kasia i boguś 17.03.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Każdy z nas czegos poszukuje ja też. Czy ktoś wie gdzie mozna kupić/dostać duże płyty betonowe? Chcemy wyłożyc je na drodze aby umozliwić sobie dojazd do naszej budowy. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 17.03.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Kasiu i BogusiuMoże spróbujcie w Bebeton w Nowogrodzie Bobrzańskim? Pozdrawiammacst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fedzbi 18.03.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witam Czy mozecie kogoś polecić dobrego i niedrogiego oczywiście do wykonania ogrodzenia z klinkieru oraz kogoś do połozenia kostki granitowej? Może wiecie ile to teraz kosztuje? Za info z gory dziekuje Pozdrawiam tel. 505080688, gość robi elewacje domów w pojedynkę. Mieszka koło Lubska. Jeśli jesteś zaint. to podam Tobie adres domu, który omurował koło Zielonej Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 21.03.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 tel. 505080688, gość robi elewacje domów w pojedynkę. Mieszka koło Lubska. Jeśli jesteś zaint. to podam Tobie adres domu, który omurował koło Zielonej Góry Witam Elewacje już mam, szukam kogoś specjalizujacego się w układaniu kostki granitowej oraz kogoś specjalizujacego się w ogrodzeniach z klinkieru. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnMar007 21.03.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Co do posadzek to bezwzględnie polecam Pana Antoniego Magierę. Firma Tolbud. www Posadzki betonowe zgora pl Bardzo sympatyczny facet i na każdą prośbę o wyznaczenie poziomów (laserowa poziomnica z żyroskopem) przyjeżdżał bez żadnego ale. A jeszcze nie byliśmy do końca umówieni co do wylewania posadzek. Co do ceny to moja nic Ci nie powie, bo ja zamawiałem posadzkę anhydrytową (droższą od standardowej). Ostatnio na mojej ulicy widziałem, że Tolbud robił posadzki standardowe w dwóch domkach. Jutro zapytam o cenę... Pozdrawiam macst Dzięki za info. Pan Magiera już zamówiony. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 22.03.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witam. Zostało mi po budowie kilkadziesiąt (ponad 50) kołków do ocieplenia grubości 20 cm. Kołki chyba mają 27-28 cm. Jeśli ktoś robi sobie ocieplenie tej grubości to oddam te kołki za darmo. Szkoda mi je wyrzucać, a pojutrze się przeprowadzam i pomału zaczynają mi zawadzać. Pozdrawiam macst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2151 30.03.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Jeśli ktoś potrzebuje odstąpię barak budowlany, poniżej link do aukcji ze zdjęciem. http://allegro.pl/barak-budowlany-szopa-wiata-magazyn-i1534248967.html Pozdrawiam,Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 30.03.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Czy orientujecie się może gdzie można nabyć najtaniej szambo? Dzisiaj dowiedziałem się że nie podłączą mi kanalizacji na początku 2012 roku jak planowano tylko w optymistycznym wariancie na koniec 2012 Myślę że taki 4m3 wystarczy tymczasowo na rok dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tristan 31.03.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Czy orientujecie się może gdzie można nabyć najtaniej szambo? Dzisiaj dowiedziałem się że nie podłączą mi kanalizacji na początku 2012 roku jak planowano tylko w optymistycznym wariancie na koniec 2012 Myślę że taki 4m3 wystarczy tymczasowo na rok dwa. Jak podali koniec roku 2012, to znaczy że będzie to rok 2013 lub nawet 2014 Szambo 4m3 jest trochę małe i będzie je trzeba często opróżniać. A w większości szambowozów płaci się za ich przyjazd, a nie za to ile wypompują. Chyba że trafi się na taki wozik, który ma małą pojemność i przyjedzie za pół ceny. Ale w większości wozy mają przynajmniej 10m3 pojemności i stratny jest ten klient, który ma mało do wypompowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 31.03.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Merks Przemyśl swoją decyzję. Różnica w cenie między szambem 5, a 10 m3 (np. w Be Beton) to jakieś 1 500 zł. A jak masz korzystać z niego więcej niż rok to według mnie warto wziąć to większe. Ja sam mam 10 m3 zapełnia się w niecały miesiąc (2 dorosłych plus 2 dzieci). PS. W którym rejonie mieszkasz, że tak Ci odsunęli kanalizę? U nas miała być w 2008, potem 2009... Teraz podobno do czerwca tego roku. Ale nie uwierzę jak nie zobaczę na własne oczy... Pozdrawiammacst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 05.04.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Dzięki za porady. Mieszkam w okolicy Nowej Soli i w chwili obecnej kanalizują wszystkie miejscowości wokoło ze środków unijnych. Koniec miał być w tym roku w grudniu i de facto ja już kanalize praktycznie mam, tylko miejscowość pomiędzy mną a Nową Solą nie jest robiona i będzie nowy przetarg z powodu nierzetelnego wykonawcy i całość przedłuży się do czerwca 2012 . Także szambo na pewno na rok z haczykiem. Sam już właśnie jednak stwierdziłem że raczej 6m3 muszę wziąźć. Jak na razie to najtaniej znalazłem z okolic Radomia (około 2300 z transportem i montażem, z włazem żeliwnym i płytą wzmocnioną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 08.04.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Marks Radom to "zagłębie szambowe". Tylko nie zdziw sie jeśli po dostawie szambo nie będzie wyglądało tak dobrze jak w internecie Poziom cenowy o którym wspominasz to typ szamba przygotowanego w stodole Co bys nie miał wątpliwości co do mojej wypowiedzi, wiedz że właśnie zamątowaliśmy szambo również tego pokroju tyle że 10 m3. Ważne żeby kierownik budowy asystował przy "montażu" (oczywiście jeśli masz takiego na którym możesz polegać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 11.04.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Dzięki za informacje? Odnośnie asystowania kierownika możesz coś więcej napisać? Dziura ma być wykopana, a oni wkładają szambo HDS-em i to tyle z tego co się orientowałem.Czy chodzi ci o zachowanie wymiarów od granic działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka76 11.04.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 u nas byl po prostu hydraulik, ktory szambo pozniej podlaczyl do domu. wprowadzilismy sie we wrzesniu 2009 a w maju 2010 podlaczyli kanalizacje. szamo 5m3. wymiaana co jakies 10 dni, strasznie upierdliwe, szczegolnie jak zblizaja sie jakies swieta lub dluzszy weekend. ale wiedzielismy, ze za krotki czas bedzie kanalizacja i sie podlaczymy. pozniej podlaczymy tam deszczowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 15.04.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Mam pytanie odnośnie zagospodarowania ogrodu. Czy może zlecaliście wykonanie projektu ogrodu komuś lub macie na kogoś takiego namiary. Chciałbym mniej więcej zaplanować sobie miejsce przed i wokół domu, a że działka do dużych nie należy to chciałbym się poradzić specjalisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rekmedia 17.04.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 witam przesyłam na priv kontakt ze studniarzami pozdro Pan Zdrobczyński w Raculi - solidna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rekmedia 27.04.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Dzięki za porady. Mieszkam w okolicy Nowej Soli i w chwili obecnej kanalizują wszystkie miejscowości wokoło ze środków unijnych. Koniec miał być w tym roku w grudniu i de facto ja już kanalize praktycznie mam, tylko miejscowość pomiędzy mną a Nową Solą nie jest robiona i będzie nowy przetarg z powodu nierzetelnego wykonawcy i całość przedłuży się do czerwca 2012 . Także szambo na pewno na rok z haczykiem. Sam już właśnie jednak stwierdziłem że raczej 6m3 muszę wziąźć. Jak na razie to najtaniej znalazłem z okolic Radomia (około 2300 z transportem i montażem, z włazem żeliwnym i płytą wzmocnioną) Opłacało mi się ściągnąc betonowe szambo z okolic Katowic 2300 zapłaciłam za całą akcję z wynajęciem tira, ale to było w 2003 - szambo 16m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 09.05.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Szambo zamontowane w piątek. Jak dla mnie zupełnie normalne i identyczne jak na fotkach z allegro. Zobaczymy czy szczelne( z wyglądu tak wynika), ale to się dopiero okaże w przyszłości. Gdyby ktoś potrzebował namiar to kupowałem tu: http://www.mar-bet.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2151 10.05.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Witam, oddam za symboliczną stówę barak na budowę warunek odbiór do końca tyg.Budowa zakończona barak tylko zawadza możne komuś się przyda. Poniżej link do aukcji ze zdjęciemhttp://allegro.pl/show_item.php?item=1608167985 PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewatre 11.05.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Witam, jestem tu nowa, w temacie budowy także, więc wybaczcie być może idiotyczne pytania...Ale: do dokumentacji o przyłącze wody potrzebuję "mapę do celów projektowych", potrzebuję tez mapy na której architekt wrysuje mój dom... o co mam prosić w wydziale geodezji, bo jak pytam o mapę do celów projektowych, to stukają się w czoło i czuję się jak idiotka... pomocy, pliss... Drugie pytanie: jesteś my tuz przed zakupem projektu. Potrzebuję namiarów na firmę, która naprawdę solidnie wykona fundament pod dom. To ważne, gdyż dom będzie w technologii prefabrykowanej, wszelkie fuszerki są tu niedopuszczalne... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts