Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki za oferte ekipy z łodygowic,poczekam jeszcze moze ktoś poleci budowlanców z wisły,mam jeszcze trochę czasu,choć dobre ekipy chyba już teraz planuja sezon.a swoją drodą klikając po innych forach ,to ruch tam duzo wiekszy,ciekawe czy to moze brak łatwości dostępu do internetu w okolicach beskidu? Pozdrawiam wisła

No niestety- wydatków jest mnóstwo.

Mimo że inflacja jest prawie zerowa, to jakoś dużo się wydaje na różne rzeczy.

Chyba potaniały czołgi i lokomotywy a podrożała reszta,że średnia zwyżka jest 0.

Z zakupem okien trzeba się spieszyć, bo niedługo zacznie się sezon i pewno zdrożeją.

Witam,dobrze przypuszczasz,mieszkam ok.70 km od wisły,dlatego szukam opinii o ekipie budowlanej.Tak szczerze to zanosi się ,że przespałam za długo zime i dokumentacja utknęła w urzędach i coś czarno widzę ,że zdąrzę w tym sezonie budowlanym z rozpoczęciem.Wykorzystam czas na podszkolenie teoretyczne:smile:)

Wisła - nie bierz tego do siebie!

Cieszę się, że ktoś nowy przybył.

Może zrobi się ciekawiej?

Mnie też marzył się taki mały domek, mniej sprzątania, okien do mycia itp.

Niestety mamy duży przez przypadek. Kupiliśmy rozpoczętą budowę, gdyż bardzo spodobała nam się okolica. A domu przecież nie zburzymy???

Trudno jest budować na odległość. my mamy 100km do domu.

Nie mniej życzę powodzenia.

Witam.Engi ,tak naprawdę,ten dom jest marzeniem teściowej,która jest głównym sponsorem i chce zamieszkać na ojcowiźnie,na stare lata:smile:.Postanowiłam jej pomóc i zająć się przygotowaniem całego przedsięwzięcia,dlatego tu się znalazłam:smile:.Mam świadomość trudności budowy na odległość ,dlatego przeczesuję str. budowlane,żeby być w miare przygotowaną teoretycznie-wiem praktyka a teoria ,to dwie różne sprawy ,czasami:smile:-Myślę,że się nam uda,w końcu nie mam nic do stracenia.Pozdrawiam Wisła

Witam,przysiadłam dziś i przeczytałam Wasze wszystkie wypowiedzi.Narazie nie mam wiele do powiedzenia w sprawach budowy,bo jeszcze nie ruszyła:smile:,ale jak będzie tak daleko na pewno będę aktywniejszym rozmówcą .Mam już namiary na ekipę budowlaną,za 2-3 tygodnie pojedziemy porozmawiać o ich cenach za robociznę-kompletnie nie mam punktu odniesienia do cen w tych okolicach:sad:-.Ekipę znalazła mi ciocia,która wybudowała się obok ok.5 lat temu,ale zawsze mieć lepiej parę firm dla porównania,zobaczymy ,jak będziemy na miejscu czym nas zaskoczą .Poki co dałam projekt w hurtowni mat. bud. do obliczenia ilości i kosztów materiałów ,za 2-3 tyg. dam to samo do zrobienia w Wiśle-mam nadzieję ,że tam również mi coś takiego obliczą.Pozdrawiam Wisła

Witaj ADAMOS!

To będziemy kiedyś sąsiadami po drugiej stronie drogi na Straconkę. Słyszałam, że jest tam całe osiedle domków, ale nie byłam obejrzeć.

Jak przyjeżdżamy, to zaras na budowę. W celach spacerowych wypuszczamy się w górę tej na zboczu której stawiamy domek.

Napisz coś bliżej, może uda nam się uniknąć pewnych błędów.

Pozdr-ka!

My mamy już stan zamknięty z gołymi ścianami ,ale jesteśmy dobrej myśli bo może już w tym roku na święta choć w części pomieszkać.Działka przypomina obraz księżycowy a dom z zewnątrz wiele ma do życzenia .W tamtym tygodniu kupiliśmy dachówkę i może w kwietniu położymy.Okna i drzwi wejściowe montowaliśmy w tym roku w styczniu.Końcem kwietnia zrobimy instalację c.o.i centralny odkurzacz.Dalej myślami nie wybiegamy.Adam