Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

Bywalców pozdrawia nowoprzybyły - nowoprzybyły na ten wątek, bo pod Cieszynem buduję od kilku miesięcy.

Przebiegłem na szybko ostatnie posty i zauważyłem pytanie od engi o okna. U mnie firma Top-Team wygrała "konkurs piękności". Firma ta była polecana przez architekta (porównywalna jakościowo z Wiktorczykiem) i dwóch zupełnie niezależnych wykonawców. Jednocześnie dali na okna z meranti ofertę cenową trochę lepszą niż Wiktorczyk więc długo się nie zastanawialiśmy. Jak na razie (zamontowane późną jesienią) absolutnie bez zastrzeżeń.

Pozdro

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zupełnie nie rozumiem, dlaczego trzeba czekać ze spotkaniem "aż Franio się wprowadzi" ?!

Na spotkanie proponuję "Czarcie Kopyto", albo "U Kuma", albo jest taki nowy lokalik na skrzyżowaniu drogi do Górek z drogą do Bielska - mają tam niezłe jedzonko.

Sam pomysł bardzo mi sie podoba.

"Żeby dobrze robota szła, to trza najpierw połóweczkę obalić" jak mawiał mój znajomy murarz. (Na szczęście u mnie nie robił, i nikomu go nie polecam)

Pozdrowienia dla wszystkich i trzymajcie się ciepło.

Aśka S - wiosna już ruszyła - kilka dni temu wymurowali mi i wytynkowali murek z klinkierowymi słupkami - zaręczam, że nawet w nocy było powyżej 0!

( http://maciek.wsc.pl/bazanowice/budowa/20040205-2.jpg )

Ale fakt, że mi taka prawdziwa wiosna się marzy, bo elektryk nie chce na mrozie rozpinać przewodów, a bez prądu nie ma ogrzewania, a bez ogrzewania dom słabo schnie a moje ambitne plany wyznaczyły przeprowadzkę na koniec kwietnia...

Franio!

Odpowiedż jest prosta, żebyś miał bliżej, a pozatym dobrze ci mówić, ty nie masz tak dalekiej perspektywy zakończenia tej całej zabawy - jak my (no może za wyjątkiem Adama no i Piotra który już tu nie zagląda)

Adamie, dzięki za tak miłe słowa pod moim adresem :oops:

Co do okien, to o ile uda mi się przekonać męża to chyba Urzędowski będzie , jeśli nie to Gelan.

z roletkami TYSSENA

Całuski dla wszystkich !

engi - dzięki za fanfary. W zasadzie należą się one każdemu budującemu w dzisiejszych czasach...

Jeśli chodzi o Top Team to mam telefony 8610335, 8610337 w Żywcu, ul. Leśnianka 81. To jest producent nie pośrednik. Robią też drzwi. Wizyta w fabryce może zniechęcić tych wrażliwych na ogromne lśniące przepychem salony firmowe przepełnione odmóżdżonymi hostessami. Ale za to okna robią bardzo dobre od lat. Nic nie kosztuje wziąć od nich ofertę. Uwaga: mają nieco tańszą stolarkę tzw. typową, która i tak jest robiona na zamówienie ale tańsza!

Zgadza się: Maciek. Ale nazwa Maciek jest standardowo zajęta więc Myciek...

Aśka S - u mnie zdumiewające postępy tej zimy, bo pod ten murek to w styczniu wykopano i wylano fundament i elektryk (!) postawił skrzynkę przyłącza i dociągnął do niej (40m) kabel. No ale to "prywatny" elektryk, bo "państwowy" - ten z drugiej strony skrzynki - czeka na odwilż...

Adamos - słuszne pytanie. W tej chwili murek wygląda trochę dziwnie, ale on stworzy granicę pomiędzy otwartym na drogę podjazdem a wewnętrznym podwórzem pomiędzy budynkiem gospodarczym i mieszkalnym.

Nie nie! Nie pracuję w TopTeamie! Rozumiem, że wszechobecność kryptoreklamy budzi taką ostrożność (sam też to mam). Po prostu nie możemy się z Małżonką napatrzeć jakie mamy piękne okna, ale oczywiście wiem, że teraz większość robionych okien budziłaby taki zachwyt. Przedtem też mieliśmy drewniane, ale w tamtych przed zimą zaklejaliśmy szpary szeroką taśmą klejącą bo przeciąg zrzucał doniczki z okna. Teraz w czasie silnych wiatrów staliśmy koło przeszklonej witryny 360x230 i ... nic.

Jak trzeba to podeślę namiar na człowieka z TopTeamu, który nie tylko wyceni okna ale i spojrzy krytycznie na projekt i rzuci konstruktywne uwagi (u nas na przykład była to cenna podpowiedź jak ustawić okno w ścianie trójwarstwowej: wiem, że w każdym Muratorze jest rysunek z tym, ale autor tych rysunków wciąż jeszcze myśli, że używa się 5cm izolacji a u nas jest 12 cm). No i człowiek ten jeszcze potwierdzi, że nie pracuję jako akwizytor ich wyrobów ;-)

To ja poproszę o namiary tego gościa z TT. Zawsze lepiej się przygotować do tematu wczesniej , a poza tym od paru dni liczę - ile kasy braknie ,(bo że braknie to nie mam złudzeń), to przynajmniej będę wiedziała ile braknie na okna!

Engi - dzięki za fanfary , baby zawsze są na marginesie , to fakt. Wczoraj rozmawiałam z kandydatem na wykonawcę - a on koniecznie chciał "z mężem"

Mnie to Asiu też spotkało,ale na ogół jak widzą że jestem trochę obczyrana , a mąż mniej - to wołają "szefową " do podjecia decyzji.

Maćku , naprawdę nie bierz tego do siebie- czasy ciężkie więc i tych gości rozumiem.

Z Aksonem od sauny prawie byłam umówiona na robotę!!!! tylko budzet nie pozwolił.

I to by było na tyle.

Acha! Co do spotkania to mąż wpadł na genialny pomysł!!

Spotkajmy się kolejno na parapetówkach (może być w ogrodzie) kolejnych wprowadzających się.

Będziemy podziwiać z zewnatrz i wewnątrz!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pierwszy prezenty parapetowe będzie chyba zbierał Franio!!!!!!!!!!

Co ty na to?????????????? :oops: mam nadzieję że ci nie podpadłam.

Pomysł z parapetówą jest wysmienity i bedzie napewno zaakceptowany ,ale rozciagniety w czasie i co nie niektórzy mogą poumierać .Myslałem na początek luzne spotkanie ,gdzieś (nie wiadomo ?) na ziemi neutralnej ,przy dużym piwie ,z małą gitarą i wielkim sercu poznania się . Engi musisz zobaczyć moje okna żebyś miała rozeznanie czego sie spodziewać za jakie pieniądze . Pozdrawiam wszystkich gorąco do jutra Dzisiejszego ścisku w postach nie było już dawno jak nie wcale na tym forum Adam

Adam , nie wiem co tobą kieruje?

Chcesz żeby mi było żal że masz super okna za niska cene a zarazem niedostępne dla mnie?

jak ja mam ttaaaaaaaaaaaaki dylemat i to do decyzji w tym tygodniu!

Wiktorczyk mimo 15% opustu najdroższy!

Urzędowski trochę tańszy, ale grubo powyżej 10tys

Gelan prawie za pół Urzędowskiego.

I co tu zrobić?????????

Ja chcę Urzedowskiego. mąż Gelana.

Chyba chcesz mnie dobić Adam :lol:

A Franio wprowadza się lada chwila,!