Gosia Łódź 21.08.2003 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Witam, mam małą prośbę czy mógłby być ktos tak miły i pozwolić obejrzeć bryłkę Domku D44 z gankiem )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 21.08.2003 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Engi, ja już na tropie podhalana jestem! Byłem nawet w górach u bacy pooglądać co tam ma... Ale ostatecznie chyba w prezencie ślubnym dostanę szczeniaka... Buda już się buduje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 25.08.2003 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Piotrze-cieszę się ogromnie , bo te pieski są naprawdę kochane. A szczeniaczki jakie rozkoszne Pamietaj że takiego pieska trzeba dobrze ułożyć, bo może być bardzo niebezpieczny a propo -marsza Mendelsona kiedy wam zagrają? trzeba będzie wypić jakiegoś szampana na Wasze szczęście Pzdr-ka jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 25.08.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Engi, ja chyba nie daję sobie wleźć na głowę różnym dzieciom ani psiakom, a i moja luba potrafi pokazać zwierzakom gdzie ich miejsce, więc jakoś nie obawiam się o ułożenie psa... Nie mamy raczej 'miękkiego' charakteru, pieska chyba nie zaściskamy na śmierć... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. A 'Ave Maria' usłyszymy już za 2 tygodnie... Już teraz nie możemy zakrętu złapać... Właśnie dziś ostatnie grube roboty przy fundamentach się toczą, a potem tylko sprzątanie... A przez ostatni miesiąc wygadałem na komórce majątek, żeby się z tymi wszystkimi robotnikami dogadać... Engi, a co u Ciebie na budowie? W zeszłą niedzielę byłem w Międzybrodziu opalać się i pływać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 29.08.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Witaj Piotrusiu!-co do pieska to nie jestem taka pewna- bo takiej małej puchatej kuleczce trudno sie oprzeć- najlepiej posadzić na kanapę jako przytulankę-budowa powoli do przodu- tynki zrobione w 75%, instalace w połowie, we wrześniu umówiony pan Karol do kominka-a teraz wreszcie doczekałam sie uropu- od poniedziałku- chcemy skorzystać z zaproszenia wujka i troche wyjechać- i jako że mnie nie będzie życzę tOBIE ORAZ TWEJ LUBEJ WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ ....LEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA, NO I UDANEGO PRZYJĘCIA.A PROPO ...CZY WESELE BĘDZIE TRWAŁO TYDZIEŃ?- JAK NA GÓRALSKIE PRZYSTAŁO?CAŁUSKI DLA GÓRALI I NIE TYLKO.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 29.08.2003 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 -co do pieska to nie jestem taka pewna- bo takiej małej puchatej kuleczce trudno sie oprzeć- najlepiej posadzić na kanapę jako przytulankę Czy ja wiem? No nie powiem... na pewno taka kulka jest fajowa, ale... moja luba mówi, że psa 'czuć' w domu, no i w ogóle nie jest specjalnie podatna na zbytnie zbliżenia z psem... A ja myślę, że potrafię być żelaźnie konsekwentny... Przynajmniej tak mi się zdaje... Dzięki za życzenia... czas leci jak pocisk... to już za tydzień... Wesele będzie w górach, ale nie u nas - koło Nowego Sącza... A tradycje niestety upadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 22.09.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Jak piesek się sprawuje ? Jestem już po urlopie i mam nadzieję że wy też. I że nasza grupa budowniczych średnio - górskich w odróżnieniu od wysoko-górskich odżyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 22.09.2003 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 No właśnie sezon się konczy, to można usiąśc do kompa i coś "przeskrobać"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 22.09.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Ja już ustatkowany, już mieszkam w nowym/starym domu... Trwają prace porządkowe na podwórku, wewnątrz już jako tako wszystko wygląda... W takim stanie doczekamy lepszych czasów, albo wygranej w totka... Pieska przywozimy w niedzielę z Małego Cichego koło Murzasichla - wprost z bacówki! W zeszłą niedzielę mieliśmy świetną wycieczkę po Podhalu - godaliśmy z różnymi przydrożnymi górolami o okolicznych owcarkach i ich bieżącym potomstwie, aż w końcu znaleźliśmy! Teraz tylko musimy go odebrać - nie chcieliśmy za małego brać od suki... A... jeszcze jedno... w sobotę odgraciłem garaż i pierwszy raz do niego wjechałem! Co za frajda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 24.09.2003 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Pozdrowienia dla budowniczych z Beskidów i okolic. Franku - Przeglądałem Twoje zdjęcia z budowy - domek masz super a okolicę jeszcze bardziej super.Mam jedno pytanie - nie zrobiłeś odgromówki (a może jej nie widać na zdjęciu?). Czy ona musi, czy powinna być, czy poprostu jest zalecana? P.S. Buduję pod Cieszynem postaram się kiedyś wrzucić parę zdjątek.PozdrowionkaFranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 25.09.2003 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 WITAM CIE FRANIO SERDECZNIE (tu fanfary) na beskidzkim forum Napisz cos więcej - na jakim etapie jesteś, ....a zdjęcia też dobry pomysł. Tak przez te ostatnie miesiące trochę tu niemrawo... ------------- Piotrze - jak teraz radzisz sobie z dojazdami do pracy? .............a wogóle nie ma to jak miodowy miesiąc......... spędziliśmy go nad jeziorem Żywieckim w malutkim namiociku......a czuliśmy sie jakby conajmniej nad Balatonem............to były czasy Biedne......studenckie.............ale bardzo szczęśliwe Pozdrowionka ENGI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 25.09.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Engi, dojazdy w zasadzie mi się nie zmieniły - mam tylko 5 km dalej. To prawie to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 25.09.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Pozdrawiam. Domek nieduży - 120 pow. użytkowej - podobny do KOLIBY z BP ARCHETON ale bez wykusza po przeciwnej stronie garażu i kompletnie innym układem wewnątrz. Zakończyłem dach i czekam na dostawę okien - mają być początkiem października.Dzisiaj weszli elektrycy - mają się uwinąć w ciągu dwóch tygodni. Mam też zagwozdkę pod tytułem wybór kotła. Każdy fachowiec lub sprzedawca zachwala co innego. Ciężka sprawa. Jeżeli macie jakieś doświadczenia w tym względzie będę wdzięczny.Póki co, faworytem jest VITOPEND 100 WHO + zasobnik c.w.u. Vitocell 160l. Pozdrowienia dla R.i.PFranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 25.09.2003 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 ]Witam wszystkich.Dopiero choroba zagnała mnie do domu i przed komputer ,ale na jak długo to nie wiadomo.Skończyłem plantować ogród,zakończyłem pracę z dachem,porobiłem wylewki,wodę,co i kanalizację.Nie widziałem nowej szaty graficznej i możliwości forum dopiero dzisiaj i jestem na +.Żegnam się tylko na chwilkę bo muszę pobuszować troszku po forum.Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 26.09.2003 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Franio!Jakie kupiłeś okna?My już rok się zastanawiamy, i nie możemy się zdecydować. Nawet nie wiemy czy plastik czy drewno, ale raczej pcv, bo i tak chcemy białe.Chcemy założyć wczesną wiosną, więc w zimie trzeba zamówić.Co do kotła, to jeszcze daleko do decyzji - narazie zakładamy ogrzewanie kominkiem na sześć pokoi.Pzdr-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 28.09.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2003 Okna kupiłem urzędowskiego, z kilku powodów. 1. Mam 5-cioro drzwi balkonowych o wym. 1500x2200, w tym czworo od strony południowej, jedne po zachodniej (dokładnie!) Przy tak dużej połaci okna oraz jego kolorze (b. ciemny - palisander) obawiam się jego odkształceń termicznych (białe odbiła promienie słoneczne, ciemne wchłania) drewno (moim zdaniem) jest mniej podatne na odkształcenia termiczne.2. Nie przepadam za tworzywami sztucznymi.3. Główny powód: mój bardzo dobry znajomy (zaczął budowę rok wcześniej, więc często spotykamy się przy piwie i wymieniamy doswiadczenia) zabudował okna z tworzywa szt. W zimie wszystko było OK, natomiast w lecie zaczęły się problemy. Praktycznie wszystkie okna po stronie południowej domu nadawały się (moim zdaniem) do wymiany. Jedne się nie otwierały, zaś drugie, które udało się otworzyć, nie dawały się zamknąć. Dostawca okien dwa wymienił w pozostałych coś tam wyregulował i jakoś to chodzi. Nie twierdzę jednak, że okna z PVC są złe. Może gość miał po prostu pecha. Przy drewnianych również może się to zdarzyć. Pojeździłem po nowozamieszkałych domkach w mojej okolicy i okazało się, że przeszło 80% ma okna drewniane (różnych producentów, i różnego drewna w zależności od zasobności porfela). Zastanawiałem sie również nad oknami Wiktorczyka, ale powalił mnie ceną. Na Urzędowskiego dostałem 10% rabatu i montaż 12 zł za mb. Pozdrawiam.F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 29.09.2003 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Dzięki za info Wiele dobrego słyszałam na temat tych okien. Co do sprzedaży i montazu wiele zalezy od przedstawicielstwa firmy w jakiej kupiłeś - z tym bywa różnie. W Bielsku na Piekarskiej jest firma sprzedajaca te okna - czy tam kupowałeś? Ja też wolałabym drewniane - ale mąż mówi kto to będzie malował, tyle jest innej pracy ................a okien sporo pojedziemy je obejrzeć- od tego trzeba zacząć- może mężowi sie tak spodobają......że będzie chciał je .................malować. Pzdr-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 29.09.2003 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Kupowałem w firmie DOMET w Zbytkowie k/Strumienia. Produkują również okna z PVC. P.S. Aaaale pogoda - fuj, a zaplanowałem sobie trochę sprzątania. Pozdrawiam. Franio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 29.09.2003 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Ja dałem zrobić prywatnej firmie okna z mahoniu i jestem bardzo zadowolony.Poleciłem również szwagrowi ,który poszukiwał okien pvc " bo będą tańsze" ale jak się okazało te mahoniowe wyszły go najtaniej , ponieważ miał 4 bawole oka.Pozdrawiam i uciekam.P.S. Jak podobały się zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 30.09.2003 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Jeżeli jesteś Adamie zadowolony z tych okien to podeślij mi adres tej firmy.Brałes je z montażem czy bez?Robili ci też drzwi wewnętrzne?Domyślam się ,że to firma z okolic MBJak tam zdrówko?A ty Franio zostaw te porzadki bo wylądujesz w łózku jak Adam.Trzymajcie się chłopcy cieplutko!zima idzie.....brrrrrrrr......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts