Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

Tylko, że Wiktorczyk nie robi antywłamaniowych :sad:

Myślałem, że coś się Wam w oczy rzuci. Mieszkam ponad 300 km od Bielska i tu nie znalazłem producenta, który miałby przedstawicielstwo na południu. A te firmy największe: np. Dierre, Gerda, Gardessa robią drzwi w standarcie, a ja mam niestandardowe.

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trudno mi coś powiedzieć, bo się tym nie interesowałem... A nikt na tyle się nie rozreklamował na Podbeskidziu, żebym wiedział, że po drzwi antywłamaniowe mam iść do X... :wink:

Pierwszy mój pomysł - przejrzeć http://katalog.onet.pl/biznes/firmy_wg_branz/budownictwo/systemy_ochrony_zabezpieczenia/ - wybrać firmy z naszego regionu i skontaktować się.

Drugi mój pomysł: znajomy pracuje w firmie w Pszczynie, która robi bramy garażowe, tanie systemy alarmowe - być może i drzwi... Musiałbym się bliżej zorientować...

Stronka rzeczywiście przydatna, chociaż swoich drzwi tam nie znalazłem :sad:

Przy okazji chcę wam powiedzieć, że jakiś czujny producent drzwi musiał przeczytać moje posty, bo skontaktował się mailowo :smile:

Producenta okien jeszcze ostatecznie nie wybrałem. Moi faworyci to:

TRAS (cena!)

Urzędowski

a potem w jednym rzędzie: Stolar Olecko, Natura, Stolarka Wołomin, Wiktorczyk

• 2 weeks później...

Dostałem również ofertę na okna z firmy Dziadek. Jest wyjątkowo korzystna cenowo, a na forum dobrze mówili o tej firmie. Może więc się skuszę?

Przyjeżdżam co 2 tygodnie do Kóz na moją budowę i serce mi się raduję, jak patrzę jak wszystko rośnie w oczach. Już mam światło, teraz układają rurki do instalacji. Już nie mogę się doczekać, kiedy zamieszkam ....

Każdy postęp robót cieszy, ciekawe tylko kiedy skończą się pieniądze?

Witam wszystkich ziomków z okolic Bielska. Co do okien, engi, że jeśli masz satysfakcjonującą Cię ofertę od Wiktorczyka, to weź te okna. Są naprawdę bardzo dobrze i dokładnie wykonane (mam też kilka łukowych). Aktualnie mieszkam w domu, gdzie od 6 lat są okna Wiktorczyka - i nic, żadnych problemów. U mnie po rabatach cena nie różniła się zbytnio od innych producentów. Jeśli chcesz mogę dać namiary na firmę w Bielsku, która sprzedaje te okna, łatwiej jest negocjować(ceny te same co u producenta), a oni kasę przelewają do Wiktorczyka dopiero po informacji od Ciebie, że wszystko jest OK.

Dzięki Daark!

Znajomy też ma "Wiktorczyka" już kilka lat i jest zadowolony!

Cieszę się że ktoś nowy się odezwał na beskidzkiej stronie.

Napisz coś bliżej, jaką masz chatkę?

Okna będą chyba dopiero aktualne jesienią, więc mamy czas zebrać opinię.

Mąż jest za plastikiem,( bo nie chce mu się malować - prawdopodobnie).

Są ponoć coraz lepsze, wielokomorowe.

Ja wolę drewniane. Są dużo ładniejsze.

Pzdr_ka

Engi

Pożyjemy - zobaczymy!

Witaj engi, też mieliśmy problem z żoną, jakie okna. Braliśmy pod uwagę i plastiki i drewniane. Skończyło się na Wiktorczyku. Co do malowania drewnianych okien to myślę, że tak średnio co 8 - 10 lat wystarczy (patrząc na sześcioletnie), więc nie jest źle. Poza tym chyba to nie jest aż takie drogie, żeby to np. zlecić jakiejś firmie. Co do mojej chatki - to jest to Marzanna z Archetonu.

JMM, ul. Czołgistów 19, Bielsko-B, tel. 033 8218305

Jakbyś szukał - to jest to przede wszystkim hurtownia miedzi, plus Marley, plus BRAAS i plus Wiktorczyk.

Co do terminu - ja czekałem od końca listopada do końca stycznia - to chyba standard u nich. Kilka lat temu to było 8 - 10 miesięcy (moi rodzice tak czekali), więc i tak jest nieźle :smile: