engi 15.11.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Ale kiepslo podtrzymujecie tą naszą stronkę, sezon sie kończy to można poklepać po klawiaturce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 16.11.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Kiepsko, bo każdy chce zdążyc przez śniegiem. U nas co prawda roboty w środku budynku. Własnie wczoraj weszli elektrycy. Murarze kończą stawianie przerobionych ścianek działowych. Po 20 wpadnie jeszcze "polski hydraulik" i na tynkach w tym roku sie skończy. Wyluzowałem w tym roku z załatwianiem bram garazowych bo to co sie dzieje, terminy realizacji, odliczenia (które mnie i tak nie dotyczą), gonitwa i brak terminów dały mi do zrozumienia, ze te wszystkie sprawy załatwię powiedzmy w styczniu i to byc może nawet jeszcze taniej bo boom wtedy opadnie. Pozdrawiam budujących. PS. Może by tak jakąś mapkę stworzyć, co by gorszym od innych gru nie być?? Ja mogę udostępnic jakies małe konto albo zająć się umieszczaniem punkcików (domków, czy działek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel.B 16.11.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 PS. Może by tak jakąś mapkę stworzyć, co by gorszym od innych gru nie być?? Ja mogę udostępnic jakies małe konto albo zająć się umieszczaniem punkcików (domków, czy działek). Pomysł rewelacyjny Jestem za. Co i gdzie mam posłać? Mozna by posyłać namiary gps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 16.11.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Dla tych z grupy którzy montują sobie sami moge dać karty rabatowe na zakupy w sieci Bel-pol. Zawsze cos zaoszczędzicie a i dowóz gratis. A jakich rabatów mozna się spodziewać z taka kartą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 16.11.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Pomysł rewelacyjny Jestem za. Co i gdzie mam posłać? Mozna by posyłać namiary gps. To nawet będzie dla mnie wygodniejsze, ale chyba nie wszyscy posiadają Automapę i odbiorniki GPS. Chyba najlepszym sposobem bedzie jak każdy sobie ściągnie mapkę, którą może przez weekend przygotuję, zaznaczy siebie i odeśle mi ja na maila. Prosiłbym też o określenie granic jakie ma obejmowac mapa, bo Beskidy są dość rozległe a myślę, że trzeba by się skoncentrować na byłym mieście wojewódzkim Bielsku-Białej i okolicach jak Jaworze, Wilkowice, Hałcnów, etc. Jeśli powiększymy mapę do rozmiarów byłego województwa, to wtedy nie bedzie można nanosić poprawnie naszych domków a jeśli nawet to może się zdarzyć, że kilka z nich bedzie w tym samym punkcie. Czekam na propozycje. Z mojej strony moge np. dodać Grupa Bielska albo coś podobnego, co sprecyzuje nasze zamiary i wyróżni z forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 17.11.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Mozna by geograficznie:Beskid Niski, Beskid Mały...... Tylko kto się wtym połapie??? Więc może faktycznie grupa OKOŁOBIELSKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 18.11.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Poczkajmy może do końca miesiąca aż się wypowie pozostała część forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 19.11.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 A po co coś zmieniać? Jest tu ktoś spoza okolic Bielska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 27.11.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Wojtek&Gosia - Hałcnów jest dzielnica BB, nei odrębną "jednostką dministracyjną" - tak gwoli geografii, jak am byc na mapce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 28.11.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Zakładając ten wątek miałam na myśli budowanie na terenie gór niskich, które napewno wiąze sie z innymi problemamai niż budoawnie na terenie płaskim, wszak wszyscy moglismy być w grupie śląskiej. Ale oni maja inne problemy, szkody górnicze, gleby naogół piaskowe... Beskidy rozumiałam jak najszerzej od Kęt do Cieszyna. Ale RÓBTA JAK CHCETA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 02.12.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 dlugo mnie nie było bo sie przeprowadzilam juz do domku i nie mialam netu, ale juz mi podlaczyli i jestem Jestem jak najbardziej za zrobieniem mapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 02.12.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Poczkajmy może do końca miesiąca aż się wypowie pozostała część forumowiczów. Koniec miesiąca. A właściwie początek nowego, i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 07.12.2005 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Witam po dłuższej przerwie. Widzę, że wątek się troszkę ożywił więc i mnie zrobiło się raźniej. Ale nie ukrywam, że propozycja mapki od Ket do Cieszyna jest chyba lekko przesadzona a przynajmniej ze względów technicznych. Robiłem próby z różnymi skalami map i muszę powiedzie, że sama mapa Bielska-Białej wraz z dzielnicami jest takim zupełnym maksimum jeśli chodzi o zachowanie szczegółów. Nie chodzi mi yu o ulice na których stoją nasze domy ale o fakt iż zwiększanie skali spowoduje nieczytelnoś mapy. Ale by nie byc gołosłownym postaram się wrzucic jako załączniki 2 mapy w różnej skali. Zrobimy sondę i tak rozwiążemy nasz projekt. Tym czasem dajcie mi jeszcze proszę kilka dni bo właśnie wczoraj weszła ekipa tynkarzy, elektrycy mają jeszcze 2 dni, w międzyczasie hydraulik wrócił po tygodniowym "urlopie" (korzonki) i wszystko muszę popilotowac i zgrac. By jeszcze było ciekawiej Sąd (księgi wieczyste) działa tak fantastycznie, ze minęły już ponad 2 m-ce a ja jeszcze nie mam uprawomocnienia decyzji, urząd miasta B-B działa jak to urzędy to znaczy komórki w których mam kogoś znajomego potrafią załatwi temat (30 dniowy) w dosłownie 2 do 4 dni a inne załatwiają temat (na 14 dni) w 20 dni. No tak, po krótce przedstawiłem Wam kawałek z życia polskiego inwestora ale jedno z czego jestem zadowolony to z fachowych ludzi i ekip, które wykonują poszczególne prace. Wiem, że kosztuje mnie to kilkanaście (dziesiąt) % więcej niż u przysłowiowego Pana Kazia ale przynajmniej mam pewnoś, że robotę wykonują "jak dla siebie". Wszystkiego na szczęście też pilnuje nasza wspaniała projektantka wnętrz, która stawia wyzwania dla kolejnych ekip murarsko tynkarskich Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 07.12.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Witam, po dłuuugiej przerwie. Pomysł mapki bardzo mi sie podoba. Jednak podzielam zdanie Wojtka w kwestii skali. Czy komuś udało się znaleźć swój domek na Google Earth? Bo mnie nie. Napisałem jednak do nich żeby przesunęli szczegółowe zdjęcie bardziej na południe (co prawda nie mam złudzeń, że to zrobią). I znowu awaria zasilania EE - dzięki Bogu za UPS'y o obudziłbym się z soplami na twarzy. Chyba wszystko przez ten śnieg. Swoją drogą jak długo może trwać usuwanie awarii ?! Wg upsa robią od północy ?! Toż przecież w tym czasie to można wymienić cały transformator (!) Kochany ten nasz kraj Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 08.12.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Robię cały czas małe podejścia co do skali mapy ale za każdym razem wychodzi coś źle. PS. Dobrze, że chociaż tyknarzom idzie błyskawicznie, pogodę mają wymarzoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 15.12.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Robię cały czas małe podejścia co do skali mapy ale za każdym razem wychodzi coś źle. PS. Dobrze, że chociaż tyknarzom idzie błyskawicznie, pogodę mają wymarzoną. Witam po dość dłuugiej przerwie. Ja z moimi komorowickim "trawnikiem" zgłaszam akces do mapy. Ciekawe jaka to będzie mapa, bo na wielu dostępnych w sklepach, okolice moich włości wyglądają inaczej niż w rzeczywistości (typy dróg, ulice, nie ma dużego osiedla szeregowców itd) - kartografowie powinni bardziej się przykładać do aktualizacji... Pozdrowienia z pracy w Katowicach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 15.12.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Mozna by geograficznie:Beskid Niski, Beskid Mały...... Tylko kto się wtym połapie??? Więc może faktycznie grupa OKOŁOBIELSKA Tak, wszak Beskidy nasze kochane sięgaja do woj. podkarpackiego... Czy da się zmienić nazwę istniejącego wątku? Z "Czy w Beskidach nikt nie buduje?" na "Grupa Bielsko-Beskidzka", albo "Grupa Podbeskidzka"? Będzie bardziej zgodnie z procedurami ISO 9001... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 15.12.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Zakładając ten wątek miałam na myśli budowanie na terenie gór niskich, które napewno wiąze sie z innymi problemamai niż budoawnie na terenie płaskim, wszak wszyscy moglismy być w grupie śląskiej. Ale oni maja inne problemy, szkody górnicze, gleby naogół piaskowe... Beskidy rozumiałam jak najszerzej od Kęt do Cieszyna. Ale RÓBTA JAK CHCETA Rozwiązaniem są 2 mapy: miasta B-B + dla Szanownych Forumowiczów spoza B-B mapa od Cieszyna po Andrychów i z Czechowic-Dz. po Żywiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 16.12.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Ja moge się poświęcić i przygotować mapę Bielska-Białej z jej dzielnicami, bo kto dzisiaj się buduje w centrum . Resztę pozostawiam innym zainteresowanym. A tak gwoli zmiany nazwy grupy, załozyłem w swoim czasie grupę Bielską ale gdzies zniknęła w gąszczu innych mocniejszych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 22.12.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 wszystkim budujšcym i tym co już wybudowali w Beskidach chcialam złożyc życzenia zdrowych, spokojnych wišt, pełnych miłoci, radoci i ... prezentow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts