chetnie ci pomogę w czym będę mógł. No i droga grupo jeśli macie jakieś pytania na w/w temat walcie śmiało. To chyba mnie wyprzedzisz , pieniązki na bloczki poszły na naprawę autka, zepsuł się nasz vanik i musieliśmy za naprawę zapłacić 4 tys zł. . No ale teraz w sobotę kupujemy już bloczki . Fajnie wiedzieć, napewno się odezwiemy . Dużo zdrówka życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 28.05.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witajcie! Jak tam postępy prac u was drodzy forumowicze. U mnie już strop wylany, teraz murują już górę domku. Kilka małych fotek: http://images20.fotosik.pl/401/ad702a79b454c88dm.jpghttp://images20.fotosik.pl/401/66be8bce73fc3a0bm.jpghttp://images20.fotosik.pl/401/ae3d38d5f1831f44m.jpg Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.05.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Fiacior, jestem pod wrażeniem! Pięknie idzieszw górę! Gratulacje i pokazuj się częściej. Już widzę piękny dach na Twoim domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 28.05.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Fiacior, jestem pod wrażeniem! Pięknie idzieszw górę! Gratulacje i pokazuj się częściej. Już widzę piękny dach na Twoim domku. Dzięki Dompodsosnami. Dach już niedługo. Więżba zamówiona w tartaku, no i nie mam jeszcze dachówki, też zamówiona, ale nie wiem kiedy będzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.05.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a170.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 29.05.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 U nas ciągną gaz do działek , ale jak pisałam w grupie lubuskiej zasypali nam jeden słupek graniczny naszej działki i jak my mamy go znaleźć. Dzwoniłam do narzeczonego, powiedział żeby jutro tam pójść i powiedzieć że maja go odkopać teraz . W ogóle jeszcze wyszło, że na działce obok u naszego znajomego nie ma wody, facet jakiś sprawdzał i nie ma . A gmina powiedziala ze mozemy sobie wszyscy od jakiejś tam nitki doprowadzić ale oni nie dadzą na to ani grosza a woda jest od nas jakieś 100 metrów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 29.05.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 mycha. to pocieszę Cię bardzo, że metr podłączenia wody kosztuje 170zł. Przynajmniej tyle wołali ode mnie. Ale udało mi się jakoś załtwić to z pewnym panem i sam wykopałem rów, a on przyjechał i podłączył mi wodę. Musiałem przekopać tylko 10m. od drogi do domu, no i musiałem pisać podanie do urzędu o pozwolenie dokopania się do wodociągu bo kawałek wykopu trzeba było zrobić na chodniku, którego i tak nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 29.05.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 mycha. to pocieszę Cię bardzo, że metr podłączenia wody kosztuje 170zł. Przynajmniej tyle wołali ode mnie. Ale udało mi się jakoś załtwić to z pewnym panem i sam wykopałem rów, a on przyjechał i podłączył mi wodę. Musiałem przekopać tylko 10m. od drogi do domu, no i musiałem pisać podanie do urzędu o pozwolenie dokopania się do wodociągu bo kawałek wykopu trzeba było zrobić na chodniku, którego i tak nie ma! Taka cena , ojoj, my też sami byśmy rów kopali. Ale póki co nie będziemy się martwić bo dopiero zaczynamy budowę. Zaczną domki powstawać to mozna podzielić się między sobą kosztami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.06.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Podciągam, bo jakoś aktywność spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 02.06.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 dompodsosnami chociaż ty dobrze opiekujesz się naszym działem. Widziałem gdzieś na forum jeszcze kogoś z naszej okolicy, ale jakoś się nie pokazuje ostatnio, wiem że jest z żar. A co do mojej budowy to szukam dachówki. Nie wie nikt, gdzie można dostać w miarę szybko dachówkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.06.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Pojęcia nie mam. Ja używam swojej rozbiórkowej, ale to nie jest chyba dobre rozwiązanie dla Ciebie. Może na wątku lubuskim coś wiedzą...? Ich tam więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 03.06.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Witam serdecznie po małej przerwie. Nasza budowa trochę się ślimaczy. W tej chwili jesteśmy na etapie ścian fundamentowych. A jak postępy na Waszych budowach? Co sądzicie o tradycyjnych murowanych kominach? Teraz dużo ludzi stosuje gotowe systemy kominowe. Czy faktycznie są lepsze? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 03.06.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Witam serdecznie po małej przerwie. Nasza budowa trochę się ślimaczy. W tej chwili jesteśmy na etapie ścian fundamentowych. A jak postępy na Waszych budowach? Co sądzicie o tradycyjnych murowanych kominach? Teraz dużo ludzi stosuje gotowe systemy kominowe. Czy faktycznie są lepsze? Pozdrawiam! Mi polecono kominy gotowe, są tańsze z tego co się dowiedziałem, ale musisz zobaczyć jak masz w projekcie. Ja w swoim nie mógłbym zastosować tradycyjnych kominów, bo wyszłyby o wiele większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 05.06.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Witajcie! Pilnie potrzebuję pomocy. Szukam piasku do zasypania fundamentów. Okolice Zielonej Góry - Nowej Soli. Może macie jakieś namiary? Czy 17zł za tonę piachu to dużo? Pozdrawiam. Liczę na Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirage 06.06.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 pospółka 9,7zł tona zwirownia nowogród plus transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 06.06.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 pospółka 9,7zł tona zwirownia nowogród plus transportDzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 07.06.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witajcie!Ja mam pytanie w sprawie elekrtryka. Czy 3500zł za robociznę to dużo. (Zrobienie całej instalacji, w tym podłączenie internetu, domofon itp., materiał osobno.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.06.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 To teraz tyle biorą?! Łomatko, dobrze, że mój Mąż sam to robi, tylko wołamy na zrobienie skrzynki... Ja bym zapytała u innego dla porównania. Kto Ci tak krzyknął? Ja znam jednego dobrego elektryka, ale nie wiem, czy on tanio bierze, raczej nie. Ale robi solidnie i szybko. I pomaga w załatwieniu tańszych materiałów w hurtowniach elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.06.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 A co to, wszyscy po budowach szaleją...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 14.06.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Witam,pogoda dopisuje , mury rosną ........... czas po pracy spędzamy na działce - wracamy do domu gdy słońce już śpi i do netu nie chce się siadać . Troche bieganiny za materiałami - najgorsze jest porównywanie cen zanim sie cokolwiek kupi . Np. we wtorek na styropian i siatkę do ocieplenia ścian przyziemia dostaliśmy podobno dobą cenę ( siatka po 2,53 za metr ) a wczoraj bez żadnych negocjacji kupiłam siatke po 1,2 za metr . I tak w sumie zaoszczędziłam jakieś 200 zł na wczorajszych zakupach w porównaniu z wtorkowymi cenami . Niby mało ale zawsze . Mam już ( dopiero ) ściany przyziemia , jutro wchodzi hydraulik robić przyłącza wod-kan a od poniedziałku zasypujemy i będzie chudziak . pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts